Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

fredag 6 december 2013

Fredagsmys



I morse nåddes vi av nyheten att Nelson Mandela har gått ur tiden. Inte direkt oväntat, mannen var i alla fall 95 år, men inte desto mindre sorgligt. Tänk om världens ledare hade haft åtminstone ett litet uns av hans inställning, hans envisa tro på det goda och hans fantastiska förmåga att se något positivt i varje situation. Tyvärr är det sällan det goda segrar, hat tycks vara lättare att uppvigla. Se bara på nynazister, rasister, homofober, maktgalningar och egoister i största allmänhet.
”It always seems impossible until it’s done.”
Nelson Mandela.
Rest in peace.

Vad händer i den lilla världen, där jag befinner mig då? Omkring halvett varje fredag skramlar en svettluktande man in i vår lägenhet. Med sig har han en osedvanligt högljudd dammsugare. Han är utsänd att städa efter hantverkarna. Oklart vad det är han ska städa eftersom 1) vi har städat själva eftersom vi inte vill ha sågspån och annat skräp liggande i flera dagar och 2) hantverkarna har varit här inne under sammanlagt cirka åtta minuter den här veckan. Mannen lämnar efter sig ett antal märken på väggar och dörrkarmar, fullständigt vattendränkta masonitskivor på golven och en ihållande lukt som är en kombo av sur disktrasa och sedan länge otvättade kläder.
Man får anta att hans städning innebär att vi inte kommer att se till några hantverkare förrän tidigast på måndag igen.
Som sagt, uppskattningsvis ungefär åtta minuters arbete i vår bostad den här veckan. Vårt hem inbjuder inte till något direkt fredagsmys. Inte till adventsmys heller. Törs man hoppas på julmys?

”Problemen med Sven fortsätter” skriver Expressen. Vilken Sven? Jaha, ovädret Sven? Vi är inte så illa drabbade. Än. Alltid något.

Golfaren Richard S Johnson är förbannad för att inte hans golfkompis fick SvDs bragdmedalj. Han ska lämna in sitt svenska pass, skriver han på Twitter. Ja men gör det då. Nu är ju inte bragdguldet någon folkomröstning precis. Det är en jury som bestämmer vem som får utmärkelsen. Johan Olsson är ett alldeles ypperligt val. Välförtjänt. Stort grattis till honom!
Sen var det kanske inte så snällt av triathleten Jonas Colting att säga att golf är en ”pseudoidrott där rökande tjockisar kan hävda sig”. Inte så jättebussigt. Men ganska roligt.

Ett par händelser på senaste tiden gör att man starkt kan ifrågasätta objektiviteten hos SVT. Dels programmakarnas till synes okritiska granskning av material som de får av diverse djurrättsorganisationer. Ihopklippta filmer från olaga intrång, där dessutom reportrar från oberoende statstelevision varit närvarande, som förs fram som bevis för djurplågeri och dålig djurhållning. Aktivisternas, som definitivt inte ska förväxlas med djurskyddsorganisationer, målsättning är att inga djur ska hållas i fångenskap och inga djur ska ätas upp av människor. Pälsar, dun, skinn och andra animalieprodukter ska förbjudas. Punkt. Det får de väl tycka, men att SVT agerar språkrör för dem känns faktiskt inte okej.
Dels programmet om Alice Babs. Hennes så kallade vänner, med Jan Malmsjö i spetsen, är så upprörda över att inte få träffa henne att de nu förmått SVT att göra ett program där man ifrågasätter familjens och förmyndarens omdöme i synnerhet och förmyndarsystemet i största allmänhet. Varför? Jan Malmsjö har aldrig umgåtts privat med Alice Babs, säger dottern. Han finns inte ens med i Alices adressbok. Och av dem som sjöng och väsnades på gräsmattan utanför äldreboendet var det många som aldrig ens träffat Alice Babs.
Låt en stackars svårt demenssjuk människa få vara i fred med sin familj och sina riktiga vänner!
Basta!

Helsingborgs tingsrätt får veckans förstapris i kategorin märkliga slutsatser. Man anser att den som kört rattfull och blivit av med körkortet inte ska kunna dömas till fängelse eller fotboja, det är dubbelbestraffning. På frågan vilka andra domar som kan komma att rivas upp svarar hovrättsassessorn som utfärdat domarna, att den som döms för djurplågeri till böter eller fängelse kan inte dessutom få djurförbud. Alltså, någon måste ta tag i det där. Det var ju samma sak med alla skattebrottslingar som blev utsläppta ur fångenskapen eftersom de redan straffats med att återbetala den skatt de försökt smita från.
I mitt huvud är det ena att ta konsekvenserna av sitt handlande (betala tillbaka, mista körkortet, få djurförbud) och det andra är ett straff. Gör nåt, någon. Innan det spårar ur totalt.

En ”man i 50-årsåldern med hög keps och grå ryggsäck”, enligt Aftonbladet, har rånat Handelsbanken på Gärdet i Stockholm. Grattis till honom, säger jag. Inte illa att hitta en bank som har kontanter.

Dagens konstigaste ord.
Fejkpenisfusk.
Aftonbladet.
Sug på den ni.
Eller. Hur blev det där nu då?
Äsch.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.