Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

fredag 2 december 2016

Goda råd


Nu är goda råd dyra, brukar det ju heta. Men ibland får man råd alldeles gratis. Och gratis är inte alltid gott, som alla vet… Nyblivna föräldrar, nyblivna hundägare eller nyblivna husägare blir fullkomligt överösta av tips och råd. De flesta i all välmening får man anta, men ändå antagligen otroligt tröttsamt att höra. Framförs de dessutom av en besserwisser blir det om möjligt ännu mer tröttsamt.

Som förmiddagens sms. Har lagt ut en del grejer till försäljning. Ibland drabbas man av Stora röjar-manin ju. Inte för att feng-shui är något vi eftersträvar men rensa, slänga, skänka och sälja är ganska bra mellan varven. Nåväl, via Tradera kan man kränga det mesta. Värre är det med stora grejer. Sånt man inte gärna kan skicka med posten. Men det kostar ju inget och ju fler annonser desto bättre, så jag har lagt ut en del på både Tradera och Blocket. Dagens sms från sur spekulant (som ville pruta på ett redan hutlöst lågt pris) ”Det är inte så bra att försöka sälja på Blocket och Tradera samtidigt.” och vänliga hälsningar från ”Gunnar”. Med den inledande vänligheten att han ville ge mig några goda råd. Vill jag ha några så ber jag om dem. Men tack ”Gunnar” för ditt engagemang. Inte.

Men ett gott råd vill jag dela med mig av. Utan att vara ombedd. Snälla pressen, skriv inte NYHET varenda gång Anna Book bölar. Det är faktiskt ingen nyhet. Inte heller är det någon nyhet att hon har magproblem, att hon har gjort en gastric by-pass, att hon har värsta gäddhänget eller är kränkt över nåt. Så. Nog med rådgivning för idag.

Och sen det där med ”hemlig” som kvällspressen kör med ideligen. Idag är det Expressen som presenterar Måns Zelmerlöws ”hemliga” flickvän. Med bild och allt. Hur hemligt var det? Liksom.

Eller Erik Saades ”okända talang” som är att spela fotboll. Hur okänd är den talangen efter att ha åkt runt på nätet i flera veckor?

Aftonbladet har en intressant artikel om den så kallade ungdomsarbetslösheten. http://arbete.story.aftonbladet.se/chapter/de-lata/ Det är ju det jag har sagt hela tiden. Bland alla de ungdomar vi känner finns inte en enda som är arbetslös. Ambitiösa, duktiga och seriösa ungdomar som sportar både två och tre jobb om det behövs. De som påstår sig inte hitta något jobb har inte ansträngt sig tillräckligt. Eller anser sig för fin, överkvalificerad eller vad-fasen-som-helst för att slippa. Det är något allvarligt fel med våra bidragssystem om folk kan VÄLJA att inte jobba. Varför ska vi andra slava ihop till deras uppehälle? Va? VA?

Curling lära vara kul på många sätt. Men då ska det vara SPORTEN curling. På is. Med stenar och kvastar. All annan curling borde förbjudas.

Men, förresten. Jag levererar ett gott råd till, eller två. Utan att ha blivit ombedd. Och det riktar jag till Fredrik Lindström: Försök att träna bort ditt eviga ”eeeääähh”-ande. Det är så otroligt irriterande och gör att man knappt hör något annat du säger. Och har gjort att vi inte kollar ”På spåret” längre. Nästan lika störande som GWs ständiga fipplande med glasögonen. Men det har han (nästan) slutat med. Nu är det bara Camilla Kvartofts semaforerande som gör att man tappar fokus.

Och Trump då’rå. Åker runt på segerturné. Något som inget statsöverhuvud gjort någonstans i världen, enligt amerikanska medier, sedan 1930-talet. I Tyskland. I say no more. En annan sak som slog mig var när jag såg bilden på Boris Johnson, de där två snubbarna måste vara – om inte brorsor – så i alla fall släkt på något sätt. Eller?


Dags att baka pepparkakor, känner jag…


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.