Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

torsdag 3 november 2011

Sipa lipa lakritspipa


Papandreo säger som Juholt: Jag tänker inte avgå. Enligt Expressen och DN i alla fall. Enligt SvD och Aftonbladet väntas han avgå.
Hjälp.
Men har man en gång smakat på makten är den antagligen svår att lämna ifrån sig godvilligt.
Jag håller med Ulla; skicka killarna från Lyxfällan till Grekland så kanske det blir lite ordning och reda. Sälj det som säljas kan, några öar till exempel, och sätt upp en sträng budget. Gråt och tandagnisslan och djupt ångerfulla personer med jättestora spenderbyxor, så kan man filma skiten och sälja till några tv-bolag världen över. Vilket ger ytterligare inkomster.
Plättlätt.

Bankpamparna förnekar sig inte. Nu har de krav på sig att öka sina reserver. Anders Borg är en klok och förnuftig snubbe, men hur han kan tro att det inte är bankkunderna som får betala är en gåta. Klart som korvspad att inte bankerna vågar minska utdelningen till ägarna. Huga!
SBAB höjde sina räntor i går.
Nordea sparkar 2 000 anställda. Sen bygger de en lyxvåning till sin vd på Östermalm för 22,5 miljoner. Men det räknas visst som en investering. Eller hur.

Alla barn som slår sig fördärvade på dagis och fritids där personalen har fullt upp med att inte se till dem, kom lite i skymundan efter gårdagens Uppdrag granskning. Ett par som misstänks för brott mot barnsexlagen fick sina döttrar omhändertagna på mycket lösa grunder, som jag ser det. Mardrömmen varade i ett helt år och jag kom på mig själv med att undra om det hela möjligen utspelade sig i forna Sovjet. Intervjuer med vissa socialarbetare och en åklagare väckte misstankar att de har en klart störd inställning till sexualitet.
Sen är det förstås mer komplicerat än vad som framgår av ett tv-program.
Och det är möjligt jag är lite pryd och gammaldags, men inte skulle jag ligga spritt näck i en säng där mina barn ligger. Inte för att undvika misstankar om pedofili, utan för att vissa saker helt enkelt lämpar sig bäst i enrum. Tycker jag. Naturister har säkert en helt annan inställning.

Man kan undra vilka konsekvenser programmet får på framtida anmälningar. Drar sig folk i det längsta för att anmäla misstänkta brott mot barn? Eller blir det en ökning av "okynnesanmälningar"? Återstår att se.

SvD har en artikel om hur sjukskrivningarna variera beroende på yrke. Präster och psykologer är oftare sjukskrivna på grund av psykisk ohälsa. Beror det på att de tar sina jobb på fullaste allvar?

Julian Assange ska utlämnas till Sverige för förhör om anklagelserna om våldtäkt. Kanske överklagar han igen. Men varför drar han ut på plågan? Är det en så himla smart taktik? Få saken ur världen vetja och lägg energi på annat. De inblandade är överens om att de hade sex. Den ena säger att det var tvång, den andra säger att motståndet inte var tillräckligt tydligt. Hur intressant är det för den breda allmänheten? Liksom.

Sen undrar jag fortfarande varför Aftonbladet envisas med äckelbilder i macroformat. Nagelsvamp, munsår, fotsvamp och annat läbbigt har gått för runt under flera månader. Nu är det vårtor. Blä!

Åkesson är inte bjuden på årets Nobelfest. Det är inte jag heller. Fast av en helt annan anledning.
Det är inget att börja lipa för. Eller åt.
Jo lite kanske.

2 kommentarer:

 1. Älskar din sida.

  Skulle älska om du kunde ge mig kritik på min. :)


  Nagelsvamp

  SvaraRadera
 2. Tack!
  Alltid roligt med kommentarer på min blogg!
  Hittar dessvärre inte din :(
  Annars skulle jag gärna ge kritik på den.
  /Lena

  SvaraRadera

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.