Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

tisdag 3 maj 2011

Dra åt rätt håll - eller?


Jo, jag slapp ju förkylning i vintras så vad passar bättre än lite halsont till dagens snöfall. NOT.
Vad gör man i staden Sundbyberg när snön yr. Skickar ut en kille med lövblås. Det är helt sant. Han har hållit på sen klockan sju i morse. Gissa om han har det kämpigt med alla jätteblöta gamla löv.
I höstas var det lika illa. På årets stormigaste dag var han också ute och blåste. Lövblås mot 30 sekundmeter. Gissa vem som vann den striden...
Rätt ofta känns det som om Dum och Dummare styr den här stan.

Juholt har avslöjat sina visioner, sa nyhetsreportrarna i söndags kväll. Han vill verkligen inte vinna nästa val. Önska sig Göran Persson som kulturminister. Hjälp.
Gillar inte att han gnäller över ynkliga statsbidrag till Kulturen. De har faktiskt ökat ganska rejält sedan Perssons glansdagar. Tänkte'nte på de'.

Men jag håller med Juholt om en sak, faktiskt. Gratis inträde på statliga muséer. Funkar i England. Muséerna kan sätta ut en sparbössa för frivilliga bidrag. Det brukar klirra rätt bra. Men engelsmännen kanske är mer givmilda än svenskarna? Om man nu ska generalisera.

Aftonbladet publicerar bilder på bin Ladins närmaste män, alla finns förstås på listan över efterlysta terrorister. En del ser skvatt galna ut. Andra ser faktiskt ut som helt vanliga medborgare. Det är inte alla sjukdomar som syns på utsidan. Läskigt. Undrar vad hans fan-club säger om fläskvillan han bodde i, när alla trodde att han satt i en grotta i bergen och hade det knapert.

Lille Silvio skällde ut åklagarna i går. Han tyckte att han hade viktigare saker att göra när bin Ladin hade dödats, än att stå anklagad för skattefusk. Vad skulle han göra då, kan man undra. Gå på begravningen, eller?

Sean Penn hånglade loss med Scarlett Johansen på en fest i Vita huset. Ögonvittnen är i chock. Only in the US of A, liksom. Ingen blir chockad över ett mord. Men kärlek är väldigt läskigt tydligen.

Torsten Flinck avslöjar att han "snor från rika företag". Stölderna ger spänning, säger han och berättar att han "snor något, en videofilm eller något". Borde vara rätt enkelt att sätta dit honom. Hur många affärer i Tyresö centrum säljer videofilmer år 2011. Typ.

Funderar på om pressen fått order att inte öka på det dåliga rykte som Tensta och Rinkeby har. Man använder alla möjliga postadresser när man skriver om hemskheter i de här områdena; Spånga, Bromsten, västerort, nordvästra Stockholm...

SEB gör en vinst på över 4 miljarder under årets första kvartal. Dags att sänka låneräntan, kanske? Eller höja sparräntan?

Barnfattigdomen kör Juholt hårt med. Den ska bort. Bra där. Vad han glömmer berätta i sina brandtal är att barnfattigdomen har mer än halverats sedan mätningarna började 1991. På väg åt rätt håll, sålunda. Smart av Juholt att haka på då, så kanske nån enfaldig stackare tror att det är hans förtjänst när fattigdomen fortsätter att minska.

Ja, jag blir grinig när jag har svårt att svälja.

2 kommentarer:

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.