Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

fredag 10 mars 2017

Boring


Det totala ekonomiska värdet av hundar och katter relaterar till de av människor
subjektivt upplevda fördelarna och nackdelarna med dessa djur. Har fått en rapport på drygt 50 sidor att läsa igenom. Jag kroknade redan på sidan tre. Alltså, på riktigt. Varför skriver man inte som man pratar? I alla fall på ett ungefär. Å andra sidan känner jag inte människan som skrivit rapporten. Han/hon kanske låter likadant?
Den samhällsekonomiska betydelsen av hundar och katter bestäms av de förädlingsvärden och den sysselsättning som dessa djur genererar i olika led av värdekedjan.
Stön.
Det kommer att krävas litervis med kaffe de närmaste timmarna, det är en sak som är säker.

I grannskapet är det däremot inte så boring nuförtiden. I tisdags passerade jag mordplatsen i Hallonbergen ungefär samtidigt som den blev en mordplats. Och i förrgår var jag glad att jag valde Mall of Scandinavia i stället för Kista. Fem mord på två dygn. ”Gängmord” skriver Expressen. I och för sig. Om kriminaliteten sjunker för att gangstren har ihjäl varandra så inte mig emot.

Och Löfven gör ännu ett minnesvärt uttalande om alla morden ”Det är oacceptabelt”. Mästaren i att sparka in öppna dörrar.

Björn Andersson, herr Jag-myglar-så-mycket-det-går, direktör för Statens Fastighetsverk har fått sparken. Undrar om han tvingas betala tillbaka det han stulit. Och undrar hur stor fallskärm han får. Ett riktigt prakt-ärsle. Om ni frågar mig.

Och nu var det visst någon bjässe till statlig fastighetsägare där korruption och mygel ligger högt på topplistan. Alltså, vad har de för himla moral? Ingen skam i kroppen alls.

Dessutom, så sent som i går avslöjades två snubbar på Trafikverket som hade attesterat fejkfakturor till sina egna bolag på några miljoner. Alltså. Va?

Helt sabla uttråkad blev jag i går när jag försökte få kontakt med Apple-supporten. Min iPhone stänger av sig titt som tätt och batteriet dör. Det är visst något fabrikationsfel (jo, jag kollade på deras webbsida) och man kan gratis byta batteri hos någon auktoriserad serviceverkstad. Antalet virrvantar jag pratade och chattade med under förmiddagen uppgick till fyra. Dessutom tvingades jag lyssna på en massa hemsk musik medan jag väntade, vilket gjorde det omöjligt att jobba under tiden. Till slut lyckades jag få boka en tid. Jo, det är sant. Man måste BOKA EN TID för att få ett fabrikationsfel åtgärdat. Uppskattningsvis tar det fem minuter att byta batteriet, som det är fråga om. Nästa torsdag har jag fått tid. Om en vecka alltså. Heja Apple. Inte.

Jon Henrik Fjällgren (ingen aning om vem det är) blev så tagen av att vinna någon delfinal i Melodifestivalen att han drabbats av posttraumatiskt stressyndrom (PTSD, sånt som yrkessoldater kan drabbas av efter en tid i krig till exempel) och nu har han ”tagit time-out”. Jag trodde den sortens ledighet var förbehållen myglande politiker.

Apropå ”Mello” så cirkulerar det nu på Facebook nåt slags protest med uppmaningar att ringa och rösta på Owe Thörnqvist för att reta Christer Björkman. Eeeh? Ska man inte rösta på den låt man tror har bäst chans att vinna i nån Europafinal? Eller har jag missat nåt? 
Så går det när man väljer andra tv-program, tydligen.

Och Gudrun Schyman – längesen man såg henne förresten – blev jätteupprörd och antagligen kränkt å alla kvinnors vägnar över nånting som Paolo Roberto hade lagt ut på Instagram. En text som lät typ ”Bröst är bevis på att män kan fokusera på två saker samtidigt” eller nåt sånt. Borde hon inte ha blivit kränkt å männens vägnar i stället? Tänkte jag. Om hon nu kände för att bli arg och kränkt. Å andra sidan, kunde hon inte garvat åt det i stället?

I Expressen kan man få en lista över vilka ”tillval som kan sänka värdet på din bil”. Bland ”tillvalen” nämns till exempel rost, trasig utrustning, dåliga däck, smuts, lackskador och dålig lukt. Inget av dessa har jag sett på någon enda bilhandlares tillvalslista. Faktiskt.

Köttbullsbomb
Miljardärsgata
Mjölksyreträning
Miljonlurade
Alibiomgång
Se där, några ord jag inte har sett förut. Ett ord som man däremot ser och hör alldeles för mycket av är ”magiskt”. Hur blev det ett modeord?

Sen undrar jag hur klen Expressens nyhetsbevakning är. Fortfarande kör man bilder på en gråtande Johaug. Det räcker nu, hörrni! Jag är trött på hennes lipande.
TRÖTT!
Säger jag bara.

2 kommentarer:

  1. Hahaha du är bäst! Allt det där har jag sluppit i min lilla bubbla jag lever i i Fl just nu....

    SvaraRadera
  2. Lyllos dig!
    Fortsätt att må gott!

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.