Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

måndag 23 juni 2014

Ung och arg

Skitdumt - helt enkelt!


Missnöjda poliser uppmanar via en Facebook-grupp alla kolleger att sjukskriva sig på onsdag. Demonstrationerna under midsommarhelgen har inte gett några höjda ingångslöner så nu vill man verkligen ta i med hårdhandskarna. Är det förresten dom som mc-poliserna har? De där vita med långa skaft. Hårdhandskar?
Nä men allvarligt.
Jag kan hålla med om att det är skit att en nybakad snut har ungefär samma lön som en nybakad väktare som inte alls har samma långa utbildning och inte alls samma ansvar och befogenheter. Men det kanske finns mer att jämföra än t ex månadslönen? Anställda i stat, kommun och landsting har ofta väldigt mycket bättre förmåner, inte minst när det gäller pensionsavtal, men det är kanske inte det första man tänker på när man är i 25-årsåldern. Likaså är det med semester. Privatanställda människor har 25 dagars semester. Punkt. Om man inte har avtal som ger noll övertidsersättning, då kan man få ända upp till 30 dagar per år. Uselt. Om man jämför med den andra gruppen.

Och jag tänker lite samma när det gäller sjuksköterskorna. Det är de unga, nybakade som klagar på lönen. Kan det möjligen vara så att unga idag vill ha allting nu. Med detsamma. Pronto. Man är sedan koltåldern van vid att allt sker på ett ögonblick. Dockan/leksaksbåten/mobiltelefonen gick sönder. Vips, springer päronen och köper nytt.
Det har kommit ett nytt spel till Xbox. Vill HA. NU. Och päronen köper.
Bara MÅSTE ha ny dator, nya converse, utlandssemester. Bara ropa på Pappa Plånka.
Inte så konstigt att man efter en sådan uppväxt vill ha sisådär 35 tusen i månaden. Bums.
Och eftersom man i den andan inte heller har fått lära sig att tänka på andra än sig själv, ägnar man inte en tanke åt alla med en massa år i yrket som då skulle ha ungefär samma lön som de nybakade.
Men det är ju inte de nybakades problem.

Integrationen har misslyckats, skriver DN idag. I Sverige är vi usla på att anställa människor med utländsk bakgrund. Och man skriver om några tunnelbaneförare med flera års akademiska studier bakom sig (från hemlandet) som kör tunnelbana. De har slutat leta jobb som passar deras utbildning.
Bara Grekland, Spanien och Belgien är sämre än Sverige inom EU.
Och jag tänker – hur bra svenska pratade de här invandrarna när de kom hit? Eller hur snabbt lärde de sig? Spelar liksom ingen roll hur duktig ingenjör, läkare eller civilekonom man är, kan man inte språket är man inte så himla anställningsbar. Invandrar man till England, Tyskland eller Frankrike kanske man har deras språk som andra-språk? Jag vet att jag skulle klara mig fan så mycket bättre i England än i Ungern. För att ta ett exempel. Sen får man inte glömma att antalet invandrare per år nästan har fördubblats sedan början av 2000-talet och det kanske bidrar till den dåliga statistiken?

Förresten. Är det någon som hört något enda parti förutom SD som pratar om migrationspolitiken? Alltså på allvar pratar om den? Förutom MP som vill att vi ska bli ännu mer generösa? Frågar man ungdomar idag om vad det tycker är viktigast i svensk politik kommer invandrings- och flyktingpolitiken högt upp på listan. Dags att någon, förutom hr Åkesson, vågar ta i frågan och avdramatisera den. Och inse problemen. Hur ska man annars kunna göra något åt dem? Va?

Jag har ingen aning om hur de människor resonerar som väljer att flytta hit. Eller vad de hört om Sverige. Förutom immigranterna i min närmaste omgivning. Som stenhårt pluggat svenska och samhällskunskap och därmed kunnat få svensk examen i sina respektive yrken vilket har gett både jobb och uppehållstillstånd.
Men i övrigt? Den så kallade bombmannen som fick avslag på sin asylansökan och skrämde skiten ur både politiker och poliser. För att inte tala om media och allmänheten. Nu ska han dömas av svensk domstol. Och får väl ett fängelsestraff på några år. Om han inte betraktas som sinnessjuk förstås. Viss förvirring lär han väl lida av när han bad om att få prata med Jimmie Åkesson om sitt missnöje med Migrationsverket kanske.

Apropå förvirring. Hur är det med den ryske bossen egentligen? Han skräms och hotar och har sig och EU har fortfarande inte bestämt sig för hur man ska handskas med honom. Fru Merkel verkar handlingsförlamad. Eller så är hon bara rädd att han ska släppa sin hund lös igen nästa gång de träffas. Hon är ju dokumenterat hundrädd, bevars. Vilket Vladimir verkade tycka var kul och lät sin svarta labbe nosa igenom tanten från topp till tå. Inför kamerorna. Skitstövel.
Tyskarna har i och för sig alltid haft någon slags hatkärlek till stormakten i öst. Vem minns inte bilden av Brezjnev och östtysken Honecker som kysstes innerligt nån gång i slutet av 70-talet (var det väl?)? Eller var det gay-propaganda kanske? Neeee, jag skämtar bara.

Apropå skitstövlar.
Toalettbestyren här ute i spenaten kan ha sina sidor. Fattar inte varför inte Norrtälje kommun gör som Södertälje och bara bestämmer att nu ska alla anslutas till det kommunala V/A-nätet. Basta! Betala eller flytta. Liksom.
Nädå, här ska tecknas avtal med varenda liten samfällighet. Som måste vara helt överens för att det ska bli något. Tacka f-n för att det tar tid. Planen har spruckit flera gånger om redan. Mespottor.
Så vi fortsätter med vår kompostering. I helgen pajade toan. Inte värre än att den antagligen går att laga men det satte ändå fart på diskussionerna om framtida toa-lösning. Förbränningstoalett? Vacuum-toa? Biotank, septik-tank eller vedeldad förbränningsugn? Valmöjligheterna är många och priserna varierar rejält. Tanken just nu är kanske att skaffa en vedeldad brännugn och elda upp skiten (ja, ursäkta). Vi har så otroligt mycket ved. Den nybyggda vedboden är typ knökfull redan. Och då har vi ändå fler träd som behöver fällas.
Men alltså.
Om man säljer prylar för sisådär 45 000 spänn – ja, Cinderella förbränningstoalett är apdyr, förutom alla j-la tillbehör och elkostnader – så borde man väl för höge farao ha råd att anlita en seriös pr-byrå? Som kan komma på en bättre slogan än ”Skitbra – helt enkelt”.
Skitdumt.
Om ni frågar mig.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.