Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

torsdag 1 december 2016

Vilket mörker


Jaha ja. November är över och december börjar med strålande sol, lite pudersnö på marken och adventsstjärnor i nästan alla fönster. December är en uthärdlig månad med alla ljus, pysslet inför julen och dofter av pepparkakor och saffransbullar. Men jag fattar inte varför det JUL-pyntas redan nu? Tomtar och julgranar och änglaspel och jagvetintevad. Men jag är väl gammaldags som tycker att julen ska infalla kanske.... just på…jul?

Rånhärva i Alingsås. Sex ungdomar (alla verkar vara under 18 år) är misstänkta för några väldigt råa och grymma rån. Alltså, vad lider dom av? Hur kommer man på såna där otäckstyg? Va?

Och pedofilhärvan i England ska vi inte tala om bara. En massa småkillar i en hel rad kända fotbollsklubbar som i åratal utsatts för sexuella övergrepp av tränare och talangscouter. Sånt gör mig faktiskt illamående. På riktigt.

Illamående kan man också bli av Expressens bilder på mannen som rakade sig och sedan började skinnet på halsen växa. Han har någon ovanlig sjukdom som utlöstes av rakningen. Han ser ut som om han lindat hela Barbapapa-familjen runt halsen. Arma karl!

Och så följetongen om Johaug då. Men kom till skott nån gång så man kan få slippa snyftbilderna på den gråtande skidåkerskan. Enough is enough, liksom. Men vilken bra boktitel jag kom på nu; Den gråtande skidåkerskan. Måste spara i idébanken.
Det räcker nu!

 Samma tidning larmar om bank-ID-appen. Bedragare kan komma över inloggningsuppgifter. Hur då? Jo, genom att ringa upp och fråga om inloggningen. Vem fasen är så korkad att han/hon lämnar ut såna uppgifter? Jag fattar inte.

Isabella Löwengrip aka Blondinbella är trött på kommentarer om sin kropp och ”ryter ifrån” till alla som har åsikter om hur hon ser ut. Men alltså, om man viker ut sig naken får man inte typ räkna med att folk kommenterar ens kropp? Visar man sig i bara mässingen på tidningsomslag och Instagram och bloggar så är det väl ganska självklart att det blir reaktioner? Är det inte det som är själva poängen med sociala medier?
Jag fattar inte.
Igen.

Men äntligen ett bra förslag från regeringen. Man ska ta hårdare tag mot skattesmitare. Det var baske mig på tiden. Ett ökat och mer automatiserat informationsutbyte mellan skattemyndigheter i andra länder så att man verkligen kan kolla så Amazon, Ikea, Apple och andra storfräsare gör rätt för sig. Bra där!

Apropå skattesmitare. Nä, jag tänker inte orda en massa om Trump. Honom är man hjärtligt trött på innan han ens tillträtt. Men jag tänkte på en sak när han höll sitt segertal (ja, förutom att jag tyckte han var läskig när han försökte verka mänsklig) och det var den lille sonen. Hur gammal är han? Tio? Och tvingades stå där i kostym och slips utan att riktigt veta vad han skulle ta sig till. Han applåderade lite halvhjärtat ibland ungefär som om han liksom kom på att han borde göra något. Ingen pratade med honom. Ingen la en hand på hans axel. Ingen verkade ta någon som helst notis om honom. Och sen fick man se en familjebild från Trump tower. Det är tamejfasen den sorgligaste familjebild jag har sett nån gång. Arma barn. Säger jag bara.
En lycklig barndom?

I den lilla världen där jag befinner mig kom i går ett upprörande brev från Norrtälje kommun. Igen. När man har uttömt alla möjligheter att dra in fetmycket mer pengar på sophämtningen (minskat antalet hämtningar, höjt taxan och slopat hämtning av grovsopor) har man haft något som inte kan bedömas som annat än brainstorming. ”Hur ska vi kunna pungslå nollåttorna på ännu mer stålar?” var ämnet för den tillställningen. Det är ju främst stockholmare som har fritidshus och behöver de här tjänsterna och fritidsboende är ju inte skattebetalare, så då får man vara kreativ.
Och?
Jo, slamtömning görs med jämna mellanrum. Slambrunnarna ligger liksom där de ligger. Och fram till nu har det varit okej med slambrunn 30 meter från vägen, dvs slangen från slambilen till brunnen ska vara 30 meter. Men nu har nåt snille kommit på att om man sänker den gränsen till 10 meter så måste följaktligen en massa fritidshusägare betala extra. För varje meter som överskrider 10-metersgränsen. Genialt. De flesta har nämligen inte fått tillstånd av kommunen att anlägga slambrunn så nära sin tomtgräns så en kvalificerad gissning är att majoriteten av alla fastighetsägare nu kommer att få betala extra.
Blir man trött eller blir man trött?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.