Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

tisdag 1 april 2014

"In the hood"


Stängt för lunch?
Att vi blir allt mer amerikaniserade eller anglofila eller vad det kan heta är allom bekant. Fick häromdagen frågan ”Är du hemma? Jag är i ditt hood.”.
Jamensåtrevligt, svarade jag glatt medan jag undrade var sjutton människan var nånstans. Sedan hörde jag utrop av station och fattade att hood är förkortning av neighbourhood och betyder ordagrant i grannskapet, alltså personen som ringde var i närheten. Ka-ching!

Nå. Tillbaka i de centralare delarna av Solna har jag idag tagit mig en rejäl runda. Ville kolla vad som hänt sedan sist, förutom att uträtta en del ärenden. Kunde konstatera att personalen hos Kjell & Co fortsatt är i en klass för sig när det gäller hjälpsamhet. Trevliga är de också, varenda en som jobbar där. I dag kom en äldre man i permobil in i butiken. Där är ganska trångt även för en gående och hyfsat smidig person, som jag själv uhrm uhrm, men med permobilen blev det ett rent äventyr. Det första mannen gjorde var att köra rakt in i en hylla med headsets – krasch, brak! Sedan backade han därifrån och välte en korg med kataloger – kablam! Därefter tog han sats och körde framåt igen med en sabla fart och körde över alla kartonger med headset som han rev ner i första svängen – KRAAAAASK! Och när han sedan backade över både kartonger och utvälta kataloger vände sig killen som hjälpte mig mot mannen i rullstolen med ett artigt ”Går det bra?” utan minsta spår av irritation eller ironi.
Och han ägnade säkert fem minuter åt att leta efter en liten grej till mig som kostade tio spänn. Service på hög nivå. Favoritbutik.

Taktiken att inte ge tiggarna pengar verkar ha haft effekt (har hittills bara sett tre personer allt som allt som slängt till någon av tiggarna en slant), antalet har krympt avsevärt och dessutom har de som är kvar blivit ett snäpp latare. Låter en kudde ligga framme och ställer dit en pappmugg. Fattades bara en skylt med ”Kommer strax”. 

Hemköp – alltid lika seeeeegt att köa för att få hämta ut ett brev som är aningen tjockade än ett vanligt kuvert. Suck. Folket från Kjell & Co skulle kunna hålla kurs i bra service.

Spårvägsbygget till Solna station. Alltså, vem var det som kom på den briljanta idén att dra spårvagnen dit? Som alla andra byggen är det försenat = man får gå OMVÄGAR för att komma dit man ska. Jaja, jag behöver röra på fläsket, jag vet. Dessutom med en hög och svindyr standard som håller för snabbtåg, helt onödigt. Som mest har jag sett tio pers i ett helt tåg. Men det kanske blir mer poppis när man kan åka nästan ända fram till kompisarenan.

Hemma i lägenheten då? Vi höll oss ju borta hela dagen i går då hantverkarna skulle göra klart det sista i bad och wc, städning skulle ske som idag tisdag (1:a april, borde anat oråd). Och när vi kom hem i går såg vi att – jodå – ingenting hade hänt. Förvånad? Inte alls. Orkar inte ens bli förbannad längre. Men i morse klockan 07.20 stod det plötsligt en hantverkare i vår hall, tätt följd av ytterligare fyra man. INGEN ringde på dörren. Ursäkta, men vi bor faktiskt här.
Himla tur att man nuförtiden sover med kläderna på. Bara utifall att.
Nä jag bara skojar. Det är ju första april idag.

Det här är dock inget aprilskämt. Det är Kvalitetsbyggs kreativa lösning på problemet: hålet och locket vi gjorde passar inte ihop. Undrar hur länge tejpen håller? 


Stockholmspolisens aprilskämt att de skaffat bettskenor till alla polishundar för att inte få klagomål på hål i kläder och kroppsdelar var inte så himla skoj. Eller, tajmingen kunde varit bättre, kanske man ska säga. Gå ut med det samma dag som alla medier rapporterar att antalet personer som behöver sjukhusvård efter hundbett har ökat de senaste åren. Och så bild på den stackars lilla bebin som blev biten häromdagen.
”Mörkertalet är stort” skrivs det, vilket säkert är sant. Det man vill veta är vad som hände innan hunden bet. Är det ett hugg helt oprovocerat kan man börja fundera på om hunden är så lämplig att ha bland andra levande varelser. Men ofta är det den egna hunden som biter. Om inte, är det oftast den som håller i kopplet det är fel på.
Men nu lär väl debatten om att förbjuda vissa raser att ta fart igen.
Som om det skulle hjälpa.
Liksom.

Nu ska jag städa badrummet. Där ligger metallspån överallt och en massa annat som behöver fixas till. Någon städning har vi inte sett till idag. Däremot hade någon placerat makens promenadskor uppe på fina pallen i hallen när jag kom hem. Och någon hade använt duschen. Kände mig som Guldlock ungefär.
Men det kanske bara var någon som ville skoja lite.


2 kommentarer:

 1. Har du rejtat (ytterligare ett anglofilistiskt uttryck) Kjell & co på Yelp då? Eller Google plus? Mitt senaste nöje - äntligen kan man få säga sin åsikt om olika affärer, restauranger m.m.
  Sedan tänker jag att det måste ju vara för att de heter "Kjell" som de är så himla trevliga. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jädrar. Kan det vara så?
   Probably :)

   Radera

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.