Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

måndag 23 januari 2012

Bakfoten och magkänslan

Historien om pappan som övergav sin idrottande son utanför en ishall upprörde många. En av tränarna slog larm och tidningar, radio och tv slog på stortrumman. När man väl lokaliserat både sonen och pappan ramlade det in ett gäng polisanmälningar. Rätt snopet sedan när allt visade sig vara ett missförstånd. Pojken var besviken och förbannad efter en förlorad match, slängde ifrån sig kläderna och ville inte följa med till baksidan av ishallen och hämta bilen. Medan han stod och väntade på pappan dök den övernitiske tränaren upp och drog sina egna slutsatser.
Fått om bakfoten är bara förnamnet.
Och än en gång är det härmed bevisat att man bör kolla med alla inblandade innan man drar en slutsats och gör något förhastat.

Juholt (ja, jag måste ju få nämna honom en gång till) gjorde i alla fall inget förhastat när han lämnade sin post. Däremot var det väl aningen osmart att inte lita på magkänslan och tacka nej när han fick frågan för mindre än ett år sedan. Han sa ju redan då att han inte var lämplig. Vad fick honom att ändå tacka ja? Han kan i alla fall stolt skriva in i sitt CV att han är en av mycket få s-partiledare som aldrig förlorat ett riksdagsval.
Man måste ju se det från den ljusa sidan.

Fast det ska man visst inte heller göra. Man ska inte ropa hej förrän man är över bäcken. Inte ska man ta ut några segrar i förskott heller. Varför inte? Det värsta som kan hända är att man har varit glad i onödan. Liksom.

Stjärnorna på slottet, tv när det är som mest trivsamt. Aftonbladet har satt upp önskelista för nästa säsong med Carola, Agneta Fältskog, Ulf Lundell, Stellan Skarsgård och Lena Ohlin. Ja, om SVT nappar på det så lär de väl tappa tittare. Å andra sidan är sannolikheten inte särskilt stor för att just de här personerna skulle ställa upp. Ingen av dem gillar att prata om sig själv, Carola är enda undantaget.

Apropå önskelistor, S får jalla på lite med att skaka fram en ny partiledare. Det behövs faktiskt lite bra motstånd nu så inte Reinfeldt & co somnar till ordentligt. Frågan är bara hur de ska hitta ett sånt stjärnskott i en hast, det gick ju inget vidare sist. Och då hade man gott om tid på sig.

Apropå snabbt. Tornadon Tomas gjorde ju ett kanonjobb med att riva vårt kök.

Köket före Fredrik.

Nu har Formel 1-Fredrik rivstartat med att bygga ett nytt.
Vilken kille!
Han tar död på varenda fördom man kan tänkas ha om hantverkare.
Han kommer i tid. Han gör det han har sagt att han ska göra. Han jobbar i ett rasande tempo. Och ingenting är omöjligt för honom.
- Javisst, det kan jag ordna. Inga problem.
Standardsvar på de flesta frågor och önskemål man kan ha.
Om ett par, tre dagar är han klar, säger han.

Köket efter fem dagar.

Jag har ingen anledning att ifrågasätta det.
Får se om vi har samma tur med badrumsbyggarna. De skulle satt igång i torsdags men sköt på starten till i dag. Då kom de drygt 1½ timme för sent. Vi hoppas att det tar sig efter den något skakiga starten.

Fortsättning följer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.