Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

måndag 24 november 2014

Bluff och Båg
Först en Varning. Med stort V.
Om ni blir antastade av ett elbolag som heter Sverigesenergi AB, som vill att ni ska köpa el från dem – GÖR INTE DET.
För när man efter ett tag upptäcker att det alls inte blir så billigt som det påstår och vill byta elleverantör igen, kräver de en ”lösensumma” på tusen spänn.
Lösensumma – precis. Man är nån sabla fånge hos Sverigesenergi AB.
Sen får man bråka som f-n och motbevisa dem med alla papper, mejl och avtal och till slut ger dom sig. Och till och med erkänner att de arslat sig.
”Vi kan se att allt stämmer och detta har blivit ett fel från vår sida.”
Hur många orkar bråka? Hur många bara ger sig efter första kontakten med de där tomtarna, betalar och är glada att kunna välja ett seriöst bolag?
Sverigesenergi AB.
Upp på svarta listan.

Detsamma gäller numera även Adlibris.
Har varit storkund där under många, många år. Fri frakt till privatpersoner. Super! Och avsevärt mycket lägre priser än i bokhandeln för det mesta. Plötsligt upptäcker jag fraktkostnad på min faktura. Mejlar och frågar varför. Efter att ha kollat deras hemsida. Jodå, Fri frakt står det fortfarande.
Får till svar att man numera, på många kunders begäran, lagt in ”Snabbleverans” som standard. Mot extra avgift förstås.
Ska man behöva kolla sånt? När man beställer grejer typ var tredje vecka. Plötsligt är villkoren ändrade. Utan att man märker nåt. Ingen stor grej i och för sig och jag hade kanske kunnat acceptera det om det nu hade gått fortare. Det gör det inte. Det tar sju dagar i stället för åtta, med Snabbfrakt.
Så. Hejdå Adlibris.
Och hej, hej Bokus.


Nog med gnäll på fulfirmor.
Såg reportagen från Klas Ingessons begravning. Stämningsfullt. Sorgligt. Som alla begravningar, särskilt när människan inte fått leva så länge.
Och tänker att varför kan inte Thomas Brolin tvätta håret nån gång? Varenda bild på honom är han skitig och stripig. Ursäkta, men bland de andra finklädda herrarna i vit skjorta och slips, såg han faktiskt ut som en slusk i sin uppknäppta svarta skjorta. Pinsamt.

Pinsam kan man väl också kalla Löfven. Hur många gånger har han ändrat sig? Bara sedan han blev statsminister? Nu säger han att byggandet av Förbifarten ska sätta igång igen. Hur många miljoner har det stoppet kostat? Och ur vilken tom lada tar han dom stålarna? Han börjar också darra lite på manschetten om sitt beslut att avgå om SD röstar på Alliansens budget. Nu vill han samarbeta med C och FP om han inte får igenom sin egen budget. Alltså. Hade det inte varit bättre att ha en plan INNAN valet? Va? Eller kanske inte förresten. Folk gillade tydligen grisen-i-säcken.

Värre än pinsamt är den kvinna som i Iran besökte en volleyboll-match och sedan fängslades. Kvinnor får nämligen inte besöka större idrottsevenemang. Hörde jag stenåldern?

En 12-åring i Ohio sköts ihjäl av polis. Han stod och lekte med en soft air-gun och polisen kände sig hotad och sköt honom bland annat i magen. Alltså. När ska USA växa ifrån den där vilda västern-mentaliteten? Va? ”Du och ditt skjutglada finger” som dom säger i Robin Hood på julafton.

Religionshistorikern Mattias Gardell tycker att man kan smälla upp friggebodar på hela Årsta-fältet så de rumänska tiggarna får någonstans att bo. Kan samma idé gälla för alla bostadslösa studenter i stan månne?

Roy Andersson. Hans medverkan i Skavlan var en ögonöppnare. Hade ingen aning om hans delvis ganska rabiata inställning. Han sa bland annat att han brukade åka tåg och sitta och bli förbannad på alla som hade ”roffat åt sig” slott och herrgårdar. Hur vet han att husen är åtroffade? Och, ska han säga, liksom. Som äger en hel hyresfastighet på Östermalm.
I alla fall.
Andersson gjorde en film om HIV på 80-talet på uppdrag av Socialstyrelsen. Han fick 1,7 miljoner för den men då filmen till stora delar bygger på desinformation fabricerad av Stasi som ger USA skulden för hela HIV/Aids-epidemin, så filmen fick stämpeln ”olämplig” av beställaren. Andersson blev putt och fick till slut köpa visningsrättigheterna för 50.000 spänn och kan sälja en dvd-box till förmånligt pris till landets skolor.
Frågor på det?

November är snart slut. Och jag säger bara. Så fort jag får chansen tänker jag BOJKOTTA november. Åka utomlands. Eller gå i ide. Vad 17 som helst bara man får slippa detta mörker. TVÅ ynka soltimmar hittills. Kan ta knäcken på vemsomhelst.

Utsikt från kontoret. Idag vid lunchtid. Vilket mörker...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.