Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

fredag 7 oktober 2011

Att bo bra


Mitt hem är min borg.
Egen härd är guld värd.
Borta bra men hemma bäst.
Det finns mängder av ordspråk om hem och boende. Visst är det viktigt hur man bor. Och var man bor. Att man bor är nästan en självklarhet i vårt land.
I Stockholm, och gissningsvis i våra andra storstäder, är det absolut vanligaste samtalsämnet bostadsmarknaden. Priser, lägen, inredning - you name it. Alla snackar bostad.
Just i dag snackar kanske många Juholts bostad. Som han har fått fullt betalt för av oss skattebetalare, trots att han bara betalar halva hyran. Han har en sambo, som han dessutom skaffat lägenheten tillsammans med.
Nu när han är avslöjad skäms han.
Säger han i alla fall.
Så dags nu. Liksom.

Juholt är på tapeten rejält i dag. Han och Lars Ohly har bestämt sig för att hoppa av SVTs partiledardebatt på söndag. De vill inte stå bredvid Jimmie. Himla barnsligt, faktiskt. Jag delar verkligen inte SDs åsikter, men nu har vi demokrati och partiet sitter i riksdagen så det är bara att hacka i sig och uppföra sig som folk. Respekten för folkviljan är det tydligen inte så väl ställt med på vänsterkanten.

Meteorologerna varnar för snökaos. I norra Sverige visserligen, men det ger en påminnelse om vad som väntar. Tur att vi inte köpte ett hus utan en lägenhet. På tolfte våningen dessutom. Garanterat skotta-fritt läge.

Barnen som fått narkolepsi av svininfluensavaccinet får nu 50.000 kronor i skadestånd. Alltså. Alla andra som drabbats av svåra biverkningar av olika vacciner och läkemedel, vad får de? Inte en spänn, gissningsvis. Det rör sig ju bara om enstaka individer. Orättvist.

Mamman till 12-åringen som brottades ner av vakter i t-banan är förbannad. Hon är antagligen inte ensam om det. I dag kan man läsa i tidningen att det stod en hel hord ungdomar runt väktarna, skrek och väsnades och det fanns risk för att det hela skulle urarta till upplopp. Se där ja. Stod det inget om i Expressen i går.

Svågerpolitiken i Göteborg lever vidare, trots granskningsprogram, åtal och polisanmälningar. Nu har en kommunchef givit sin dotter jobb, ett jobb som 94 pers sökte. Hm. Nog för att jag gillade min mamma, men inte skulle jag velat ha henne som chef. Men smaken är olika.

Nu lanseras en ny internettjänst. Man kan ta reda på slutpriserna på bostadsrätter och villor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Pja, nånting var väl marknaden tvungen att göra för att bättra på mäklarnas skamfilade rykte.
Acceptpris ser man allt som oftast i annonserna numera. Funkar det? Ingen aning, men det är inte helt ovanligt att en bostad först annonseras ut till acceptpris och efter några veckor annonseras till ett fast pris som ligger en bit över det först annonserade. Suck.

Det finns många fördelar att bo i en storstad. I Stockholm kan man numera få akutsjukvård i hemmet, en tjänst som ingick i landstingets utbud en bra bit in på 1990-talet. Nu kostar det 1.750 spänn att få hem en doktor. "Vi vänder oss främst till barnfamiljer" säger grundaren av företaget. Eller hur. Alla barnfamiljer har väl råd att köpa hem en doktor så fort barnen behöver akut vård. Inte?
Doktorn själv säger att det inte är konstigare att ta hem en doktor än en rörmokare. Håller nog inte riktigt med. Jag kan se vissa svårigheter med att ta ett igenkorkat avlopp till en akutmottagning...
Barn är lite lättare att flytta på.
För det mesta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.