Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

torsdag 7 april 2011

"En sån jävla blast"


Uttrycket i rubriken har jag snott från min morfar. Han svor ibland rätt rejält, till mormors förskräckelse. Just när det gäller blåsten - eller blasten, som morfar sa - är det fullt berättigat att svära. Tur att jag inte kunde hänga med på trippen till Åland i dag. Det blåser så det knakar i fönsterrutorna. Usch.

Expressens huvudnyhet i dag är att en 20-åring är häktad för misstanke om att ha "mördat sin lärare med skolkamrat". Och exakt hur gick det till? Tog hon sin skolkamrat som tillhygge och slog ihjäl läraren? Jag fattar inte.

Ulf Adelsohn skämtade igår om att han skulle få sparken efter att ha hävt ur sig en massa kritik mot Trafikverket och SJ.
I dag fick han sparken.
Det var kanske inte så roligt.

Har Ylva Johansson möjligen tröttnat på hemmalivet med Åsbrink? Först ville hon bli partiledare. Det blev hon inte. Inte fick hon vara kvar i VU heller.
Nu vill hon bli ordförande för s-kvinnorna i stället.
Man kan inte säga annat än att hon är envis.
Det är väl det bästa man kan säga om henne. Kanske.

Sossarnas nye ekonomiske talesman säger att han kan tänka sig skattesänkningar. Har han fått spader? Vad ska dom då betala alla planerade bidragshöjningar med? Va?

En arg pensionär skrev i gårdagens DN att han tyckte det var orättvist att höginkomsttagare inte fick lika kännbara bötesstraff som t ex pensionärer. Kör man för fort och får 3000 spänn i böter blir det större hål i plånkan om den inte är välfylld.
Men snälla, rara pensionären. Det är bara att hålla sig till fartgränserna så är problemet löst.
Det är ju orättvist när man går och handlar eller reser på semester eller vad fasen som helst som man tar sig för. Hur tänkte han när han skrev insändaren, egentligen? Och hur tänkte snubben som i dagens tidning tyckte att pensionären borde få plats i regeringen för sina kloka ord. En plats hos kommunisterna, möjligen.

En stjärnkrögare i Stockholm som drabbats av cancer är senaste fallet som ömkas i kvällspressen som exempel på den usla sjukförsäkringen. Alltså, man får inte hela historien, men om mannen är sjukskriven till 50% av sin läkare så måste han nog försöka jobba 50%. Och har man inte deklarerat några inkomster, eller redovisat fel inkomst till försäkringskassan kan man faktiskt inte begära att man ska få några stålar när man blir sjuk.
Det finns en logisk koppling mellan den inkomst man uppger att man har och det belopp som försäkringskassan betalar ut när man blir sjuk.
Märkligt att alla blir så himla förvånade när de upptäcker det.

SVTs jämställdhetsplan verkar ligga i djup koma någonstans, helt bortglömd. Det måtte väl ändå finnas några andra programledare än Rikard Olsson? Fast jag vet inte om TV4 är så mycket bättre som kör med Jessica Almenäs i var och varannan produktion.
Omväxling.
Hört talas om det? Va?

Veckans sämsta klädval måtte drottningen och Madeleine stå för. Silvia hade på sig en chockrosa krinklad långklänning som framhävde (eller gjorde av sig själv) världens kulmage. Hade Victoria haft en sån klänning hade babyspekulationerna varit i full gång nu. Madeleine kanske borde kolla modemagasinen lite närmare. Halva hyllan utanför klänningen är inte inne längre. Fult var det också.

Veckans pudel (typ) står nog Cloetta för genom att dra tillbaka produkten "Kexchoklad Blåbär".
Den innehåller nämligen inga blåbär.
Hjälp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.