Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

måndag 2 april 2012

Alla dessa dagar


I dag är det världsautism-dagen. Inte många som känner till det, annat än möjligen de som känner någon med autism. Att det är just den 2 april har FN bestämt. Hur det är med andra dagar som Kanelbullens Dag, Semikolonets Dag och andra viktiga dagar att högtidlighålla vet jag däremot inget om. Tarmcancerdagen inföll den 27 mars och passerade tämligen obemärkt i medierna. Märkligt att den tredje vanligaste cancerformen ägnas så lite uppmärksamhet i jämförelse med till exempel bröstcancer och prostatacancer. Men det är väl inte så lockande att skriva om en massa skit, rent bokstavligt. Bildligt talat verkar det dock inte vara några större problem.

Sveriges värsta sol- och vårare är 64 år gammal, småfet och tunnhårig. Han måste ha en fruktansvärt välsmord trut som lyckats lura av kvinnor en sån massa stålar. Han släpptes ur finkan 2010 efter ett tioårigt straff för bedrägerier och höll sig i skinnet nåt år innan han var i farten igen. Vanligaste luringen: Betala hyran i förskott till mig så får du bo gratis några månader. Hur dumma fruntimmer finns det egentligen?

675 fiskare trotsade varningar om uselt väder och gav sig ut på isen. Som bröts loss i stora flak och gav sig iväg. Med alla fiskarna. Alltså inte fiskarna i vattnet, utan de mänskliga fiskarna som stod där med sina spön. Finns dumskallar av båda könen.

Dum reklam i tv finns det gott om. Bland det sämsta som visas, förutom Bredbandsbolagets pårökta filmer, är det tyska dubbade filmerna. Till och med Prusseluskan är mindre osynk än de här, som dessutom handlar om något så fånigt som luftrenare, rolig choklad och tvålpumpar som är så genomdränkta av bakterier att man måste skaffa sig en som pluttar ut tvål utan att man vidrör den. Alltså, vad spelar det för roll om det är värsta bakteriehärden på den lilla pumpen? Man tvättar ju händerna efter att man har vidrört den. Men det finns förmodligen folk som är tillräckligt hysteriska för att gå på sånt. Hjälp.

Det gäng med tonåringar som nästan slog ihjäl en 61-åring i Göteborg. Alltså, vad är det för fel på de där grabbarna? En av dem, en 15-åring, har nu erkänt att han deltagit i misshandeln och hans pappa säger till pressen att "våldet kan inte ha varit oprovocerat". Och vad vet han om det? Det finns skrämmande många föräldrar som inte har en aning om hur 15-åringar kan bete sig i grupp. Som inte kan föreställa sig att deras små änglar kan supa skallen av sig och bära sig åt som svin. Dessutom, hur provocerande är en människa som ligger? Va? Först slog de ner mannen och när han låg ner sparkade de honom upprepade gånger i huvudet. Om han vaknar kommer han att få men för livet, säger läkarna. Några kompisar till svinen har sagt att det inte var meningen att han skulle bli medvetslös, de skulle bara slåss lite som killar gör.
Man blir faktiskt illamående av att höra sånt.

I Rosengård tände en 53-årig make eld på sin 38-åriga hustru när hon sa att hon ville skiljas. Sårad manlig fåfänga kan ta sig ruskiga uttryck.

Den mamma som tvingat sin 3-åring att röka och dricka och dessutom hånat honom inför en massa vuxna har nu fått sin dom. 4000 kronor i böter. Kom hon inte väldigt lindrigt undan? Man får hoppas att den lille pojken är placerad i ett bra fosterhem.

30-40 personer dör varje år av dubbdäck, skriver Aftonbladet. Hur många dör varje år för att folk INTE har dubbdäck på bilarna, undrar jag då. I morse hjälpte det fanimej inte med några vanliga vinterdäck i blixthalkan. Snösvängen hade sovmorgon, som vanligt.

AB harvar vidare om hur dålig den svenska poliskåren är på att sköta sitt jobb. Utredningar som blir liggande, brott som aldrig klaras upp, snutar som bara sitter och fikar och så vidare. Det finns väl fler statliga arbetsplatser som borde synas i sömmarna?
Migrationsverket, till exempel. Vi har lurats att tro att det är fritt fram att flytta till Sverige. Det bara väller in invandrare över våra gränser. Och sen lever de gott på våra skattepengar. Glöm det. För någon som bor utanför EU är det ett jädrans kontrollerande innan det utfärdas några uppehållstillstånd och man måste bevisa både en och två gånger att man klarar sin egen försörjning medan man är här. Vill man sedan ansöka om att få tillståndet förlängt tar det flera månader innan Migrationsverket ens tittar på ansökan. Under tiden får visserligen personen vara kvar i landet, men kan inte resa härifrån eftersom det inte går att komma tillbaka så länge ärendet är under handläggning. Hur tänkte dom där? Och hur lång tid kan ett sådant ärende ta att gå igenom? Högst 30 minuter. Typ.
Och just det fallet jag följer på nära håll gäller en oerhört kompetent person i en bransch där man skriker efter personal. Men något jobb går ju inte att tacka ja till så länge man inte har uppehållstillstånd. Ärendet har nu legat och samlat damm i drygt 100 dagar. Räknar man bort helger och sånt kommer man upp i ungefär 2 800 arbetstimmar.
Underbemanning är bara förnamnet.
Har vi inte arbetslöshet i det här landet? Va?
Eller är de osedvanligt långsamma?
Kan någon ta reda på det?

Debatten om den könsneutrala begreppet hen börjar bli aningen tröttsam kan jag tycka. Namn Och Nytt, favoritsida i Dagens Nyheter, har kört en läsartävling på ordet. De första sjutton tävlingsbidragen var kanske lite skojsiga, men nu efter ytterligare ungefär sexhundra ordvitsar och annat börjar det kännas minst sagt krystat.
Hen betyder höna.
Snart är det påsk.
Ka-ka-ka.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.