Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

fredag 4 november 2011

Häpnadsväckande nyheter


"Här avslöjar Daniel hemligheten om barnet" skriver Expressen i dag. Under besöket i USA var det en kvinna "som var modig nog" att fråga om det skulle bli en pojke eller en flicka. Folket höll andan och Daniel chockade alla genom att avslöja - att han inte vet.
Hjälp.
Expressens hovreporter har uppenbarligen alldeles för lite att göra.

Nordeas vd får inte bara en lyxvåning för 22,5 miljoner (den är på hyfsat rymliga 250 kvadratmeter), han har ett pensionsavtal som ger honom 100 miljoner också. Undrar vad de 2 000 sparkade medarbetarna tycker om det.

Amy Diamond ska göra en tidning. "Kul att göra något jag aldrig gjort förut." Bruden är 19 år. Det finns väl rätt mycket hon aldrig har gjort förut. Gäsp.

Andreas Weise har fått nytt jobb. Han blir reporter på SVT. Öh? Finns det inte rätt många utbildade reportrar som går arbetslösa? A just det, deras farsor jobbar inte på SVT.

Expressen kallar människor som bor i hyresrätter i innerstan för "hyressnyltare" eftersom vi inte har marknadshyror i den här stan. Men alltså, snylta betyder väl att man utnyttjar något för egen vinning? Inte sätter väl hyresgästerna sina egna hyror? Vad ska de göra? Betala dubbla hyran för att göra Expressen nöjd, eller?

Papandreou har ändrat sig och säger att nu blir det ingen folkomröstning. Snart spelar det ingen roll vad tidningarna skriver, det som gäller ena dan gäller uppenbarligen inte den andra. Det går väl bra att återanvända nyheterna varannan dag?

IT- och energiminister Karin Hatt ska skilja sig. För andra gången. Jaha?

Patrik Sjöberg. Har det inte slagit över lite där nu? Uppmana alla att ringa till friidrottsbasen, kalla honom pedofil och lägga ut hans mobilnummer på nätet. Hur trovärdig blir man i sin argumentation efter ett sånt grepp? Och så kallar Sjöberg det för ironi. Göteborgshumor, eller?

Pedofilskräcken och moralpaniken verkar ha brett ut sig sedan den nya lagen om barnpornografi trädde i kraft 2005. Visst, jag har själv hört styvpappor som knappt vågar hjälpa barnens kompisar med toalettbesöken med risk för att bli betraktade som peddon av omgivningen.
- Elsas pappa tog mig i stjärten. Skulle det kunna heta när grannens lillflicka blev nödig. Och det skulle kunna bli ett herrans liv. I alla fall om folk hade samma skruvade syn som i Sandviken.
Och vågar man göra pruttljud på bebisens mage när man håller på med blöjbyte? Tänk om bebisen börjar skratta? Och tänk om bebisen slingrar sig? Och tänk om någon filmar det hela! Det är, enligt åklagaren som intervjuades i Uppdrag granskning, ett klart fall av barnporr.
Hjälp.
Allvarligt. Hjälp.

Nä, om man skulle ta och hålla mun ett tag nu.
Och bara lite sockerskorpor kanske.
Man blir snäll av sånt, har jag hört.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.