Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

fredag 30 mars 2012

Svin


Det har blivit mycket gnäll på män här i bloggen den senaste veckan. Det är liksom inte mitt fel. Det kryllar av män att bli förbannad på just nu. Men det är klart, ibland känner jag mig som de mest utskällda feministerna. Ni vet, själva nidbilden av en feminist (givetvis tecknad av en man eller en mycket kuvad kvinna). Halvfeta fruntimmer i randiga strumpor och näbbstövlar, utan bh och smink, som bara HATAR varenda man av det enkla skälet att de inte får tag i nån. Dom är säkert flator hela bunten, förklaras det från det manliga och det kuvade-kvinnor-hållet. Man förlöjligar gärna det man är lite skraj för. Men det var inte det jag skulle skriva om. Ju.

Svin.
Finns gott om dem i tidningen även i dag.
Polisen som förmådde en dement kvinna att skriva över sin gård på polismannens hustru. Grovt ocker, är brottsrubriceringen.

Bostadsministers Stefan Attefall utredning om andrahandsuthyrning av bostadsrättslägenhet föreslår att det ska bli enklare att hyra ut. Men man ska se till så att inte folk ägnar sig åt bostadsspekulation. Nähä? Men att exempelvis HSB gör det - och kommunalägda bostadsbolag - det är tydligen okej. Skumt

En av Berlusconis polare försökte sätta in 22 miljoner kronor i kontanter på en bank i Schweiz, skriver DN. Då fick han sparken från Silvios tv-kanal. Har karln plötsligt fått moral? Eller försöker han bättra på sitt usla rykte? Varför hade en italienare 22 miljoner KRONOR i kontanter, förresten? Och hur transporterade han dem till Schweiz?

Ett danskt svin har förgripit sig på sju av sina tio biologiska barn under många år. Detta pågick trots att socialen hade koll på familjen och under ett par års tid gjorde dagliga hembesök. Då såg de till att barnen kom hela och rena till skolan, något annat verkar inte ha ingått i uppdraget. Man kan bli mörkrädd för mindre.

Absolut värsta svinen, alla kategorier är de tre våldtäktsmännen i Ukraina. Först våldtog de den 18-åriga kvinnan, sedan försökte de strypa henne och därefter tände de eld på henne. Hon avled av sina skador i går. Svinen höll på att komma undan straff, man gör tydligen det i Ukraina om man har de rätta kontakterna, men när de la ut en film på nätet där de skrattande skryter om vad de har gjort, såg självaste presidenten till att de greps.

De små tonårssvinen i Göteborg som brutalt misshandlade en 61-årig man åker förhoppningsvis dit så det sjunger om det. Tack och lov för alla övervakningskameror säger jag bara.


Förutom svinen finns det en del annat att höja på ögonbrynen åt.

Tiga är guld. Det är härmed bevisat, efter dagens opinionsmätning. Stefan Löfven har man inte sett röken av sedan han blev vald. En alldeles utmärkt strategi har det visat sig. Sossarna går stadigt framåt. Det gäller att hålla truten och ligga lågt i det där partiet. Då blir man poppis.
Hjälp.

Och finns det ingen människa som kan lära nybakade journalister att använda rättstavningsprogrammet? Eller åtminstone läsa igenom vad de har skrivit innan det går i tryck. DN idag: "Kristallkronorna var för tunga att konka".
Hjälp igen.

En politisk vilde i Nykvarn går med i Svenskarnas parti, skriver Expressen. Det där är faktiskt inte riktigt klokt. Blir man invald för att representera ett parti får man faktiskt fortsätta med det perioden ut. Pallar man inte det får man ställa sin plats till förfogande. Det sa jag redan när de två moderaterna i Sumpan plötsligt blev sossar och gav stan rött styre.

Aftonbladet skriver att Lina Hedlund (vem är det?) förlorade åtta liter blod. Är inte det fysiskt omöjligt? Har vi inte ungefär fyra liter blod i kroppen? Eller förlorade hon någon annans blod också? Jag fattar inte.

Prinsessan Madeleine har anmält till Skatteverket att hon kommer att bosätta sig i USA. Alltså, är det inte typ omöjligt att få uppehållstillstånd där? Krävs det inte att man har någon alldeles unik kunskap som ingen amerikan har? Och hur kommer det sig att hon får behålla sitt apanage när hon bor där? Vilka storslagna insatser gör hon för gamla Sverige over there? Varför ställer ingen journalist de frågorna?
Liksom.

Lite orättvist att illustrera alla svinen med grisen på bilden. Den har inte gjort något ont. Det är en jättegammal leksak, i princip lika gammal som jag. Den funkar fortfarande när man vrider upp den. Det gör uppenbarligen jag också.

2 kommentarer:

  1. Man kan få uppehållstillstånd ganska enkelt i USA om man är en skådis, fotomodell, musiker eller liknande på hög nivå. Så prinsessa borde gå bra. Förstår att hon vill flytta från sin cirkus till familj, men hon borde avsäga sig apanaget om hon nu får det även där.

    SvaraRadera
  2. Ja, hon behåller apanaget eftersom hon gör så oerhört enastående insatser för gamla Sverige over there. Ja, jag är ironisk.

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.