Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

måndag 13 april 2015

Att knarka


Kungsholmen. Mäklare: Erik Olsson

Jo. Lika bra att erkänna.
Jag Hemnet-knarkar ibland. 
Sedan vi äntligen hittat hem, är det ett mer sporadiskt missbruk. Lite mer av en periodare. Men likafullt. Det är så himla skoj att kolla olika typer av bostäder. Och lite, lite grann är det för att få inspiration till att göra om något hemma. Eller i stugan. Det finns alltid något som kan bli bättre. Liksom.

En sak som har retat mig länge är alla bilder som inte har ett skit med försäljning av bostad att göra. Närbilder på fönsterhakar och dörrknoppar. Tre matchande små krukor med kryddgrönt i ett fönster. Brinnande doftljus. Så kallade ”detaljbilder”. Det intressanta är att den här typen av bilder i princip aldrig förekommer i annonser för bostäder i förorterna. Inte heller i bostäder som vi vanliga dödliga skulle ha råd att köpa. Trerummare i Hallunda, Spånga, Södertälje – inte en högblank citron så långt ögat når.

Och då undrar jag. Om man, för att sälja en fläskvåning i Stockholms innerstad eller en fläskvilla i Saltsjöbaden, måste visa bilder på frukt och grönsaker – vad säger de om de presumtiva köparna? Måste man locka med blombukett mot suddig bakgrund för att sälja bostäder för åttasiffriga belopp? Det är faktiskt helt schuuuukt.

Och något man kan sitta och filosofera kring medan man väntar på att bredbandet ska börja funka igen. ComHem kommer bort ibland. Man kanske skulle ta och polera några päron?

Vasastan. Mäklare Karlsson och Uddare
Östermalm. Mäklare: Lagerlings.
Intressant placering av ljusstaken...
Norra Djurgårdsstaden. Mäklare: Notar

Hammarby Sjöstad. Mäklare: Sotheby's

Vasastan. Mäklare: Svensk Fastighetsförmedling

Köpmanholm. Mäklare: Sjönära


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.