Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

måndag 25 augusti 2014

Knopp och kropp

Borde förbjudas
tyckte inte Ashley Juddförrän hon blev lite rundare
Dagens Nyheter skriver idag om en gravt cp-skadad kille som av F-kassan plötsligt bedöms ha behov av 13,5 timmars hjälp efter att för bara ett par år sedan bedömts ha behov av drygt 40 timmars hjälp i veckan. Den nya handläggaren tycker bland annat att om han kan föra armen mot ansiktet kan han också äta själv. Om sedan armrörelsen är tillräckligt stabil eller om maten hamnar någon annanstans än i munnen, har handläggaren dock inte tagit sig tid att kolla.

Det sägs att ett lands välfärd bedöms av hur väl man tar hand om dem som inte klarar sig själva. Ibland känner jag att vi är ett u-land. På riktigt.

Kollade ett avsnitt av tv-serien Sveriges bästa äldreboende i går. Förutom all skrämmande statistik som presenterades – hälften av alla pensionärer är felmedicinerade, en massa gamla är undernärda och håller på att svälta ihjäl och dessutom är majoriteten av äldre deprimerade – var det så oerhört ledsamt att höra de gamla intervjuas. En dam sa att det enda hon var nuförtiden var ”i vägen” och ”till besvär”. Jo, jag har hört det från många gamla i min egen omgivning. Man vill inte besvära, det är inte så farligt och man får vara tacksam för det lilla man får.
Skandal. Säger jag bara.
S-K-A-N-D-A-L.
Är det något vi faktiskt måste sätta av skattepengar till så är det väl äldreomsorgen.
MÅSTE. Säger jag bara.

På nätet cirkulerar nu ett inlägg av Ashley Judd (hon skrev det redan 2012, men det har vaknat till liv nu igen) där hon kritiserar objektifieringen av och fixeringen vid kvinnokroppar, att kvinnor ständigt mäts efter hur de ser ut vilket skapar stress, depressioner och ätstörningar. Kanske hon borde ha tänkt på när hon vek ut sig och visade både det ena och det andra och inte nu, sedan hon lagt på sig ett (klädsamt) antal extrakilon. Så dags nu liksom.

Det har brunnit på flera ställen i Rinkeby i natt. Förra gången ungdomarna ställde till fanstyg skyllde man på att det var i protest mot att polisen skjutit en man i området (flera dagar tidigare). Den här gången vet jag inte vad de skyller på. Eller vem. Kastar sten på brandbilarna gör de i alla fall. Gangsters, som hon sa Gunwer Bergkvist.

Friidrottaren Caroline Taxén har drabbats av hjärntumör och frågar sig ”Varför ska det här hända mig?”. Ja, varför inte? Var tredje människa drabbas av cancer. Det är för jävligt, men ett statistiskt faktum. Sålunda borde kommentaren innebära att hon hellre vill att någon annan drabbas? I så fall – vem då? Men så är det kanske. Var och en är sig själv närmast, men ingen – INGEN – kommer undan sorg, elände och orättvisa. Sorry. Livet är hårt.

I går bloggade jag om den märkliga känslan av att fundera över struntsaker när världen ser ut som den gör. Idag har Aftonbladet som förstanyhet att man troligen har identifierat den man som mördade en amerikans journalist genom halshuggning. Andranyheten är att prinsessan Estelle börjar förskolan idag. Och Aftonbladet tv sänder live.

Några politikreflexioner.
Två nationalekonomer har granskat debatten mellan Anders Borg och Magdalena Andersson. Ekonomerna säger om Andersson bland annat att ”hon är ute och cyklar lite” och att hon svamlar när hon säger att alliansen har ”lånat pengar till skattesänkningar”. Hon sägs också förvränga sanningen och ge missvisande information till väljarna. Låter väl toppen för att vara en blivande finansminister?
Hjälp.

Dessutom, skattesänkningarna har lett till att fler arbetar och 2006 låg kommunernas skatteintäkter på 454 miljarder. 2013 hade intäkterna stigit till 600 miljarder. Man kan tycka att det borde bli några spänn över till bättre äldreomsorg då. Eller hur?

En snabb titt på celebriteterna på röda mattan vid nattens MTV-gala. Är det verkligen Björn Skifs som ligger etta på USA-listan nu igen? Säkert att det inte är Magnus Ugglas låt med refrängen ”Rör rattarna nu, visa pattarna nu…”? Mer kropp än knopp, uppenbarligen.
Alltså. Finns det inga så kallade kändisar med stil längre?
Va?
 
"Rör rattarna nu, visa pattarna nu, låt oss flukta på din byst..."

"Skit samma om vi ses som drägg, om det serveras stekta ägg..."

"Rör kullarna nu, visa bullarna nu, bolla fram dom är du schysst"

"Låt oss se om du är störst, ja till denna rara sång vill vi se en rejäl balkong"

"Rör rattarna nu, visa pattarna nu, då vi tror att dom är fejk.
Har svårt att skilja utifrån på äkta eller silikon.
Rör kassarna nu, visa nassarna nu och låt dom dansa i en shake.
Annars kan du ta ett brejk." 
Magnus Uggla

Ja just det. Brejk var det. Man får cancer av att sitta still för länge.
Man får cancer av en j-la massa saker.
Det är livsfarligt att leva.
Man kan faktiskt dö av det.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.