Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

fredag 22 april 2016

Hyfs

I vilket annat land skulle en människa ställa sig så här i hissen?

 Jag vet. Jag har gnällt över det förut. Folk som saknar grundläggande hyfs, hyggligt uppförande, vanlig jävla artighet. De verkar bli fler och fler och jag säger bara: Dags att återinföra ordning och uppförande i skolan kanske?

Apropå skolan. Fridolin som skulle fixa den svenska skolan och göra den så in i vassen mycket bättre på 100 dagar. Vad hände med det? Jo, först skyllde man på att man inte fick igenom sin budget. Men det är ett och ett halvt år sedan. Var hakade det upp sig? Var det alla ensamkommande flyktingbarn som satte käppar i hjulen? Neee, dem har väl Fridolin räknat med? Han som företräder partiet som förespråkar fri invandring. Typ. Det kom 35.000 ensamma flyktingbarn enbart förra året. Som behöver vård och skolgång, bland annat, med specialistläkare och speciallärare med svenska som andraspråk. Såklart. Väldigt tyst är det i alla fall om alla utlovade förbättringar.

Och Fridolin. Gjorde inte han den absolut sämsta pudeln? Ever. Det började ju bra med att han erkände att han kände till sin partikollegas konsekventa vägran att ta kvinnor i hand. Sen sa han – hör och häpna – att han inte hade en aning om att kvinnor kan känna sig kränkta av att bli negativt särbehandlade. Kan man komma så långt i politiken och vara helt dum i huvet? Eller har han bara otur när han tänker?

Som kollegan Romson. Det skrivs och pratas en massa om hennes grodor. Jag tror inte alls det är några grodor. Det är kulturen i partiet som avspeglas i det hon säger. Vilket är avgjort mycket allvarligare än att vara glappkäftad.

Och så bostadsministern som fick sparken, fast det sa aldrig Löfven. Han upprepade, likt en konflikträdd papegoja, att man gjort en samlad bedömning. Och att han accepterat att Kaplan sa upp sig. Och fick en fallskärm på några miljoner. Men får man avgångsvederlag när man säger upp sig självmant? Tydligen. Inte tyckte han att han hade gjort något galet heller. Frotterar sig med islamister och högerextrema gör väl folk lite till mans? Eller?

Men han den ohyfsade då. Som vägrade ta kvinnor i hand. Alltså. Folk får väl hälsa hur de vill i icke officiella sammanhang. Och han hade väl fått hälsa hur han ville även i officiella sammanhang om han hade varit konsekvent. Men det är han inte, i skydd av sin religiösa tro. Tänk bara om han vägrat ta exempelvis afrikaner i hand. Eller homosexuella. Eller människor i rullstol. Undrar om Fridolin hade fattat att de hade känt sig kränkta av särbehandlingen?

Rumänien får inte tävla i Eurovision Song Contest i år. De nobbas eftersom de har en skuld på tio miljoner euro till bolaget som sänder programmet. Alltså. Undrar hur många gånger jag har försökt komma på hur fasiken de kunde få komma in i EU. Helt obegripligt faktiskt. Och ekonomin är inte det enda de missköter. Jo visst, jag menar tiggarna. Häromdan visade något av nyhetsprogrammen några rumänska romer som varit i Sverige och tiggt men inte tänkte åka tillbaka för det gav för dålig utdelning. Dessutom sa den intervjuade mannen att han minsann inte alls tyckte om att tigga. Han ville hellre arbeta. Nä, jag tänker inte avslöja vad jag tänkte just då.

Men jag säger det igen. Rumänien har miljarder att hämta hos EU för att hjälpa sina fattigaste medborgare till ett drägligt liv. Och så gör man inte ett skit. Det är väl bekvämare att låta dem resa till Sverige. Och jag tror inte ett vitten på att de är lika många som förra året. Här i stan har antalet mångdubblats på ett år. Och eftersom de tillåts göra som de vill har de nu byggt upp olika lagerplatser för sina sitt- och liggunderlag, kläder, tomburkar och annat, lite varstans. Samt att de om nätterna slår läger i parkens uteserveringar. Känns så lagom mysigt att gå dit och fika bland skräp, matrester och avföring. Enligt Britta Svensson i Expressen är detta inte unikt för Solna. http://www.expressen.se/kronikorer/britta-svensson/manga-varnas--men-aldrig-de-skotsamma/

Och jag tänker på dem som demonstrerade i Malmö när två härbärgen stängde för säsongen. Som erbjudit gratis mat och husrum under vinterhalvåret. Nu kräver de som nyttjat tjänsterna andra ställen att bo och äta på. Gratis, får man anta. Och jag tänker på de gamlingar vi har och har haft i familj- och vänkretsen. Som placerats på olika äldreboenden där enbart rummet kostar drygt sextusen spänn i månaden. Tillkommer mat, städning och omvårdnad så di gamle får sisådär en tusenlapp att sätta sprätt på när allt är betalt. Köpa ny sommarklänning, gå till frissan, köpa en flaska vin… och vips är tusenlappen förbrukad. Det ska fan bli gammal.

Tre män har dömts till långa fängelsestraff efter att ha turats om att misshandla och våldta en kvinna på Finlandsfärjan. Jag skäms inte när jag önskar dem samma behandling i fängelset. What goes around comes around. Kan man hoppas. Karma.

Men språket i kvällspressen kan i alla fall få mig att dra på munnen:
Putläppar
Porravslöjande
Blixtobducera
Nakenklänning
Succésvensk

Har man riktigt tråkigt kan man försöka få in alla orden i en enda mening.

Lycka till!

Och detta är en så kallad dubbelpudel. Inte ens den lär hjälpa MP ur krisen...
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.