Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

torsdag 16 mars 2017

Ska ha

Ska ha förstorats med något okänt insmugglat skit
Har upptäckt ett fenomen i framför allt kvällstidningarnas nätupplagor. Det är den ymniga förekomsten av uttrycket ”ska ha”. Alltså, inte i betydelsen att man önskar sig något utan för att man inte vill ta ansvar för det man påstår.
Till exempel om någon blivit knivskuren så har journalisten varken tid eller ork att ta reda på vad som hänt eller göra några ordentliga efterforskningar. Så i stället för att kolla alla fakta, besöka platsen och skriva ”En man i 20-årsåldern blev knivhuggen i går kväll utanför sitt hem. Vittnen uppger att de sett två män springa från platsen. Något vapen är ännu inte upphittat men polisen har spärrat av området och hundpatrull är på väg.” så skriver man ”En man ska ha blivit knivhuggen i går kväll. Det ska ha skett i närheten av hans bostad. Två män ska ha sprungit från platsen. Polisen ska inte ha hittat något vapen men ska ha spärrat av området. Hundpatrull ska vara på väg.”.
Så. Jävla. Jobbigt.

Kvällspressens nätupplagor är också fena på att göra en kort historia lång. Man upprepar det man redan skrivit två tre gånger med lite olika ordföljd och vips har man skapat en enspaltare. Mest populärt är att hänvisa till personer med skitlånga titlar och arbetsplatser, för vips så har man två rader till skrivna.

The Donald var förbannad i natt tydligen. Och dessutom mer förbannad än vanligt. Hans nya inreseförbud har stoppats i sista sekunden av en domare i delstaten Hawaii. Han kan gorma hur mycket som helst om att stoppet för medborgare från vissa länder är till för att skydda de amerikanska medborgarna. Till och med medelsmarta människor fattar att det inte kommer att hjälpa ett skit. De flesta som dör pga våldsbrott i det där landet, gör det för att någon annan amerikan använt sitt skjutvapen. Haja sambandet vapenlagstiftning – mord. Liksom.

Och nu ska han väl peka finger åt Frankrike också efter skolskjutningen i Grasse. Trots att myndigheterna där säger att det inte är ett terrordåd. Huvudmålet ska dock ha varit en annan elev, skriver Expressen.

Den så kallade Arbogakvinnan verkar vara av den läbbigare sorten, utifrån vad man kan läsa i dagspressen. Och hur desperat var inte den ”ensamkommande pojke” (hur gammal han är vet man dock inte med säkerhet) som mördade för att bli gift, få en försörjning och på sikt ett uppehållstillstånd. Skrämmande läsning.

Men alltså, undrar hur noga de kollar det där med skenäktenskap? Den typen av betaltjänster verkar inte vara helt ovanlig. Kanske inte lika vanlig som bilmålvakterna som mot betalning står som ägare till tusentals bilar, men vara gift mot betalning till dess ett uppehållstillstånd är utfärdat kan tydligen vara ganska lönsamt. Man behöver inte ens bo ihop. Så hörrö, Ylva Johansson, här får du ett gratis tips av mig: lär upp några tusen arbetslösa och låt dem kolla upp folk som får bidrag från Försäkringskassan, a-kassa, socialen och andra ställen samt några snabba kontroller med Migrationsverket. Kommer garanterat ge god utdelning. Och så kanske folk som verkligen är i behov av stöd, hjälp och tak över huvudet kan få det utan att bli behandlade som första gradens misstänkta. Det är inte bara statligt anställda företagsledare som myglar, vettu.

Och Kvällsposten skriver om en ”skräckklinik” som utfört bl a läppförstoringar med insmugglade ryska läkemedel som vanställt folks ansikten. Men varför i hela friden ska man hålla på med sån skit över huvud taget? Lika korkat som botox. Som vaxdockor ser de ut som håller på med sånt. Stelopererade fejs. Och så pratar de som Anna Lindmarker allihop, typ käklås.

Klipp från dagens Expressen, dock inte från samma artikel utan från ett helt gäng:
Mannen ska ha utsatts för ett grovt brott men exakt vad som ska ha hänt vill polisen inte gå in på.
Minst en misstänkt gärningsperson ska ha lämnat platsen i bil, enligt vittnen.
Två rivaliserande gäng ska ha drabbat samman.
Enligt de franska myndigheterna ska åtta personer ha skadats.
Det ska vara stökigt på platsen.
Han ska även ha berättat att han dumpade mordvapnet.
Någon form av tillhygge ska ha använts.

Och till sist värstingen:
Det grova brott mannen ska ha utsatts för ska ha begåtts under natten.


GAAAAAH!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.