Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

onsdag 27 april 2016

Patetiskt


Adjektiven börjar ta slut när det gäller Miljöpartiet. I måndags, på min promenad runt Djurgården (Finns ingen bättre promenadväg. Någonstan. I hela världen.) kom ett sms ”MP har kallat till presskonferens kl 11.30!”. Jamen perkele. Skulle jag missa årets största pudel? MP annonserar sitt utträde ur regeringen? Och en total ombildning av partiledningen? Och en upprensning bland alla skelett i de gröna garderoberna?
Som någon twittrade ”om man googlar ordet antiklimax får man upp en bild på miljöpartiet”. Det är antagligen sant. För vad hände? Inte ett skit. Typ.

Vad var det språkrören sa? Vi sitter kvar om folk vill. Vi ska diskutera frågor. Vi ska bli starka. Vi gillar miljön.
God dag yxskaft liksom.

Cancerfonden har äntligen lagt ner sin kampanj ”Säg nej till cancer”. Det var på tiden. Så otroligt korkat budskap. Har de ingen i beslutsfattande ställning som drabbats själv? För vem säger ja? Liksom. Man undrar, alla som får sin diagnos idag; har de sagt ja? Hur fan tänkte Cancerfonden där? Är en befogad undran.

Expressen skriver med krigsrubrik att man har hittat en död man på kyrkogården vid Bromma kyrka. Är det inte rätt vanligt att man hittar döda människor på kyrkogårdar? Är det inte där som i princip alla hamnar förr eller senare?

Eric Erfors i Expressen ger i sin krönika några kommentarer till företagaren i Norrtälje som i en debattartikel slog larm om arbetslösa människors lättja och ovilja att ta ett vanligt städjobb. ”Sverige framstår som kravlöshetens himmelrike på jorden” skriver Erfors och menar att eftersom det bara ger aningen sämre inkomst att vara arbetslös så finns inte motivationen att ta ett städjobb. Eller annat mindre prestigefyllt arbete. Eller vad det nu skulle vara för fel på att städa. Hur kan vi bara tillåta att folk får gå på bidrag i åratal? ”Nä jag vill hellre jobba med media eller på kontor” var ett av svaren företagaren hade fått av någon som hon erbjöd arbete. Det är fanimej inte riktigt klokt. Hur många ska vi hålla på och försörja egentligen? http://www.expressen.se/ledare/eric-erfors/en-del-gar-hellre-pa-bidrag-an-tar-ett-jobb/

Apropå försörja. Kungen fyller visst 70 snart. Det är redan kaos i stan med långa korteger med polismotorcyklar, polisbilar och stora svarta jeepar med diplomatskyltar som kör som svin. Hur mycket kalasandet kostar är det ingen som berättar. Men inte lär han ta det ur egen kassa. Det är ju så himla bra pr med ett kungahus. BS, som de säger over there.

Aftonbladet hade på löpet i går (tror jag) nyheten att fästingar sprider okända sjukdomar. Hur vet man det? Om sjukdomarna är okända kan man väl inte veta att fästingar bär på dem? Eller att de sprids? Jag fattar inte.

Jo det finns mycket att förundras över. I den lilla världen är jag just nu mest förvånad över två saker. Den ena är att man på lyxkrogen Gondolen inte kan hålla reda på en (1) enda lite grej som en person i ett sällskap är allergisk mot, utan kommer med en hel tallrik med det allergiframkallande.


Inte okej på ett 4-stjärnigt hotell
Den andra är att ett 4-stjärnigt hotell dels inte städar ordentligt (mögel och hår i duschen går faktiskt fet-bort, liksom spindelväv i hörnen) och dels har personal som är så tillgjorda att nackhåren reser sig. Och eftersom alla småtjejerna pratade som Musse Pigg är det väl ett anställningskrav. Dessutom undrar jag vad som har tagit åt alla småbrudar. Det där med ögonbrynen. Alltså, är de tatuerade eller vad? En rejäl bit ovanför de befintliga brynen (som jag antar att man har vaxat bort?) har man målat/klistrat/ tatuerat JÄTTESTORA och väldigt mörka saker som påminner om bumeranger. Patetiskt. Är vad det är. Det går baske mig inte att koncentrera sig på vad de säger eller hur de ser ut i övrigt. Man ser bara de där konstiga sakerna i pannan. Två mördarsniglar som närmar sig varandra. Ja, när jag tänker efter. Precis så ser de ut.

Ska man se ut så här? Allvarligt?


Dagens ord i kvällspressen drar också igång fantasin:
Brutalångest
Monsterparty
Skräcktandläkare
Hipsterdricka
Sexköpsstrategi

Fick man nåt att tänka på igen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.