Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

måndag 27 september 2010

Gratis är gott?


”There is no such thing as a free meal” heter det ju. Hade idag det tveksamma nöjet att gå igenom Stockholms båda gratistidningar. Man kanske inte ska förvänta sig alltför mycket när nyheterna är gratis, men man kan lugnt fråga sig för vem de är skrivna.

City på väg in till stan.

Över ett uppslag beskrivs hur det går till när Systembolaget väljer ut viner till sitt sortiment. Kunde vara hur spännande som helst, men på tidningens omslag puffar man för artikeln med rubriken ”Här bestäms din fylla”.
Jag har svårt att tro att Bolagets vinprovare har någons fylla i åtanke när de bestämmer sortiment. Är det en prao som har gjort dagens omslag?
Och inte vet jag vad de vill med sina reportage; artikelförfattaren skriver redan på sidan 2 att ”ett fåtal svenskar som styr hela vår dryckeskultur”.
Herregud. Tror tidningen att de gjort nåt scoop eller?

Å sen har vi förstås en massa politiker som klamrar sig fast vid fullmäktigestolarna. Tycker fortfarande det är lustigt att alla skyller på att de inte fick ut sitt budskap.
Det fick dom väl visst.
Och alla hajade.
Och röstade.
Fatta.

Bilden på killen som står på Sergels Torg i demonstration mot invandrarfientligheten är obetalbar. Han ser ganska glad ut och har textat en egen skylt med texten:
”VEM VARE SOM FACKING RÖSTA?”

Några direkta nyheter ser jag inte till.
Övergår till Metro.

Hyresgästföreningen är upprörd över ockerhyrorna. Ursäkta, men gör den föreningen nånting? Utom att ordföranden dyker upp som gubben-i-lådan så snart de lyckas få nån tidning att ana skandal? Men händer det nånting?
Nä, inte som vi har märkt i alla fall.

Man kan kissa på allmän plats utan att bli bötfälld. Bara man står så ingen blir störd av ens kissande. Det har hovrätten bestämt. Borde inte domstolarna ha viktigare saker att ägna sig åt?

Sen får man tips om hur man lägger upp ett grupparbete i skolan.
Hur man gör för att inte tappa modekollen när man jobbar hemifrån.
Och att Carin da Silva får bölder av myggbett.
Gäsp.

Det rapporteras också att prins Daniels besök i Paris är hans första officiella statsbesök.
GÄÄÄSP.

Och sen var det”minnes-SM” i helgen. Svenskt rekord i att minnas binära tal.
Vinnaren memorerade 384 ettor och nollor på fem minuter.
Vad är det för fel på den killen?

Lika bra att inse.
Jag tillhör inte de här tidningarnas målgrupp.
Jag är för gammal.
Bara att hacka i sig.
Och köpa sig en morgontidning…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.