Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

onsdag 18 april 2012

Om tankar

Ett trevligt tårtkonstverk.

Afrosvenskar kräver kulturministerns avgång, skriver både Metro och DN.
Alltså, jag vet att man får göra i princip vad som helst och kalla det för konst, men hur tänkte de inblandade här? Göra en tårta som ser ut som en elak barnteckning från 60-talet (en naken, svart kvinna med jättestor mun och oformlig kropp) och sedan få kulturministern att skära en bit ur den del av tårtan som utgör underlivet. Fyllningen var djupröd.
Evenemanget skulle sätta fokus på kvinnlig könsstympning. Sas det.
Jag tror inte att nån egentligen fattade det.
Som sagt, hur tänkte de där?

Det är som med Vilks. Måste man hålla på och reta upp en massa folk bara för att man rent juridiskt får det? Va?

Rättegången mot den norske dåren har börjat.
Alltså, jag vet att vi har ett rättssamhälle som måste fungera och att det kanske var klokt tänkt att låta honom prata för att inte hans förvirrade anhängare skulle få vatten på sin kvarn att vissa åsikter tystas, men ändå. Har han fått okej att babbla i 40 minuter kunde väl domaren brutit när tiden var ute? Inte låtit honom mala på i en dryg timme.
Och är inte rasistiska hälsningar förbjudna? Kanske inte i Norge, men nån himla lagparagraf borde de väl kunna luta sig mot för att få stopp på dårens propagandayttringar.
Lås in honom på livstid och släng bort nyckeln, är väl de flesta överens om. Och se för höge farao till att han blir förklarad som väldigt mentalt störd. Ingen vettig människa kan väl ändå påstå att han är frisk? Va?

Allt som oftast visar kvällspressen bilder på folk som på kort tid gått från vältränade och välmusklade till veritabla fläskberg. Med vett och vilje har de ätit sig feta på kort tid. Undrar varför.

Nu har Reinfeldt presenterat en ny försvarsminister. Jag tycker det är dags att skaka fram en ny utrikesminister snart. Han börjar bli en allvarlig belastning för hela alliansen. Att han dessutom blir allt mer arrogant gör liksom inte saken bättre. Han kan väl stå på matmässan och hjälpa sin fru kränga parmesanost och olivolja? Hon är så mager att hon snart går av på mitten så hon behöver nog jobba lite mindre och vila lite mer.

Moderaterna föreslår att man ska få ledigt för att ta hand om sina sjuka föräldrar. De lär få hela 40-talistgänget med sig på det förslaget. Börjar bli oro i det ledet nu när senilitet, blöjor och lårbensbrott står för dörren och äldrevården är ett enda kaos. Men hur mycket ska folk (läs kvinnor) i arbetsför ålder klara av egentligen? Man hinner precis sparka ut ungarna ur boet när det är dags att ta hand om sina gamla föräldrar och i samma veva kommer barnbarnen som man numera kan VABa för. Snacka om kvinnofälla. Alla som sett en medelålders man följa med sin gamla pappa eller mamma till doktorn kan räcka upp handen. Nä just det.

"Är Kardashianklanens dagar räknade?" frågar Aftonbladet.
Ingen aning. Faktiskt.
Man måste vara PLUS-medlem för att få svaret.
Gäsp.

AB skriver också om en dokusåpastjärna som blev handikappad efter en hjärnblödning. Är det typ ovanligt? Och står det så himla rätt till hos de där "stjärnorna" över huvud taget? Jag menar, krävs det inte att man är lite hjärnsläppt för att ställa upp i dokusåpor?

TV-licensen är uppe till diskussion nu igen. Slopas den är man rädd för att mista sitt oberoende, menar förståsigpåare. Alltså, det är ju redan en massa reklam i både ettan och tvåan. Är inte det ett beroende? Och jag känner inte en kotte under 35 som betalar sin tv-licens...

"Thorsten Flink uttalar sig underligt om TV4-profiler" är en kryptisk rubrik. Man hade kunnat sätta punkt efter "underligt". Och det hade inte ens varit en nyhet.

Om tankar ja. Om man slopar särskrivningen - omtankar. Alltmer sällsynta dessvärre. Sköta sig själv och skita i andra verkar vara en trend som håller i sig. Tacka vet jag den äldre generationen. Storasyster 89 år som fixade en termos kaffe, nybakta muffins och lite annat gott och gav sig iväg till tågstationen där tåget med de två yngre systrarna (75 och 80) skulle göra ett uppehåll på tre minuter. Lämnade över påsen och önskade trevlig resa för att sedan bege sig hem igen. Så slapp småsyrrorna SJs usla och dyra fika.
Skulle vilja se tre systrar ungefär 60 år yngre göra samma sak. Eller tre bröder.
Skulle'nte tro det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.