Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

måndag 10 oktober 2011

Håkan Juholt


Alltså. Suck.
Det hjälper inte att man har mustasch som tomten.
Det hjälper inte heller att man har en trygg småländsk dialekt.
Som min kloka mamma sa; har man trampat i klaveret är det bäst att stå kvar, det låter precis lika illa när man ska ta sig ur det.

Hur mycket skräp orkar ett parti stå ut med?
Att herr Juholt har vänt kappan så många gånger att den borde vara duktigt trådsliten kanske kan tillskrivas hans ovana vid den position han har. Och förlåtas.
Att munnen går fortare än både hjärnan och pr-folket är kanske något han kan träna bort.
Men att fuska med pengar, låta folket betala bostad för en högavlönad tjänsteman och hans sambo. Där går väl ändå gränsen? Mona Sahlins toblerone-affär, som den kom att kallas, var en västanfläkt i kronor och ören räknat, jämfört med det som nu avslöjats. Det vore spännande om någon genusvetare kan följa upp effekterna av Juholts bidragsfuskande och jämföra med efterverkningarna för Sahlin.

Fast borde man vara förvånad? Juholt verkar vara den klassiska pampen, småländskan till trots, helt i Göran Perssons anda. Han har till och med den rätta pondusen...
G-S-G kallas det. Går'e Så Går'e.
Tar en rövare.
Fuskar så länge ingen kommer på en.

När bidragsfusket blev känt, gjorde Håkan en stor pudel. Sa att han inte kände till regelverket och bad om ursäkt. Samt betalade tillbaka pengarna.
Inte kände till regelverket! Alltså, är inte det ganska uppenbart. Man kan inte få ersättning för kostnader man inte har. Behövs inga regelverk för att fatta det, kan jag tycka.
Kostnadstäckning - bara att slå upp i en ordlista. Och använda hjärnan.

Sen sa Håkan att han visst kände till regelverket. Men det var efter att folk i omgivningen hade påmint honom om att han kände till det. Då sa han att han inte hade förstått innebörden.
Inte förstått innebörden! Alltså, exakt vad är det som är så himla svårt att förstå? Man får ersättning för de kostnader man har. Inte för de kostnader som någon annan i hushållet har. Plättlätt.
Förresten, varför kallades hans sambo för "särbo" i alla tidningar i våras? De har ju varit skrivna på samma adress i åratal. Var det dimridå för att ingen skulle kunna anmärka på att skattebetalarna betalade hela hyran?

Spännande fortsättning följer. Nu säger ju människor i hans eget parti att han blivit upplyst om att han fuskat redan 2009. Efter 24 timmars tigande säger han att det påståendet är lögn. Letade han och hans närmaste bevis under det dygn han teg? Kollade upp om det gick att bevisa att han blivit upplyst om att han fuskat redan för flera år sedan? Kom fram till att det inte skulle gå att bevisa och då gick han ut och sa att det var lögn? Har ingen aning. Jag spekulerar vilt.

Det förlägna leendet och genansens rosor på kinderna kanske lurar några enfaldiga, men nu måste hela affären granskas grundligt. Till skillnad från Mona, gick Håkan ut och erkände direkt. Mona slingrade sig lite. Och sa att det var maken Bosse som skötte ekonomin så hon hade inte så bra koll. Jo, är man partiledare har man kanske inte så mycket tid över för att ta hand om räkningarna. Då får man överlåta sånt till sin partner.
Men vänta, är inte Håkans sambo dömd för bedrägeri?
Fy, det var elakt sagt.
Skäms på mig.

1 kommentar:

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.