Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

tisdag 3 april 2012

Leva som man lär


Knappt har skandalhistorierna om Carema bedarrat förrän det kommer uppgifter om en annan ganska intressant miljonrullning. Den här gången är det dock märkligt tyst i medieleden. Kan det bero på att (kvälls-)pressens egen gullgosse från Roslagen är i allra högsta grad inblandad? Robinsonvinnaren (var han väl? Jag har inte sett ett enda avsnitt så jag har ingen koll.) Jan-Emanuel som sedan blev riksdagsledamot för S.
Jo minsann.
Den gode samariten satsade allt han ägde och hade på att dra igång boenden för ensamkommande flyktingbarn. Ni vet, den kategori flyktingar som man inte vill veta av i Vallentuna. I maktens korridorer fick han tydligen lära sig ett och annat om hur man fixar ersättningar från alla möjliga håll och hur man undviker granskning av sin verksamhet.
Flyktingbarnen har verkligen inte fått vad de enligt alla regelverk ska ha. Och ingen har förstås talat om för dem varken vad de har rätt till eller vart de kan vända sig om saker och ting inte funkar.
Så här har det hållit på, år ut och år in, och verksamheten har vuxit till storskalig.
Jodå, verksamheten är numera affärsverksamhet och som sådan ska den ju generera vinster säger en ansvarig vid Uppsala kommun. Absolut. Men innan man plockar ut vinst ska man väl för höge farao leverera det man åtagit sig? Va?
Nu har Jan-Emanuel sålt hela rasket, enligt samstämmiga uppgifter i flera medier fick han drygt 223 miljoner. TVÅHUNDRATJUGOTRE MILJONER KRONOR. Inte småpotatis precis.
Vad säger han själv om sina affärer?
Jo, han är "mycket stolt över klassresan" han har gjort. Sa han och pep iväg i sin nyinköpta Lamborghini.
I rest my case.
Liksom.

Malmös starke man Ilmar Reepalu i blåsväder igen. Sitta för länge på samma stol gör att man tappar omdömet. Det gäller de flesta. I just Ilmars fall har han nog suttit alldeles för länge. Och Löfven har visst tagit honom i örat. Fast det skedde lite i smyg. Han vågar inte säga ett pip offentligt för så fort S partiledare öppnar truten sjunker förtroendet för partiet.

Alla som sett filmklippet med lastbilen som drar med sig en bärgningsbil nerför en bergsida vid en norsk väg kan troligen instämma i att dubbdäck är oöverträffade i halt väglag. Sen får nån professor säga vad han vill om att 30 pers dör varje år på grund av dubbdäcken. Hur många skulle dö i trafikolyckor om alla skulle köra odubbat? Det vill jag veta.

Lara FLynn Boyle, tjusig kvinna som blev känd i tv-serien Twin Peaks har blivit besatt av plastikoperationer. Ett inte helt ovanligt fenomen i det stora landet i väster. Hon ser faktiskt jätterolig ut nu. Måste vara den mest utstående munnen i världshistorien. Inte ens Betty Boop är i närheten. Milda makter.

Tonårssvinen i Göteborg är givetvis inte världsmästare på att slå ner gamlingar, även om de måste betecknas som absolut fegast eftersom de var ett helt gäng mot en ensam man med hund. 14-årige Daniel från Nottingham slog ihjäl sin mamma med en hammare. Mammans pojkvän hade varnat henne för sonens stora våldsintresse men hon bara viftade bort varningarna för hon kände minsann sin egen son bäst. Jodå, som sagt, det finns alldeles för många blåögda föräldrar här i världen.

Regeringens rovdjursutredare har kommit fram till att vi behöver fler vargar i Sverige. Jodå, om man sprider ut vargarna över hela landet får det nog plats några hundra till. Problemet är att alla vargarna klumpar ihop sig över ett ganska begränsat område i Värmland och Dalarna och då är det inte så himla kul att bo där.
- Ja men flytta då, skriver exempelvis Hanne Kjöller i DN (som jag annars brukar hålla med om det mesta).
Det är ett ovanligt dumt förslag. Släpp några hundra vargar runt Stockholm så kanske det blir annat ljud i skällan. Det är bra om man vet vad man pratar om och vilka effekter ens förslag får för dem som blir drabbade, innan man öppnar näbben.

Upptäckte till min förvåning att DN publicerat ännu en av mina insändare. Den här skickade jag in för flera veckor sedan och hade nästan glömt. Den handlade om vår bilförsäkring i Folksam. Min förra insändare (om hyresgäster som penningplacering) renderade i ett flertal telefonsamtal från främmande människor som ville diskutera det jag skrivit och som tackade mig för att jag tagit upp ämnet.
I dag ringde en man med ett bra tips.
- Vill du byta försäkringsbolag men inte vänta till huvudförfallodagen, undrade han. Då ställer du bara av bilen några dagar. När du ställer på den igen kan du välja vilket bolag du vill.
Tack så jättemycket för det tipset!
Ska jag testa så fort jag inte behöver ha bilen på några dagar.

Skärtorsdag i övermorgon. Kommer det några påskkäringar hit månntro? Och ska man i så fall ha godis i beredskap? Eller förväntar sig de små liven att få pengar? Ingen aning. Faktiskt. Vi har bott i ett sabla getto i sju år...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.