Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

måndag 30 januari 2012

Hej gubbar!


DN skriver i dag om den nya trenden. Att profilera sig med en lite småtråkig gubbe skapar trygghet, tror både TV4 News och socialdemokraterna. Vet inte hur det är med den saken, men det känns lite bakåtsträvande. Men det kan passa bra som tema för dagens inlägg.

Tre älgar gick genom isen utanför Kristinehamn. Det hade kanske inte varit en stor nyhet, om det inte hade varit för att Konsumentverkets generaldirektör hjälpte till i räddningsaktionen. Men alltså, hur stor nyhet var det då? Direktör eller ej. Va?

Odell uppges sitta löst i KDs partitopp. Det var väl inte särskilt förvånande? Tar man strid mot sittande ordförande, utan stöd från valberedningen, får man räkna med att åka ut. Så funkar det i varenda organisation.

Sankta Maria ger sig in i politiken igen. Hon tycker att valet av Löfven är en "återgång till betongsocialdemokrati". Det var väl just det som var avsikten? Kul ord, förresten.

Patrik Sjöberg får väl räknas in bland gubbarna nu. Och han håller liv i sina gamla trauman genom medierna. Nu berättas att han gör en egen utredning om sin styvfar och "kartlägger hans hemliga liv". Men för höge farao, karln är ju död. Vila i frid. Varför tog han inte tag i detta medan styvpappan fortfarande levde och kunde ge sin syn på det inträffade. Fegt.

Djurgårdens tränare Hardy Nilsson får sparken efter hundra år. Dags att sitta i parken och mata duvor? Det går så där lagom bra för DIF nu va?

Benny Andersson är miljardär. Det var väl ingen nyhet. Däremot var det en nyhet att man nu tagit ner hans foto på Arlanda. Han ville inte ha sitt porträtt där eftersom han inte gillar att man bygger om Slussen enligt demokratiskt fattade beslut. Det kunde han ha tänkt på medan det fortfarande fanns tid att komma med nya förslag. Så dags nu. Liksom.

Rickard Olsson var tydligen putt på SVT som, enligt rubrikerna, nu har "gett efter" och Olsson blir kvar i programmet Vem vet mest. Var det så himla nödvändigt? Förutom att han är fruktansvärt uttjatad nu, kan man reta sig vansinnig på hans besserwisser-attityd. Särskilt när de tävlande svarar fel. Han låter konstant som om han tycker att alla är helt dumma i huvet. Den som sa're, han va're. Typ.

Stephen McNamara på Ryanair får idag titeln skitgubbe. Flygbolaget struntar i vad Allmänna Reklamationsnämnden säger och de som klagat blir sällan kompenserade. McNamara kallar ARN för "någon konstig svensk konsumentgrupp" och tycker att det är "idiotiskt" av SAS att alltid följa ARNs beslut. Kan bara konstatera att det är idiotiskt att resa med det skitbolaget.

Slutligen.
Expressen skriver att man nu kan slå hål på myten att otrevliga läkare är de skickligaste. Alltså, är det någon som hört talas om den myten? Inte jag i alla fall. Krävs väl ingen särskilt omfattande forskning för att fatta att man ökar chanserna att tillfriskna om man omges av vänliga människor. Hjälp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.