Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

onsdag 27 januari 2016

ObegripligtNär man inte ids ägna sig åt nationalekonomi eller stora världsproblem, kan man reta sig på olika saker i den lilla världen. TV-reklam till exempel. Är det bara jag som stör mig på Telenor? Familjen som är i fjällen och föräldrarna får ungarna att uppföra sig som trimmade robotar mot löfte att de ska få mer surf. Alltså, får man hota barn på det viset? Trodde det förbjöds i samma veva som man förbjöd barnaga. Ja jag vet, man kanske ska se det som humor. Sorry, jag ser ingen komik där.

Inte fattar jag varför man köper Frank Andersson som reklampelare för vad-det-nu-är-för-spelbolag. För det första kan han inte lära sig sina repliker och för det andra hör man inte vad han säger. Och då spelar det kanske ingen roll att han inte kan replikerna. Kom jag just på.

I går kom nyheten att man ska kräva språktest av utländska läkare. Nåt snille på Socialstyrelsen har plötsligt kommit på att kommunikationen mellan patient och läkare kan försvåras om läkaren inte pratar svenska. Alltså. Gomorron.

Det finns ett företag som heter Bisnode som säljer adressuppgifter. Om jag var kund där skulle jag omgående kräva pengarna tillbaka. Fick just ett utskick från SPP (adresskälla Bisnode) där man angett telefonnumret till sommarstugan som ”privat mobilnummer”. Men det kanske finns mobilabonnemang som börjar på 0176? Och nu börjar jag fatta varför vi har typ tvåhundraåttio missade samtal varje gång vi kommer upp till stugan. Telefonsäljare har inte fattat det där med NIX.

Men alltså kan Expressen vara så himla rara och sluta visa närbilder på Glenns mage som putar ut som två fotbollar när han hostar. Vi har sett den nu. Sponsra karln med en bukoperation i stället!

Samma tidning uppger att rugbyvärlden är i chock. En av Australiens stora spelare har ertappats med att ha sex med en hund. Jo, sjuka människor finns överallt. Och då kan jag inte låta bli att tänka på den tyska läkaren/forskaren som under ett seminarium ansåg att det inte var bevisat att hundar faktiskt for illa av att folk hade sex med dem. Men karlarna var det ganska synd om. Läkaren/forskaren har kommit upp sig i världen och pratar inte så mycket om sina åsikter längre. Tack och lov.

Och Jihde utropas som hjälte idag. ”Det som inte får ske, hände.” och man undrar såklart om någon dött mitt under direktsändning. Man får se suddiga bilder på en springande Jihde. Men det var visst bara meteorologens mikrofon som hade pajat. Man kan göra en nyhet av vad-fasen-som-helst. Uppenbarligen.

Aftonbladet skriver om ”skräckviruset” och jag undrar om det kanske är det jag har drabbats av. Inne på fjärde förkylningsveckan och det låter ännu mer synd om mig när jag säger att jag har varit förkyld hela det här året. Eller hur. Nej men det är visst något som en mygga sprider i Karibien och Latinamerika. Men svenskar får inte boka om sina resor till drabbade länder. Kan tänka att det inte finns någon reseförsäkring som täcker ombokning heller. Reseförsäkringar är bara skit. När vi missade anslutningen i Chicago blev vi visserligen ombokade till en annan flight dagen efter, utan kostnad. Men varken reseförsäkringen i vår hemförsäkring eller reseförsäkringen som ingår när man köper rese med sitt Master Card täcker extra kostnader för övernattning mm. Och den supersura SAS-damen på plats upplyste oss om att SAS minsann inte betalar något hotell, det var ju inte SAS fel att det tog 3,5 timmar genom passkontrollen.

Aftonbladet skriver om en veterinär som anmälts för vanvård av en undulat. Veterinären trodde pippin hade fått löss och gav den ”en sprutinjektion i låret” och ett par veckor senare dog den åttaåriga fågeln av biverkningar efter sprutan, enligt ägaren. Hur gamla blir undulater? Och har de lår?

Dagens konstiga:
Ambulansdrönare
Gravidoutfit
Rondelltabbe
SpontanspringaInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.