Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

onsdag 12 oktober 2011

Biggest loser


Jag vet, tv-programmet med samma namn som dagens rubrik går ut på att überfeta personer tävlar i att banta. Men när jag fick kommentaren "biggest loser" i min statusrad i dag, kändes det som att den passade. Undrar förresten hur det gick för honom på Stora Chefsdagen. Han skulle ju prata på temat "Rolig och vanlig - framtidens segerrecept?".

Alltså.
Håkan.
Juholt.
Du får nog ta och kamma till dig lite nu. Fundera över om det var en så himla bra idé att bli partiledare. Du sa ju själv i våras att du inte var lämplig. Kanske hade det varit smart att gå på magkänslan. Eller blev du tvingad? Fanns det inga andra kandidater kvar? Eller var makten och härligheten så himla frestande att det bara inte gick att tacka nej?
Inte vet jag.

Men med alla historier som nu duggar tätare än väljarundersökningarna är det väl lite kört? Inte ens de närmast sörjande känns så värst äkta när de säger att de fortfarande har förtroende för honom. Med munnen säger de så. Minspelet och kroppsspråket säger något annat, ganska så väl överensstämmande med svenska folkets och väljarnas åsikter. Det räcker nu. Vi behöver inte fler berättelser om hr Juholts fasoner.

Fast en del kommentarer lockar faktiskt till skratt. Elaka såna i och för sig, men ändå. Som när hans advokat säger att Juholt inte förstod frågan från sin assistent. Samme assistent som nu tagit "time-out" efter att han avslöjat bossen. (Vad är en time-out egentligen? Tjänstledighet med lön? Tjänstledighet utan lön? "Jobbar hemma"? Semester?)
Frågan löd, typ: ska du ha betalt för hela hyran?
Skitsvår fråga.
Plättlätt att missförstå. Not.

Tips till alla som fuskar med a-kassa, sjukpenning och annat. Gör som Juholt. Funkar det för honom borde det väl funka för alla andra. Va?

Advokaten säger också att regelverket inte är helt glasklart. Det står inte så jättetydligt att man inte kan ta ut ersättning för sånt som man inte betalar. Det låter ungefär som i en av de där helgalna stämningarna man hört talas om från USA. Det står ingenstans att man inte kan torka hunden i mikrovågsugnen och nu är hunden kokt. Typ.
Advokaten säger också att Juholt hela tiden varit glasklar med att han delat bostad med sin kvinna.
Öh. Ursäkta. Men finns det inte jättemånga tidningsartiklar där kvinnan benämns som flickvän, särbo, delsbo och annat men att Juholt själv då döpte arrangemanget till kulbo. "Vi bor inte ihop men när vi träffas har vi kul" sa han i våras. Var det att vara tydlig med att de är sambor? Va?

Vissa lama ursäkter och slingranden påminner mer om nån gammal Åsa-Nisse-film. Gubbsen står och stammar inför sina stränga käringar som avslöjat dem med något fuffens.
- Men snälla Eulalia...

Sorry. Funkar inte i nutid.
Finns bara en sak att göra, som jag ser det.
Packa ihop och fara hem till Knohult.
Ajökens, Håkan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.