Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

torsdag 16 oktober 2014

Långnäsa


 
Så här lång borde näsan vara vid det här laget.
Alltså, när någon blir lurad brukar man säga att den får långnäsa. Eller göra gesten Lång Näsa.
Lång näsa får man också när man ljuger, sägs det. I alla fall drabbade det Pinocchio. Nu efter några veckor med en ny regering borde väl de flesta ha lång näsa. Löfven & Co för sitt idoga ljugande och väljarna för att de är lurade.
Men, som Erik Helmerson skriver i DN idag, ”Stora ord, osäkra resultat. Men det var ju detta väljarna röstade för. I stället för fyra partier som var överens och i förväg berättade vad de tänkte göra blev det en knakande kompromisskoalition som bestämmer strategi för att ta sig över hindren efter hand de dyker upp.”.
Jo tack. Vi har märkt det. Undrar hur de tänkte som röstade på de här partierna?

Eftersom taktiken från politikerna var att inte svara på någonting, kunde väljarna själva lägga in önskningar och förhoppningar i det som inte sades. Ungefär som när en skådis har ett helt tomt ansiktsuttryck och ger tittaren möjlighet att själv välja vilken känslostämning man tycker skådisen ska vara i.
Helmerson fortsätter ”Och eftersom de sannerligen inte är eniga i mycket blir det gärna just så här: beslut som ingen vet vad de innebär, som kryllar av förbehåll, inväntar luddiga utredningar och anger tidsplaner ett bekvämt antal år framåt.”.
Luddigt var ordet.
Finns en sketch där Henrik Dorsin imiterar Löfven på ett lysande sätt. Han inleder med ”det finns två sätt att angripa saken. Först……eh ja just det. Och det andra får vi återkomma till senare”. Löfven i ett nötskal.

När det gäller Bromma flygplats är det som nu händer minst sagt anmärkningsvärt. Löfven sa till Barometern 10 dagar före valet att det avtal som är tecknat fram till 2038 ligger fast. Och nu har han ändrat sig och tänker tillsätta en utredning (vad annars, han är ju sosse) med målsättningen att bygga bostäder på området senast 2022.
Personligen skiter jag ett stort stycke i om det är flygplats eller inte. Jag bara undrar, vart ska den flygtrafiken ta vägen? Arlanda har inte den kapaciteten. Och den röd-grön-rosa sörjan i Stockholms Stadshus har förmodligen glömt bort att Sverige består av mer än bara huvudstaden.
M i Stockholm varnade på sina valaffischer ”Ett tu tre så fanns inte Bromma flygplats mer”. S svarade ”En skitkampanj byggd på lögner”, vilket nu borde ge sossarnas valgeneral Pinocchionäsa.

Madeleine i stuprör på Manhattan” skriver Expressen strax under nyheten att någon ersatt ett brunnslock med en matta intill ett dagis i Landskrona. Men det var visst två helt skilda saker.

Samma tidning skriver också att en jägare skjutit på en cyklist – proffscyklist dessutom, bevars – i tron att han var en kanin. Jag trodde det var älgjakten som var igång nu?

Finanspolitiska rådet sågar Magdalena Anderssons presskonferens häromdagen där hon påstod att statsfinanserna är körda i botten. Man menar att hennes ljugande ”skadar finanspolitikens trovärdighet”. Är väl ungefär vad jag sa i går va?

Men hon ”slår tillbaka” skriver Aftonbladet. Alla svenska och utländska experter har fel och hon tycker att ”det är bättre att vara ärlig”. Ärlig va’re ja.

En man som köpt hus i Frankrike blev rätt snopen när det i villkoren stod att ett av rummen ska stå orört i 500 år. Rummet iordningställdes till ära av en soldat som stupade i första världskriget. 96 av åren har passerat, så det är en stund kvar innan rummet kan rensas ut. Vem ska kolla att villkoret följs?

Lång näsa fick alla tiggare jag såg på väg till mitt möte i stora staden idag. Ingen gav dem några stålar. Bra där. Och nu börjar det bli så ont om sittplatser att de går runt i stället. I tunnelbanevagnarna, på perrongerna och de till och med nästan anfaller folk i slutet av rulltrapporna och vid bankomater. Skramlar med sina muggar ungefär tre centimeter från ansiktet. Och ropar. Högt. Det börjar faktiskt bli riktigt obehagligt.

Hörde i går att påven skänkt en av sina mössor till Bukowskis att auktioneras ut. Pengarna ska skänkas till de romska tiggarna. Alltså. Ska Bukowskis intendenter gå runt och portionera ut vinsten till alla på stan då eller?
Det måtte väl finnas bättre lösningar än så? Till exempel att Rumänien plockar ut alla EU-miljarderna som bara ligger och väntar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.