Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

torsdag 10 augusti 2017

Bildspråk

Lulu Carter: "svenskar klär sig så illa att jag vill slå ihjäl dem, de ser för jävliga ut". Benägen att hålla med...

Poliskonstapeln hade knappt hunnit trycka på ”spara” förrän åklagaren beslöt att lägga ner fallet. Ja, anmälan som polisen själv gjorde mot Anders Borg för förargelseväckande beteende och sexuellt ofredande och vad det nu var han sades ha ägnat sig åt under den där oerhört blöta kvällen på Husarö. Det finns ingen målsägande och inga vittnen. Ja men alltså jag hajar. Det är en sak att ringa och tipsa en tidning och vara anonym, en helt annan att fullfölja en polisanmälan med allt vad det innebär. Mot en god vän eller släkting eller vad det nu kan vara. Den omtalade festen var ju en släktmiddag, har det sagts. Och nu har ett flertal vittnen som faktiskt var på plats hört av sig till pressen med ganska detaljerad information om vad som hände. Förstahandsinfo. Inte hörsägen eller elaka rykten.

Hur som helst. Blir lite fascinerad av hur en dags tidningsläsande kan förändra bilden av en människa. Under alla år har jag sett Borg i tv och tidningar och haft en rätt positiv inställning till honom. Han har lett ganska hjärtligt och givit ett seriöst intryck. På bilderna som nu visas ser jag bara ett hånleende gubbslem. Det stör mig. Visst, om han verkligen vore ett gubbslem är det väl en sak. Om han bara tagit en snefylla känns det rätt orättvist.

Advokatsamfundets ordförande har gått till hårt angrepp mot medierna (hon gör det när någon kompis granskas och avslöjas med brallorna nere/fingrarna i syltburken/skägget i brevlådan) och tyckte väl att en journalist ska inte skriva nånting om han/hon inte själv varit på plats. Alltså. På riktigt?

Nåväl. Nog ältat om Borg.
Men apropå bilder i tidningarna. Camilla Läckberg syns relativt ofta. Varför stirrar hon så konstigt? Ibland stirrar hon så dant att jag blir rädd. På riktigt.
Anna Book tycks göra det mesta inför öppen ridå. Nu har hon visst bantat i tv också (igen), även om det visst var lite si och så med själva bantandet. Hon har ju gjort ett antal operationer för att krympa magsäcken. Men hur tänkte hon när hon blekte tänderna? Snacka om att överdriva (overdrive, hade Patrik Ekwall bergis sagt)! Det enda man ser är en nästan självlysande tandrad. Den i kombination med Läckbergs stirrande skulle kunna bli huvudroll i en rulle från Pixar.

En kvinnlig tennisspelare (minns inte hennes namn just nu) har blivit avstängd för dopning. Själv säger hon att hon råkat få i sig sin mammas cancermedicin, som har kontaminerat maten. Frågor på det?

Hemlige Mållgan aka Morgan Johansson sa häromdagen att han vill stoppa de kriminella gängen. Vem vill inte det? Alltså. Ibland säger politiker fullständigt självklara saker.
Vi vill minska arbetslösheten.
Vi vill förbättra integrationen.
Vi vill få ordning på migrationen.
Vi vill förbättra miljön.
Vi vill ha bättre vård, skola och omsorg.
Bla bla bla.
Vem vill inte det? Liksom.
Och när de står där och kräks floskler, varför ställer ingen journalist frågan ”HUR?”. Och nästan ännu hellre ”Vem vill inte det-du-just-sa-att-du-ville?”.
Det värsta är att det där vi-vill-dravlet tycks gå hem. Ge röster. Valseger.
Har folk slutat tänka helt och hållet?

Samme Mållgan tycker inte det är en bra idé att annullera svenskt medborgarskap för de terrorister som har dubbla medborgarskap. Förslaget kommer från moderaterna med motivationen att man på så vis skulle kunna hindra dem som varit iväg och krigat för IS att komma tillbaka till Sverige. På samma sätt som man gör i Tyskland. Nej nej säger Mållgan, man ”ska bära upp grundläggande rättigheter”. Och IS-krigare är i sin fulla rätt att komma tillbaka hit efter förrättat värv.
Igen då. VAD vill Mållgan göra i stället? Nån plan? Ens någon liten idé? Skulle inte tro det.

Lill Lindfors har stoppat visningen av en dokumentärfilm om henne skriver Expressen. Hon säger att materialet ska kompletteras. Filmaren säger att hon inte gillar att filmen visar hennes rätta jag och inte är någon reklamfilm för henne. Hon pallar inte att se sig annat än ur beundrares ögon, säger han. Jag har ingen aning om hur det ligger till, så klart. Jag bara vet att under de tv-inspelningar där jag var publik för en massa år sedan så var det alltid, utan undantag, jättemånga omtagningar och raseriutbrott och tryckt stämning så fort fru Lindfors var med. Man fick inte filma ur en viss vinkel. Man fick inte klippa hur man ville, inte byta kamera hur man ville. Och så vidare. Visst är det bra att vara bestämd och veta hur man vill ha det. Men man kan inte styra allt och alla här i världen.

Några nya ord under dagens tidningsläsning:
Nakenpik
Drönarkrig
Balettdotter
Superjuice
Kan man månne få ihop en mening av de orden?
Värt ett försök.


Slutligen. Johanna Möllers försvarsadvokat begär 4,6 miljoner i arvode från oss skattebetalare. Ingen dålig årslön. Advokaten som försvarade hennes medbrottsling har begärt 1,7. Fri prissättning tror jag det kallas…


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.