Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

tisdag 14 mars 2017

Tomma tunnor


”Tomma tunnor skramlar mest” heter det ju. Antagligen med betydelsen att den som inte har några argument att komma med höjer rösten i stället. Ungefär som over there då. Som the big boss som beskyllt Obama för att ha avlyssnat hans telefon. Några bevis, eller ens någon endaste liten antydan till bevis, för saken har han inte presenterat men han skickade fram en av sina skickliga (nåja) rådgivare, (vad heter hon i efternamn? Con nånting. Betyder inte det bedragare?) som förklarade att man kan avlyssna med mikrovågor. Så, note to self: Avslöja inga hemligheter medan du värmer lunchtallriken.

Det är synd om alla som saknar humor. Som tar allt – och framför allt sig själva – på väldigt stort allvar. Som Schyman om Paolo Robertos skämt om att killar visst kan fokusera på två saker samtidigt (bröst). Fick en kommentar att killar kan koncentrera sig på TRE saker samtidigt: brösten och att dregla. Men sorry, dreglande är en betingad reflex (Pavlovs hundar) så det kan man faktiskt inte sätta upp på männens pluskonto.

Agendas intervju med Alice Bah Kuhnke i söndags var väl också skrammel i en tom tunna? Floskel travades på floskel och siffrorna hon släppte ifrån sig var tydligen tagna ur tomma luften. Inte hade hon koll på särskilt många fakta, vilket väl bara kan tolkas som att hon tycker att problemet med återvändande IS-krigare inte är värt att ägna någon större ansträngning. Skrämmande. Borde inte de in i fängelse förresten? Typ bums.

Läste en krönika av Hanne Kjöller om det svenska missnöjet. Ett utbrett missnöje som medierna gärna skriver om. Men vad har vi egentligen att gnälla över? Och är vi egentligen så himla missnöjda? Eller luras vi bara att tro det? Ungefär som när Löfven inför förra valet orerade om ett land i kris och tomma lador och jag vet inte vad.

Vi drar säkert själva ett strå till stacken i sociala medier. Man läser något som verkar hemskt, håller med och delar. Utan att tänka eller ifrågasätta. Som det här med den stängda förlossningskliniken i Sollefteå. Jo, kvinnorna i Västernorrland får längre resväg, men långt till förlossningen har även kvinnorna i Norrtälje. Och är det verkligen rimligt att ha en hel avdelning öppen, med personal i tre skift, när man har i genomsnitt en (1) förlossning per dygn? Bara en tanke.

Eller tiggarna. Dem är det synd om när de ska avhysas från mark där de olagligt bosatt sig, skräpat ner och förorenat. Klart som fasen det är synd om dem. Ända tills de ställer upp skrotbilar och plåtskjul hemma hos dig. Eller gör dass av dina barns lekplats. Eller fyller din soptunna med sina sopor. Debattartikel i dagens AB där man tycker att vi ska ”möta deras behov” i stället för att avhysa dem. Och sen det gamla vanliga argumentet att man inte kan förbjuda fattigdom. VEM FASEN HAR PÅSTÅTT DET? Undrar jag än en gång. Det är dags för EU att dra åt tumskruvarna på Rumänien och Bulgarien och kräva att de använder de öronmärkta miljarderna för att göra livet bättre för sina sämst ställda medborgare. På hemmaplan. Så deras barn kan få gå i skolan och åtminstone har en chans att få ett bättre liv än tidigare generationer.

Eller våra husdjur. Deltog i ett möte i går där man bland annat diskuterade etik och djurskydd. Synnerligen intressant. Ska man laga hur trasiga djur som helst? Bara för att man kan, liksom? Är det verkligen att vara djurvän att sätta en katt i rullstol? Eller köra en hund med omfattande skador hundra mil till en expert? Som en av veterinärerna sa ”djurhimlen är ett väldigt bra ställe”. Ibland är det kanske bättre att befria ett stackars djur från dess plågor i stället för att dra ut på lidandet, var ett av argumenten. Inga tomma tunnor där inte.

Och David Batra ska göra show om sitt äktenskap med moderaternas partiledare. Pja, det krävs väl drastiska åtgärder om partiet inte ska tappa alla sina väljare…

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.