Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

måndag 28 november 2011

Tomtar på loftetVissa nyheter kan sätta myror i huvudet på läsaren. Det gäller även vissa beslut som redaktörer landet runt fattar. Det är en "radioprofil" som dömts för våldtäkt mot minderårig. Varför talar man inte om vem det är? Har han fått sparken? Om inte - varför då? Är det lämpligt att ha våldtäktsmän anställda? Eller har det inget med hans roll som anställd vid radiomonopolet att göra? Annars är ju tidningarna (särskilt kvälls-) mycket snabba med att hänga ut folk med både namn och bild.

Samma sak gäller en man som åtalas för hustrumisshandel. En välkänd fotbollsspelare, kallas han i Expressen. Förvisso inte dömd än, men Dulee Johnson har man splashat ut över flera sidor varenda gång han anklagas för fylla och allt vad det nu är. Fast nu gäller det visst en landslagsspelare. Det är tydligen skillnad på den ena och den andra liraren.

Åtstramningar i EU-medlemmarnas budgetar väcker ilska hos medborgarna. Men alltså, hur ska det annars gå till att få ekonomin på fötter igen? Har man slösat och lånat får man hålla hårt i plånkan några år framöver. Klart som korvspad att det svider, men kom på nåt bättre då än att bara strejka och demonstrera och gapa och ha er. På onsdag väntas kaos i London på grund av strejk. Tur att man inte ska dit förrän tomtarna har lämnat stan...

Trenden med att lägga ut bilder på tidningarnas nätupplagor av sina egna hem fortsätter. Nu ska alla visa upp hur mycket man har julpyntat. Det väcker åter den intressanta frågan; vem inreder man sitt hem för? Det är hon-med-läpparnas fel. Noterade att hon bytt från vitblaskig till vampyrröd trut förresten. Julpyntad anknäbb. Inte så himla snyggt faktiskt.

Misstänkt bomb hittades i Kista centrum på förmiddagen efter ett rån mot en guldsmedsbutik. Typiskt svenskt kanske att besökarna i gallerian var mest upprörda över att de inte fick äta sin lunch i fred utan var tvungna att ta med sig maten därifrån. Ingen frågade hur butiksägaren mådde. Tomtar.

Män som hatar kvinnor, succéfilmen som amerikanerna var tvungna att göra en egen version av, har haft premiär. Alltså, en sak kan jag säga utan att ha sett den. Daniel Craig är en betydligt bättre Blomqvist. Och Noomi Rapace som Sallander är oslagbar. Varför kom ingen på den kombon?

Stormen Berit drar fram och orsakar kaos. Alltså, kaos efter svenska mått. Jag har sett bilder från min kusins vardag i Bangkok under och efter översvämningarna. Och här gnäller vi över ett par avstängda broar, omkullblåsta cyklar och några timmar utan el. Skäms.

Det var visst Eons kunder som fick en strömlös eftermiddag. Dags att byta namn till Eoff?

Utmärkelsen "Veckans mesta tomtar på loftet" går till mannen med elallergi i Dalarna. Han ger minsann inte upp, säger han, och visar upp sig i sin skyddsmundering. Han har uppenbarligen mycket allvarliga hälsoproblem. Troligen bättre att han vänder sig till Dalarnas landsting med sina problem. Jag måste faktiskt få visa Expressens bild av mannen.

Och nej, kommunen tänker inte göra halva Dalarna tv-löst eller mobiltelefonlöst. Det är miljönämndens ordförande som tycker att mannens ord är tillräckliga bevis. Några andra finns inte, vilket resten av kommunstyrelsen är medveten om och nu kör över gubben. Nån som har kollat om gubbarna är släkt på nåt vis?

Dagens andra tomtar-på-loftet-pris går till Expressen som stolt basunerar ut att nu blir det en lag mot sex med djur. Och det är bara tack vara tidningens artikelserie i november 2008. Inte ett pip om hur många skrivelser som skickats till olika departement av flera tunga organisationer under en hel massa år. Hybris är bara förnamnet. Och så kallar dom Erlandsson för jordbruksminister. Är gammal hederlig research helt ute numera? Va?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.