Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

tisdag 6 augusti 2013

Twitter å sånt



Jag har länge undrat vad folk gör när de säger ”jag kollar twitter”. Man har ju hört att Carl Bildt är helt uppslukad av mediet och lägger ut både det ena och det andra, mer eller mindre genomtänkt. Så nu har jag kollat lite vad som rör sig där ute i twitter-space.

Expressen tweetar (det heter visst så när man har för lite att skriva för att blogga) att en försvunnen man nu är återfunnen. Han var på jobbet. Jo, det är inte så himla vanligt så här års att folk är just på jobbet.

Carina Berg skriver att hon ”går med hoven” och vill att folk ska rösta på henne inför Kristallen-galan. Strax därefter kom hon på att det stavas ”håv”.

Magnus Uggla skriver att han tänker starta en ny trend; gå på gymmet och INTE lägga ut en bild. Han skriver också att han vill ha en manlig motsvarighet till PMS så att han har något att skylla på när han gör som han gör.
Kan tänka det.

Kikki Danielssons (ja, jag kollade hennes också eftersom Carina Berg sa att hon följde den) har jättemånga, stora närbilder på sig själv som bakgrund. Går fasen inte att läsa vad hon skriver. Alla Kikkin stör. Toooo much.

Måns Möller är rolig. Särskilt hans bilder och i allra högsta grad den där han driver med Lars Ohlys snoppfoto. Rekommenderar den. Måns Möllers twitter alltså. Om någon nu blev förvirrad.

ICA slår rekord i korkad reklam. En kinesisk kräftskiva är som en svensk kräftskiva fast med hundar. Alltså, visserligen har vi fått något som nästan påminner om en värmebölja och visserligen är det fullmåne ibland, men de som kom på den där urusla idén måtte väl ändå ha rökt något olagligt? Va?
Filmen har orsakat tittarstorm men ICA tänker inte dra tillbaks den. Skäms.
Då var Ikea bättre som så snart det gick upp för dem att svenska folket inte tycker det är okej att sparka en hund, inte ens i ett Ikea-kök, klippte om filmen.

Felix-reklamen för den superheta ketchupen är däremot gullig. Kan bero på att Felix i filmen har så go’ dialekt. Och att han låter precis som ett par grabbar jag känner.
-          - Dô, den e’ inte heet.
-          - NU blir den heet.
Ibland är jag väldigt lättroad.

Och varenda sommar ska kvällspressen visa äckelbilder. Värst hittills är Expressen som visar förfärliga närbilder på ett par väldigt spruckna hälar. ”Slipp hälar som ser ut som tjocka ostkanter” står det. Alltså. Jag har aldrig sett en ost som ser så där himla äcklig ut. Vem kom på den liknelsen?

Och på temat korkad får Migrationsverket dagens största känga. Man ska utvisa en 88-årig man till Kina. Mannen är blind och nästan döv, förutom att han är väldigt gammal, och befinner sig nu hos sin dotter i Värmland. Men eftersom dottern bott i Sverige de senaste 20 åren anser verket att banden dem emellan är för svaga för att berättiga farbrorn att få stanna hos sin dotter. Det måtte krävas en viss sorts människor som vill jobba på Migrationsverket. Människor som har förmågan att fullständigt stänga av allt som heter hjärta och hjärna. Bara gå efter regelboken. Bekvämt. Och j-ligt skrämmande.

Lika skrämmande är de inskränkta människorna i Glasberga som högljutt protesterar mot ett LSS-boende. Människor med autism kan våldföra sig på barnen, säger man. Och taxeringsvärdet på husen kommer att sjunka om det bor människor med downs syndrom i grannhuset. Skäms! Säger jag bara. S-K-Ä-M-S!
Hur vet de där tomtarna att det inte bor en pedofil i området? Eller en våldtäktsman? Eller en rånare, inbrottstjuv eller pundare?
När jag var liten hade vi inbrott i lägenheten flera gånger. Vi vet vilka det var som snodde mammas smycken, farfars klocka och alla andra värdesaker. De bodde i huset intill. Fullt friska unga grabbar. Som hade koll på när vi var bortresta och behövde stålar till hasch.
Och jag skulle vilja veta hur mycket taxeringsvärdena i villorna kring LSS-boendet i Stocksund sjunkit. Och kring det i Täby Kyrkby. Någon som vet?

Timo Räisänen har en skön inställning. Om brytningen med sin gamla parhäst Håkan Hellström säger han ”Nä det är inte så sorgligt. För det finns så jäkla mycket folk som är så jävla intressanta. Och vissa vänner har man för alltid, andra inte.”. Det var klokt sagt.
Fast jag är inte så förtjust i att han rakar sin katt.

Efter den fruktansvärda tågolyckan i Spanien borde kanske åtminstone yrkeschaufförerna fått sig en tankeställare. Icke så, verkar det som. Till Aftonbladet skickas både bilder och filmer på surfande, sms-ande och filmtittande bussförare. Bra där, resenärerna! Fram med mobiltelefonerna och avslöja dårarna.
Se upp för dårarna.
Några av dem kanske twittrar också…



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.