Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

måndag 20 oktober 2014

Bättre att hålla truten

Ja. Ibland blir jag bara SÅ trött på folk som borde veta hur man uttrycker sig och verkligen inte har någon koll. Som när jag läste Henning Mankell i somras och bara blev galen på alla hans skrivfel. Hur många miljoner har han tjänat på sina böcker? Big deal i och för sig, men tar man betalt för sitt skrivande ska man baske mig ha koll.

Hörde att ministrar och andra höjt sina löner nu igen. Rejält. Himla fiffigt när man själv får sitta i den församling som bestämmer ens lön. Jobbar man i ett företag eller en organisation får man gå ut när saker som rör ens eget arbete ska avhandlas. Punkt. Men visst ja, det är andra regler för politiker.

Löfven har nu ”brutit tystnaden” skriver Expressen. Det gäller den pågående u-båtsjakten. Vad sa Stefan om den då? Jo ”Det är klart att det inte är bra om det finns en farhåga för främmande undervattensverksamhet, men nu håller Försvarsmakten på med sin underrättelseoperation och vi får se vad den kan ge.”. Som vanligt sa han alltså ingenting. Inget av värde i alla fall. Han kanske inte vill stöta sig med Ryssland så här snart efter att Wallström retat upp hela EU och USA. Vore dumt att bli osams med alla.
Fast enligt Aftonbladet säger han ”det pågår ingen u-båtsjakt”. Nähä?

Ebolan brer ut sig, nu även på hemmaplan. Ja, alltså inte själva sjukdomen. För att få den krävs att man har kladdat ner sig med kräks, kiss, bajs, snor eller saliv från en person som är smittad. Nä då, det är skräcken som sprider sig. En snubbe blödde näsblod på Arlanda i går och genast skickade man dit Ghost busters och körde karln till Karolinska. Sen var det visst en annan snubbe som kräktes, samma utryckning fast honom körde de visst till Akademiska i Uppsala. Ingen av snubbarna hade varit i västra Afrika.

Och nu tror man att deltagarna i Paradise hotel knarkar. Förvånad? Någon? Publiksiffrorna gick inte i taket trots porrandet, så nu kablar man ut andra häpnadsväckande nyheter. Gäsp.

Primadonnorna i fotboll, världens största fjoll- och sjåpsport, försöker överträffa varandra med originella målgester. Utan att förstöra frisyrerna, bevars. Vad är det för fel med att bara jubla och vara glad? Va?
Nu är det tydligen en spelare i indiska ligan som gjorde en kullerbytta i mål. En inte särskilt inövad kullerbytta. Han landade så illa att ryggen gick av. Och sen dog han. Expressen skriver att hans klubb uttryckt chock och sorg. Det får man sannerligen hoppas.

Apropå fotboll. Henke Larsson säger ”givetvis är jag far till min son”. Det var insiktsfullt. Och inte så himla ovanligt, va?

Malou von Sievers har ätit vegetariskt under tre veckor och nyligen sågs hon dansande med en broccoli i tv. Hon säger själv att hon mår jättebra. Frågor på det?

Och visserligen vet man att vården av människor som lider av psykisk ohälsa är usel, men dagens artikel i DN där en 24-åring fått en lista med 158 saker som skulle pigga upp henne måste ändå vara värsta lågvattenmärket. Kvinnan har diagnoserna borderline och adhd och har försökt ta sitt liv tre gånger. Nu får hon tips som
-       -. ha sex
-      -  sköt om ett akvarium
-       - ät kakor och godis
-       - banta
-      -  gå på skönhetssalong
-      -  köp sexiga, dyra kläder
 För att nämna några exempel.
Alltså. På allvar?

En annan korkad lista presenterar Aftonbladet idag. Hur man sparar ihop en miljon. Lätt som en plätt. Man gör matlåda i stället för att äta lunch ute. Man ställer bilen två dagar i veckan och cyklar i stället. Och om man inte slänger gammal mat, sparar man 130 spänn i månaden. Och efter 30 år har man en miljon på banken. Förutsatt då att man i dagsläget äter lunch ute, kör bil dagligen och kastar en massa mat.
Gud så dumt.

Ibland är det faktiskt bättre att hålla truten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.