Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

fredag 11 februari 2011

Miljonrullning


Målvakter finns ju i alla möjliga sammanhang. Bland de värsta, rent samhällsekonomiskt, är väl grabbarna som mot en ringa penning låter andra använda deras namn i t ex Bilregistret. I och med att de inte har några tillgångar, annat än de bilar som registrerats på dem, kan de som kör bilarna parkera fel, strunta i trängselavgifter, försäkringspremier och skatter.
Och inte ett skit görs åt saken. Hur kan man bara tillåta att någon har nästan tretusen bilar? Eller massa miljoner i p-böter och inte får bilarna beslagtagna?
Så här ser topp-tre-listan ut, enligt Expressen:
1. Majid Wandi, 50, som står som ägare till 2796 bilar. Han försattes i personlig konkurs i mars förra våren med skulder på nästan 53 miljoner kronor. Tidningen har sökt honom för en kommentar men han svarar inte i någon av sina sju mobiltelefoner.
2. Abdulamir Hamid, 42, har 2321 registrerade fordon. Skatteverket har begärt honom i personlig konkurs. Han har obetalda p-böter på nästan 7 miljoner, obetald fordonsskatt på mer än en halv miljon och obetalda trängselskatter på 44.260 spänn.
3. Jalal Toufie Baltaj, 49, med 2044 bilar och nästan 7,8 miljoner i obetalda p-böter, fordons- och trängselskatter.

Fina gossar det där. Och de värsta värstingarna har obetalda böter på sammanlagt 30 miljoner. Är den summan för liten för att myndigheterna ska ta tag i saken och klämma åt såna här lirare? Va?


30 mille är kanske inte så mycket jämfört med höstens Bröllop i US of A.
Men Clintons dotter skiljer sig nu efter sex månaders äktenskap. Känns väl snopet för mamma och pappa som fick hosta upp 40 miljoner för bröllopet.


Den norska blondinen i tv-serien om Östermalmstanterna kanske inte bara gjorde sig till? I programmet framstod hon inte som den skarpaste kniven i lådan och nu sitter hon häktad för ekonomisk brottslighet.
Hon kanske tänkte som den glade frisören som just fått sitt näringstillstånd;
"Det där med moms gick jag inte med i, det blev så dyrt."


Avhoppade sverigedemokrater är avsevärt fler än avhoppare från andra partier. Det är ju det jag säger. Släpp fram dom i ljuset så spricker dom som andra troll.


Läskig läsning: rottweilern som till synes helt vanvettigt bet sönder både sin ägare och en 9-årig flicka i Skåne i går. Vad sjutton kan ha hänt i den jyckens skalle? Får vi antagligen inte veta. Den rådige ägaren lät avliva hunden bums.


Roligaste kommentaren idag:
"Dom ser ut som två fetton som dansar i en vattensäng."
Kräver en del fantasi för att få en bild av det.


Dagens sågning: Nya Åsa-Nisse-filmen, med en hel drös kända skådisar.
En gång för en massa år sedan visades en gammal Åsa-Nisse på tv. En sådan där regnfilm under semesterperioden. Expressen gav filmen, som hette "Åsa-Nisse far i luften", en överkryssad geting (sämsta tänkbara betyg) med en enda kommentar: "Åsa-Nisse, far i frid."
Pappa garvade ofta åt det där.
Han hade säkert garvat åt dagens sågning också, eller vad sägs om "Kommersiell smörja som aldrig borde ha solkat en projektor", eller
"ett frosseri i låg kvalitet".
Den filmen bara måste man ju se!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.