Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

onsdag 17 augusti 2011

"Låt va mej"



Jag minns inte om dagens rubrik är ett bokcitat eller nåt som något av barnen sa. Det är sisådär 25 år sedan de var små, så min vacklande minnesbild må väl vara förlåten.

Den som mobbas har ofta den känslan; LÅT VA MEJ, lämna mig i fred. Dagens SvD fortsätter på temat mobbning i dag och skriver att i de flesta fall får de mobbade barnen byta skola. Precis som i arbetslivet. Den som mobbas ska bort och därmed tror sig arbetsgivaren eller skolan ha löst problemet. Det har man inte. Det finns alltid nya människor att hacka på, det genomsyrar hela samhället. Bara att sätta på TVn så har man värsta sortens mobbning rätt in i vardagsrummet. Hur ska man få barn att inte mobba varandra när föräldrarna klankar ner på sina grannar/vänner/familjemedlemmar? Eller på tv-programmen. Eller på folk som passerar förtältet där man sitter och grillar. Barn gör som vuxna gör, inte som vuxna säger. Och sånt sitter i resten av livet.

"Få en pigg och tajt stuss" ropar Aftonbladet i dag. Pigg? Är det motsvarigheten till en hängig akterdel, eller?

En 30-årig svenska har anmälts för vanvård av sitt barn i USA. Mamman lämnade sin ettåring i barnvagnen utanför en restaurang. Till polisen sa hon att det är jättevanligt att göra så i Sverige.
Yeah, right.
Jag vet ingen - absolut INGEN - mamma som skulle ställa barnvagnen utanför krogen. Aldrig i livet.

En 88-årig kvinna i Hässelby missade sin sons begravning. Kvinnan sitter i rullstol och när färdtjänsten skulle hämta henne upptäckte man att rullstolen inte gick att få in i hissen. Då undrar man, har kvinnan inte varit utanför dörren sedan hon hamnade i rullstol? Arma människa.
Sen säger färdtjänsten att de inte visste att hon skulle på begravning, hade de vetat det skulle hade de "flyttat på himmel och hav" säger en ansvarig. Det hade nog räckt med ett par starka bärare för att få ner damen till taxin. Men färdtjänstens växel finns i Moldavien eller i Polen så budskapet gick väl inte fram ordentligt.

I Expressen får man i dag veta vad Carl Bildt packar i resväskan.
Som vi har undrat.
Eller hur.

Emil 18, ramlade ner från ett tak men överlevde det 16 meter höga fallet. Det blöta midsommarfirandet innehöll rökpaus på taket, som han nådde genom att klättra ut genom ett vindsfönster. Rökning är livsfarligt. Undrar om han lagt av med det nu.

Regeringen backade i går från en rad vallöften. Det var väl bra med tanke på såväl det ekonomiska som parlamentariska läget. Men jag tycker gott att de kunde genomföra skattesänkningen för pensionärer. Det har de faktiskt förtjänat.

Men vilket galet väder. Som värsta monsunregnen på sina håll. Och här bara skiner solen. Glad så länge det vädret håller till på andra platser, även om risken för översvämning just här uppe på tolfte våningen känns mimimal. Positivt tänkande.

I förmiddags brakade det till rejält i brevlådan. Färgglada vykort från semestrande vänner?
Nope.
Det var inte mindre än sju brev från Bredbandsbolaget. Ett av dem innehöll de utlovade biobiljetterna. Det var ju trevligt.
"Upplev mer" eller hur det nu var...
"Leave me alone" är en bra låt av Michael Jackson.
Låt va mej.

I say no more.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.