Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

tisdag 8 november 2011

Det går utförJovisst. Nu kan man börja slicka sig om munnen. De italienska delikatesserna hägrar. Vi har ju haft en egen liten bojkott mot Italien och sagt att så länge Silvio sitter på tronen reser vi inte dit. Det verkar gå rejält utför nu, till glädje för många.
Kanske inte för kosmetikindustrin? Han lär inte behöva lika mycket foundation och hårfärg när han inte ska visa sig offentligt. Fast han kanske hör till den sorten som sminkar sig lika mycket privat? Jag hade en arbetskamrat för många år sedan som gick upp klockan fyra varje morgon för att sätta på sig fejset. Hennes make hade aldrig sett henne utan smink. De hade varit gifta i 40 år... "Vacker utan spackel" är en bra låt.

Expressen TV söker familjer som vill få sina hem omgjorda av Mija från Bygglov. Med tanke på hur lägenheten vi har köpt ser ut, vore det kanske idé att anmäla sig? Om människan bara inte hade haft en sån hemsk skånsk dialekt. Tänk att ett så litet landskap kan ha så stor variation på dialekten. Hon som läser Joker-raden tror jag är värst. Roligast låter Kristina Cappelin. Och Zlatan. Men det tycker han nog inte själv. Efter gårdagens tv-sända personalfest för fotbollsfolk kan man väl lugnt konstatera att karln helt verkar sakna humor.

Apropå inredning, hur kommer det sig att folk lägger ner drösvis med pengar på att renovera sina kök och sen är det nästan ingen som lagar mat. Trots alla matlagningsprogram i tv. Det är halvfabrikat och färdigmat för hela slanten nuförtiden. Usch.

Polisen. Säpo. Ibland undrar man vad dom håller på med. En journalist på SVT har blivit utsatt för dataintrång och material från hans hårddisk har kopierats och spridits ut. Säpo har fått in ett USB-minne från en av kungens polare, men journalisten får inte tillbaka det som stulits och som rätteligen är hans. Säpo tjuvhåller på materialet och f-n vet vad dom gör med det innan journalisten eventuellt får det tillbaka. Vad handlar jobbet om? Kungens och kompisarnas kontakter med undre världen. Måste vara väldigt komprometterande material SVT har fått tag på. Undrar vilken inställning Säpo har till källskyddet?

Två av Kamprads tre söner uppger Ikea-varuhus som sina hemadresser (i Belgien och Danmark). Vilka trista hemma-hos-reportage det skulle bli.

Antalet människor med psykiska sjukdomar ökar dramatiskt. Exempelvis ökade antalet AD/HD-barn med 27% mellan 2009 och 2010. Är det möjligen så att man stämplar en massa vanligt överaktiva barn med AD/HD för att föräldrarna ska ha en diagnos att luta sig mot när barnen inte är så himla väluppfostrade? Och hälften av de 750 000 människor som käkar antidepressiv medicin är egentligen inte så djupt deprimerade att det behövs piller. Att sörja en skilsmässa eller en anhörig som dör räknas inte längre som en del av livet utan ska genast skuffas undan och dämpas med diverse medikamenter. Livet är hårt, orättvist och skitjobbigt ibland. Men det är LIVET. Och det hör faktiskt till att det gör ont.

Förvisso är det bra att det numera är tillåtet att vara sjuk även i själen, men det känns som att det håller på att slå över åt andra hållet. Bara att kolla sjukhusens akutmottagningar. Ungdomar med mycket diffusa symptom som beror på att pojkvännen gjort slut eller att katten sprungit bort. Hjälp.

"SAAB-affären stoppad" står det i både AB och DN i dag.
För vilken gång i ordningen läser man den rubriken?

En tysk forskare "går till attack mot Astrid Lindgrens böcker". Det är resan till Kurrekurredutt-ön som anses rasistisk.
Hur många sagoböcker ska moralhysteriker få slakta innan någon säger stopp? Ja, Pippis pappa var negerkung. Man fick vara det på den tiden. Det är en SAGOBOK.
När ska någon ge sig på alla rasistiska och manschauvinistiska och diskriminerande stycken i Bibeln?

Utför går det också för sossarna. Som f-n går det utför.
Håkan Juholt. Nä, jag kan inte låta bli att säga det.
Var det så himla smart att sitta kvar?
Va?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.