Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

söndag 30 mars 2014

Reclaim the home

Flyttat hemifrån. Igen.


Så var det då äntligen dags att flytta hem igen. Från gamla barndomshemmet (TACK, syrran!). Byggbasen hade garanterat att alla arbeten skulle vara avslutade och lägenheten städad och allt i toppskick i fredags kl 16.00.
Såklart inte den tidplanen höll. Heller. Hyggligt snabbstädad, men verkligen inte färdig.

Men i går gick flyttlassen. Det blev ett par vändor fram och tillbaka, men när vi efter sista lasset stängde efter oss kändes det faktiskt vemodigt. Trots lyckan att kunna återta hemmet. Reclaim som det numera heter på ren svenska. Det betyder att man invaderar något som man tycker sig ha rätt att ockupera; reclaim the streets, reclaim the city och så vidare. Fast vi har ju faktiskt rätt att invadera vårt eget hem. Skönt, men konstigt. Lite som att flytta hemifrån en gång till.

Numera stålsätter vi oss för vilka nya tabbar vi ska upptäcka när vi kommer hem. Inga skåp uppsatta, en massa eldragningar kvar att göra, dörrarna är inte oljade, trösklarna är sneda och spruckna, duschblandaren läcker… Ja, listan är ungefär två A4-sidor lång.

I fredags fick jag frågan: Var vill du ha vattenavstängningen till tvättmaskinen?


Jag: Måste det vara en sån där ful kran?
Rörisen: Dä ä standard.
En sak man kan säga om hela den här soppan att det som verkligen är standard är just de tre orden. Så fort man ställt en fråga, som på minsta möjliga vis kunnat tolkas som ett ifrågasättande, har man fått till svar dä ä standard. Eller möjligen de e standard, beroende på vem man frågat.

Nåväl, den fula kranen är ett måste, så jag svarade: Sätt den gärna där den syns så lite som möjligt. Därefter följde en liten diskussion om var det möjligen kunde vara och rörisen sammanfattade det hela med: Jag sätter den BAKOM tvättmaskinen då, på vänster sida så ni kommer åt den men att den inte är direkt synlig.
Skitbra!

Ja men kolla. Den syns ju nästan inte alls!Suck.

I morgon ska vi köra hörnsoffan till landet. Familjen växer så det blir större soffa hemma och större soffa på landet. Det skulle vi gjort redan för ett par veckor sedan, men eftersom hela stambytesprojektet är försenat och alla dörröppningar i lägenheten varit inplastade har vi tvingats vänta. Vi får helt enkelt ta semester i morgon, fixa släp redan idag och ställa in soffan där över natten. I morgon kommer Kvalitetsbygg AB tillbaka. Och på tisdag. Och på onsdag. Och på… pja, återstår att se.
Jippi.
Inte.

Men nu vet vi vad det är för "komplicerade arbetsmoment" som försenat hela jobbet. Vi har ju träffat en hel del grannar. Alla berättar om fel som begåtts och som fått rättas till. Sånt tar tid. Både snabbare och bättre att göra rätt från början. Men oerhört svårt för en del. 
Tydligen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.