Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

fredag 20 december 2013

Jasägare

Även i år är jag jasägare till alkoholfria alternativ


Så, Brasilien ska bli Jasägare. Vitsigt va?
Det finns fler ord som nästan kräver avstavning för att inte kunna missuppfattas. Bildrulle till exempel.

Apropå drulle, hörde häromdagen om en restaurangägare som hade skällt ut en matgäst för att han åt för mycket av buffén. Det myckna ätandet knaprade av krogägarens vinst. Undrar vad den drullen säger till alla som äter mindre än han har kalkylerat med…

SD-politikern Britt Engqvist intervjuades i SVT och fick bland annat frågan vilken politik SD vill driva (hon sitter i kommunfullmäktige i Värmland) och svarade ”Tjaa, jag vet inte riktigt. Vad ska jag svara på det.” och säger att hon egentligen inte är politiker (nä, hon har jobbat som svetsare) men att det fattades folk i partiet så hon ”gled in på ett bananskal”. Hon ställer inte upp för omval nästa år. Synd. Partiet behöver såna som hon. Haha.

Politiker. Alltså, hur tänker dom. Undrar man ibland. M-politikern/sjukgymnasten (även hon i Värmland) som lurade landstinget på sisådär fyra miljoner genom att fakturera för sjukgymnast-behandlingar hon aldrig utfört. Närmare bestämt ungefär 13 000 behandlingar. Hon dömdes till 3,5 års fängelse av tingsrätten och hade hoppats på mildare straff i hovrätten som tvärtom skärpte straffet till 4 års fängelse. Hon försökte komma undan med att alltihop var slarv från hennes sida och inte alls något uppsåtligt brott.
Frågor på det?

Det varnades för blixthalka i morse på flera håll i landet. Jo, jag märkte det. Gångvägen ner till centrum var glashal, upptäckte jag precis innan det var för sent. Väldigt nära en praktvurpa kände jag och ett lårbensbrott är inte vad jag önskar mig i julklapp. Jag önskar mig faktiskt ingenting i julklapp. Trivsel, god mat och trevligt sällskap räcker för mig. Och även i år sänder jag en medlidsam tanke till alla barn som firar jul med folk som inte kan hålla sig till en måttlig alkoholkonsumtion. Tvi vale för alla spritångande vuxna som prompt ska prova trettiotvå olika snapsar redan till lunch för att sedan snarkande och rödnästa störa Kalle Anka-tittandet för alla barn. Därefter ikläda sig tomtedräkt och sluddra sig igenom meningslösa rim, med ständig påfyllning av ”hö hö lite mer tomtebrus va”. Arma barn.

Drottningen fyller 70 på måndag och firas med en massa jippon. Störst uppmärksamhet tycktes ändå Madeleine ha väckt. Hon som inte kunde flyga så sent i graviditeten och därför hoppade av Nobelfesten, men nu är hon i Sverige. Åkte hon båt då eller? Och sen var hon så förkyld stackarn så alla som kommit för att kolla in 1) magen 2) henne blev snuvade (haha) även på den happeningen. Men dagen därpå var hon fullt frisk och alla kunde kommentera 1) magen 2) klädseln 3) hälsoläget. Men hur ska hon göra sen? Hon får ju inte resa tillbaka till USA, de släpper inte ombord höggravida kvinnor på flyget och skulle hon lyckas komma ombord blir hon inte insläppt. Alla som föds i USA blir per automatik amerikanska medborgare och de vill inte ha fler utlänningar med automatiska medborgarskap. Fast det kanske inte gäller en svensk kunglighet? Å andra sidan, kan vi ha en amerikansk medborgare i tronföljden? Det läggs djupa veck i många pannor nu. Hade inte Victoria i en ovanligt rymlig klänning förresten? Och höll hon inte ena handen lite beskyddande över magen? Kom ihåg var ni läste det först.

Ett par kvinnliga författare går till angrepp mot både Norstedts och David Lagerkrantz och tycker det är både motbjudande och girigt att ge ut en bok baserad på Stieg Larssons karaktärer. Sånt borde förbjudas, skriker man i Aftonbladet. Jaha och hur ska man då göra med alla James Bond, Sherlock Holmes och andra kända karaktärer som lever vidare långt efter att upphovsmannen gått ur tiden?

Aftonbladet listar också de rikaste ICA-handlarna. ”De blir förmögna på din mat” ondgör sig tidningen. Ja, fy på dom. Starta företag och tjäna pengar. Och ge en massa folk arbete. Och betala en massa skatt. Dessutom förse svenska folket med käk. Läskigt.

Apropå stålar, det pratas om tuffare regler för sms-lån. Det har det pratats om länge. Och så länge det finns flatpall som lånar stålar till ockerräntor lär antalet ärende hos Kronofogden inte minska. Men visst, det är curlinggenerationen som är största gruppen sms-lånare. Den som lärt sig att Pappa Plånka alltid hostar upp så fort något fullständigt onödigt och svindyrt ska köpas. Eller när stålarna inte räcker till hyran, tandläkaren, busskort och annat trist när månadslönen festats upp redan den 26:e.

Bortskämda barn får svårare att klara vuxenlivet, var det nån professor som skrev i går. NÄHÄ!?

Aftonbladet har intervjuat sportreportar på TV4 om deras värsta intervjuer. Tre KVINNLIGA sportreportar, märk väl. Man glömde slemproppen Ekwall och hans helt sanslösa språktabbe (med en längdhoppare som blivit bortdömd pga övertramp).
- Do you think it was …. eh…. overjump?
Hans kommentar till den massiva kritiken efter det?
-       -  Jag tycker jag pratar skitbra engelska.
Eller hur.

Helgens sabbade demonstration mot rasism i Kärrtorp har väckt svenska folket ur julstressen. Kommande helg arrangeras demonstrationer på flera håll i landet och den i Kärrtorp har fått flyttas till idrottsplatsen eftersom jättemånga har anmält att de kommer. SvD skriver att det ligger viss symbolik i att hålla manifestationen där, en plats där ”tidigare under hösten har en högerextrem grupp samlats just på Kärrtorps IP där de övade att marschera och heila i grupp”. Hur har de ostört fått hålla på med det? Är inte det typ olagligt?
Va?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.