Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

onsdag 2 juli 2014

Mäktiga män - mulliga mansgrisar


Mäktig kanske, men inte är han så värst mullig...


Silvio Berlusconi – ett av mina favorithatobjekt. Eller nja, inte hat direkt. Det är ett för starkt ord. I synnerhet om en människa man inte känner. Ett lätt illamående framkallar han dock. Och ett stort mått förakt.
Men i alla fall.
Han dömdes ju till ett års samhällstjänst för sina skattebrott. Nu tjänstgör han på ett äldreboende, skriver Expressen. Hoppas man att det ska göra honom till en bättre människa? Antagligen. Vet inte hur länge han har varit där men arrogansen har han kvar. Man ser en filmsekvens där han sitter vid ett bord, oklart vari hans arbetsuppgifter består, när två kvinnor kommer in i rummet. Reser han sig och hälsar? Som en vanligt väluppfostrad person? Nope. Han sitter där i sin vita rock och försöker se mäktig ut.
Pajas.

Rolling Stones är i Sverige. Inte min typ av musik, med något enstaka undantag. Men alltså. Är det inte himla komiskt att Mick Jagger är gammelmorfar? Gammelmorfar! Jag har verkligen försökt få in den bilden i min skalle. Inte särskilt framgångsrikt än så länge faktiskt.

Loa Falkman. Jag tappade lite respekten för hans storhet som operastjärna när han gjorde rollen som smygbög i Pensionat Paradiset. Jag har inga problem med folks sexuella läggning, det är inte det, men han var så himla obehaglig i den där rollen. Och det satt i. Länge. Inte blev det bättre när han intervjuades i nåt program för ett tag sedan där han på ett mycket tydligt sätt demonstrerade sitt ego. Snobbig och arrogant, var intrycket han gav även om han försökte skämta om sina olater. Spiken i kistan kom när vi såg reprisen av Allsång på Skansen. ”Är du dum i huvudet” frågade han Petra Marklund. Än en gång är det bevisat att förr eller senare spricker den nyrika fasaden.
Skäms, Loa Falkman!

SDs dag i Almedalen-spektaklet. Folk uppmanas att störa Åkesson under hans tal. Alltså, jag sympatiserar inte med hans åsikter, men vi har – som jag så ofta tjatar om – yttrandefrihet här i landet. Och om inte SD får säga vad de vill och står för, hur ska då folk veta vad partiet vill? En vild gissning är att de flesta anhängarna bara har en enda fråga som grund för sitt val – invandringen. Var partiet står när det gäller skatter, sysselsättning, energipolitik och annat har folk bergis inte en aning om.
Och som DN skrev, mer än 50 % av svenskarna är bekymrade över invandringen, utan att för den skull vara rasister. NÅGOT annat parti borde våga ta i frågan.
Strutsar.
Säger jag bara.

Kvällstidningarna har en faiblesse för att gapa om dolda sjukdomar. Ont i magen kan vara dold sjukdom. Sockersug kan vara dold sjukdom. Sömnsvårigheter kan vara dold sjukdom. Och så vidare. I evighet. Amen.
Nu skriver Aftonbladet att ”ridbyxlår och lårgropar kan vara dold sjukdom”. Så himla dold är den väl inte? Va?

SvD Näringsliv skriver att kvinnorna är de stora förlorarna i det nya pensionssystemet. Förvånad? Någon?
Alla födda 1954 och senare omfattas helt och hållet av det nya systemet och nu har man räknat ut att majoriteten av kvinnorna får så låg allmän pension att de vid en pensionering vid 65 år inte kommer över den högsta garanterade ”fattigpensionen” (garantipension plus bostadstillägg). Ja men tack så j-la mycket.

Min andra favorithatgubbe (ja, det är också en överdrift. Säger så mest för att reta hr B.) mr Ikea, har det varit tyst om på sistone. Pressen låter tydligen vårt nationalhelgon åldras i fred. Och det är ju bussigt.
Han lär inte behöva sitta bortglömd på nåt äldreboende i Knohult i alla fall. Han har förhoppningsvis satt av några spänn för att göra ålderns höst dräglig. Ikea drar in så mycket pengar att det finns länder som har blygsammare ekonomier skriver SvD. Ikeas årliga omsättning är omkring 240 miljarder kronor. Det är mer än vad t ex Tanzania har i BNP. Men så säljer Ingvar 180 miljoner köttbullar om året också.

Grisar behöver inte alltid vara män. Johanna Garå på TV 4s Fotbollskanalen gjorde sig lustig (?) över en liten knubbig kille som följde VM-spelarna ut på planen i helgen. Hon tog bort tweeten så snart hon fick klart för sig att folk inte tyckte det var särskilt kul. Faktiskt inte alls kul att ge sig på ett barn så där. Faktiskt rent taskigt.
Det hjälpte inte att hon suddade. Skadan var redan skedd. Undrar hur den lille killen mår nu. Hoppas att ingen haft den dåliga smaken att fråga honom.

Löfven har förresten fått ännu en möjlig samarbetspartner vid en kommande valseger. SD och sossarna la i går identiska förslag om en ny bankskatt. Sermanpå. Det gäller att hålla alla dörrar öppna om man vill vinna…1 kommentar:

  1. Heja Lena! ridlåren va litta´kul tyckte jag..!
    Själv bråkar jag en hel del med Äldreomsorgen i Lunds kommun ( kring min lilla mor), där skulle en hel blogg kunna fyllas med olika små anekdoter från verkligheten!
    Hoppas ni får bättre väder idag! Ja här i Lomma skiner faktiskt solen idag igen...sorry.... /Kram, Eva T

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.