Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

måndag 6 oktober 2014

Ljuga utan att blinka


 
Vissa får lång näsa när de ljuger - andra inte...
Original av Enrico Mazzanti

Ibland undrar jag, eller inte ibland kanske, mer faktiskt ganska ofta på senare tid. Men ändå. Jag undrar, hur kan man stå och ljuga folk rätt i ansiktet? Hur står man ut med sig själv? Och hur kan omgivningen stillatigande - och ibland även instämmande nickande -  låta ljugandet fortgå? 
Jag tänker i första hand på Löfven som verkar ha lyckats med att tuta i folk att Sverige är inne i en djup kris. Av något slag. Dessutom verkar krisen vara på väg käpprätt åt helvete. Ja, inte nu när han har tagit över. Men innan. Om Alliansen hade vunnit hade både syndafloden och helvetet brutit lös. På något sätt.
Jag önskar att någon enda reporter, någon j-la gång skulle kunna fråga Löfven vad han menar. Vad är det för kris han varnat för? Inte en enda gång har han kommit med något konkret. Sverige ligger i topp bland världens länder vad gäller ekonomi, hälsa, trivsel, arbetslöshet (ja, om man räknar bort alla som studerar är inte arbetslösheten särskilt alarmerande i en internationell jämförelse) och så vidare. Omvärlden skakar på huvudet. De någotsånär pålästa och normalbegåvade skakar på huvudena. Men Löfven bara fortsätter i domedagsstil. Oemotsagd. I princip.
Skrämmande.

Och nu har man visst fått vänstern på lite bättre humör. Vinster i vård och omsorg ska förbjudas. Minsann. Men alltså, jag bara undrar. Eftersom varken vård, skola eller omsorg har blivit vare sig dyrare eller sämre; vart tog alla pengar vägen förut? När vård, skola och omsorg drevs av kommuner och landsting? Jag menar, man påstår ju att det bara forsar in stålar i en massa sluga riskkapitalisters fickor och utländska bankkonton. I vilka slukhål försvann de förut? Nån som kollat upp det?

Och det man verkligen borde ta itu med är lagen om offentlig upphandling. För det första borde det åligga den som köper tjänster (kommunen eller landstinget) att följa upp så avtalen efterlevs, att de får vad de betalar för. För det andra borde det finnas fler och viktigare parametrar än ”lägsta anbud vinner”. Nu är det som gamla tiders fattigauktioner. Den som kräver minst betalt får ta hand om hjonen. Liksom.

Det cirkulerar roliga bilder på Facebook. Elaka – ja. Roliga – definitivt. Vem är vem frågas vid en bild av en Blob fish och Stefan Löfven. Jo, de är ganska lika. Den ena har lite mer hår. Den andra är lite mer generad. Eller nåt.
Lika som bär? 

Romson och Fridolin jämförs med Pippi Långstrumps kompisar Tommy och Annika. Jojomen, finns många likheter där också.


Och apropå Romson. Inte nog med att hon flyger från Bromma som hon alltid tjatar om borde läggas ner (hon fick inte bestämma själv…) hon målar husbåten med förbjuden bottenfärg. När Expressen frontade henne med hennes egen bild av målandet blev hennes kommentar ”Du vet att den där bilden är copyrightskyddad va?”. Som för att ta udden av den verkliga frågan. Lyckades inget vidare. Men hon förklarar stolt att hon inte alls har dåligt samvete för det. Man kan nämligen inte tvätta en sån stor båt, så som MP uppmanar alla andra att göra. Inte skäms hon över att köra på diesel heller. Eller att släppa ut bad-, tvätt- och diskvatten rätt ut i Östersjön. Det finns ganska många ministrar som fått kicken för mindre än så. Obetalda tv-licenser och svart arbetskraft. Men det gäller tydligen andra regler för denna regering. Där är det ok att småknarka lite, att åka fast för fortkörning, att förskingra pengar, att vara illegal invandrare och jag-vet-inte-vad. Men det kanske är något bra att ha erfarenheter från den kriminella världen när man ska styra landet?

Aftonbladet ska skicka ut sina reportrar till ett antal orter där SD fick extra många röster. Man vill kolla vad fasen det var som hände. Och man undrar hur partiet kunde få 13 % av rösterna. Drygt 800 000 svenskar som röstade på dem. Pja, varför inte fråga dem som röstade? Läser man kommentarerna i tidningen får man många väldigt vettiga förklaringar. Och inte ett enda rasistiskt uttalande. Sakliga, raka och uppriktigt oroade medborgare som försöker få Aftonbladet att förstå. Av motkommentarerna att döma, lyckades de inget vidare. Jag undrar mer hur vi kunde få en vice statsminister från ett parti som 94 % av svenskarna inte röstade på…

Usch.
Nu blev det en massa politik idag igen. Det var inte riktigt meningen, men det blir så där när det är i princip det enda som står att läsa i tidningarna och på nätet numera.
Ja, förutom vad som händer i de iq-befriade betal-tv-kanalernas värld förstås. Paradise Hotel, Svenska Hollywoodfruar, Jagad av hundar, Böda camping, Big Brother och sånt trams.
Nä. Det får bli en liten kryssning i stället. Lyssna på storbands-jazz. Käka lite god mat.
Och dricka champagne.
Det är ju den 7:e i morgon. Varför inte tjuvstarta lite redan i kväll?
Jo minsann.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.