Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

torsdag 11 augusti 2011

Djupa andetag...


Semestern tog slut i söndags, så i måndags var det dags att kavla upp ärmarna och börja jobba. Har ett stort jobb som jag skjutit upp i flera veckor så stressen började göra sig påmind. Då fungerade inte bredbandet. Inte telefonerna heller. Man kan få and-nöd för mindre...
Hela måndagen gick åt till att försöka få en reparatör till fastigheten. Bredbandsbolagets tekniska support berättade nämligen att det var något fel.
- NÄHÄ, utbrast jag inte särskilt förvånat.
Och det var minsann inte bara vi som drabbats, alla kunder i fastigheten hade samma problem.
- När kan bredbandet och telefonerna fungera igen? var en befogad fråga som besvarades med "nja, det kan ta nån vecka".
Tack för den liksom.

På tisdagen svarade en annan människa hos Bredbandsbolagets tekniska support. Nu hade man upptäckt att hela switchen behövde bytas ut. Minsann. Det skulle kunna gå ganska fort, sa man. Minsann, igen.
Senare på kvällen ringde jag för att kolla hur arbetet framskred.
- Vi håller på, svarade en annan teknisk support, utan att kunna svara på vad "håller på" innebar rent konkret.
Till slut ilsknade jag till och krävde att få svar på exakt hur långt man kommit i sina reparationer och hur tidplanen såg ut. Då kröp det fram att det var visst inte något fel på själva switchen. I stället var det fastighetsägaren som tecknat avtal med Stadsnätet som därmed skickat ut sin personal för att koppla ifrån alla Bredbandsbolagets kunder. Men alltså, är inte det typ kriminellt?

Historien kan göras hur lång som helst, turerna är oändliga, liksom antalet telefonsamtal. Avtalsbrott är bara förnamnet. Och inte går det att vara kreativ när man är förbannad. Tro mig, jag vet. Tecknade nytt avtal med Tele2 i går. Det kan ta någon vecka innan telefoner och bredband är igång. Borde ge viss arbetsro. Då damp fakturan från Bredbandsbolaget ner i brevlådan och vips var blodtrycket i topp igen. Suck.

Nåväl, i brist på arbetsro kan man läsa tidningarna. Vad som händer i London är fullständigt obegripligt. Förklaringen till att ett gäng ligister bär sig åt som gamla rövarband sägs vara missnöje med regeringen. Rent nys om ni frågar mig. De har bara väntat på en (dålig) ursäkt för att få utlopp för sina primitiva aggressioner. Fanns det någon politisk baktanke hade de väl slagit sönder Houses of Parliament eller Downing street. Dumhuven.

Meteorologerna vid SMHI ska få ännu säkrare superdatorer för att uppnå målet att gissa rätt väder till 85%. Alltså, tur att dom inte är läkare...

Det har varit tyst om utförsäkrade och andra stackare som inte får sjukpenning i evigheter amen. Nu börjar man rapportera om allt fusk i stället. Bra där. I dag är det en 40-åring i Tomelilla som av läkaren anses helt och hållet sakna arbetsförmåga. Men spela golf och tävla dagarna i ända kan hon. Hjälp.

Stockholms universitet har en massa kurser som ingen anmält sig till. 173 stycken närmare bestämt. Alltså, undrar hur de kommer fram till vilka kurser de ska erbjuda? Kemins dramaturgi eller tjeckisk skönlitteratur och sakprosa är två exempel. Hur tänkte de där?

Nytt ord i dag: vrålonanera (Expressen). Det är antagligen som det verkar. Tidningen meddelar att grannarna bett kommunens miljöförvaltning om hjälp med mannen som ägnar sig åt detta dygnet runt. Är viagra receptfritt, eller vad?

Tarmsköljning kan ge skador på hjärtat. Det är dessutom bortkastade pengar, skriver Aftonbladet. Alltså, finns det folk som betalar för att nån ska spola in 20 liter vatten i tarmsystemet? Den sista idioten är inte född än. Helt klart.

Alla pratar om Måns. Han tycks ha skött Allsång på Skansen med bravur. Nästa år är det Lena Philipson som tar över. Jahaja, då lär ju Tant Snusk i Göteborg ligga i lä.
Spänningen är olidlig.
Not.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.