Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

tisdag 14 april 2015

I C U
Eller I see you, som rubriken ska utläsas. Storebror ser dig var en stor skräck för några decennier sedan. Och vem har inte läst George Orwells skräckbeskrivning av framtiden i boken ”1984”? Den skrevs för övrigt 1948, så man får väl säga att han måtte haft en bra kristallkula. Eller nåt. Om jag minns boken rätt.

Kvällspressen skriver idag upprört om hamburgerkedjan Burger King som i sin tjorre i Växjö läser av gästernas bilars registreringsskyltar. Man säger att man vill kolla varifrån gästerna kommer, geografiskt. För det första krävs det väl tillstånd för att få fota? För det andra krävs det väl tillstånd för att lagra personuppgifter? Och för det tredje måste man väl informera gästerna om att de registreras?

Å andra sidan, folk delar med sig av all möjlig information utan att tänka så mycket på det. Även om det faktiskt är en gammal i härdig skröna som Facebookmotståndare håller fast vid; att alla facebookare berättar när de går på toa. Och vad de gör där. Inte en enda av mina vänner har faktiskt delat med sig av något sådant.

Dessutom. Varenda gång man registrerar sig i en kundklubb eller medlemsklubb eller vad de nu kallas, registreras varenda pryl man köper. Hur ofta man handlar. Och var man oftast handlar. Och så vidare. ICA, Hemköp och Coop har säkert bättre koll på folks veckomatsedlar än folk har själva. Precis som att Stadium, Hemtex, Åhléns, H&M, och Clas Ohlson vet hur det ser ut hemma, vad folk har på sig och hur de tränar. För att nämna några exempel. Man kan inte göra ett skit i smyg längre. Om man inte handlar kontant förstås. Och svarar nej varenda gång nån frågar om man vill bli medlem.

Googlar man på något poppar det sedan per automatik upp en massa reklam för sånt man googlat. Kan bli riktigt skoj/pinsamt om man lånar någon annans dator, mobil eller padda...

Apropå i smyg förresten. Inför årets deklaration har det drösat in brev från en massa hjälporganisationer. Numera kan man tydligen dra av en del av det man skänker i deklarationen. Och då måste organisationerna rapportera vem som skänkt vad. Så nu fattar jag varför man inte kan skänka pengar anonymt längre. Suck.

Och har man nåt fuffens för sig nuförtiden, eller något som någon annan ogillar, kan man slå sig i backen på att någon är där och tar bilder. Som pappan i Bakersfield som misshandlade sin 3-åring och nu har kunnat identifieras tack vare att filmen spridits på nätet. Eller GP-vinnaren som sprutade champagne i ansiktet på en av värdinnorna vid loppet. Fult gjort. Men jag fattar inte hur den där sporten kan få hålla fast vid sin gamla skeva kvinnosyn. Eller varför man måste spruta champagne omkring sig. Alkoholmissbruk om ni frågar mig. Dessutom hör väl knappast bilkörning och alkohol ihop alls. Men det är mycket man inte fattar, när man tänker efter.

Garvar gör han också. Skitstövel.

Gårdagens blogg om lägenhetsannonser. Läsarreaktioner på bilden från en Östermalmsvåning som ligger ute till försäljning hos mäklare Lagerlings. Jag mejlade och frågade hur de egentligen tänkte med en av bilderna.
Bild till bostadsannons, arrangerad av ett proffs. 
Svar idag:
Ägaren till bostadsrätten är inredningsstylist och har själv valt ut inredningen. Jag kan hålla med om att bilden kan ge en del associationer som nog inte varit avsikten då bilden togs.

Nähä. Men om associationerna inte var avsiktliga då bilden togs, kan man med fog undra vad avsikten är med att publicera bilden? Som illustration till en lägenhet med utgångspris 12.950.000 kronor.

Expressen kör en drive mot en läppförstoringsklinik i stan. Bilder på biverkningarna visar att kunderna fick lite mer än de räknat med för pengarna. Bloggerskan Kissie är en av de drabbade. Men alltså. Varför håller man på med sån där skit? Det ser fanimej inte riktigt klokt ut. Kissie skriver att hon ”fick panik”. Jag får panik bara av att se de där ankläpparna. Inte blir det bättre när de försöker säga något heller. Det kanske finns en anledning till att de skriver mer än de pratar…
"Kissie"

Jackie Ferm

Rebecca Stella


Och apropå att synas. Kollade lite statistik på min blogg. Denna vecka har jag tydligen fler ryska än svenska läsare. Är det bra eller dåligt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.