Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

lördag 14 juni 2014

Förbjud alla män!

Stockholms Konstsim - Män. Modiga Män.


Aftonbladets Kerstin Weigl skriver att hon tycker man ska förbjuda män att arbeta i förskolor. Hon grundar den åsikten på fallet med pedofilen i Högsby. Det är säkert alldeles förfärlig läsning, den 25 sidor långa stämningsansökan. Karln är helt klart rejält störd och borde aldrig ha fått en praktikplats på förskolan. Ska man över huvud taget ge outbildad personal ett så stort ansvar som att ta hand om våra barn? Borde man som förälder inte kunna kräva att dagispersonalen har adekvat utbildning? Det är väl den mest relevanta frågan man bör ställa om man ska dra några svepande slutsatser efter den här hemska historien. Inte kräva en mansfri förskola.

Om nu Kerstin Weigl tror att lösningen på allt ont är att förbjuda män, varför sluta vid förskolan? Varför inte förbjuda män över huvud taget? Jag menar, det är ju oftast män som begår våldtäkter, grova våldsbrott, mord och ekonomisk brottslighet.
Det är män som orsakar flest trafikolyckor och som misshandlar kvinnor.
Dessutom är det ju män som roffar åt sig styrelseposter, driver kriminella mc-klubbar, langar knark och startar krig.

När man tänker efter är faktiskt män roten till i princip allt ont, eller hur Kerstin Weigl? Utan män skulle hela livet vara som en enda glad operett. Inga mord (nästan, i alla fall), inga övergrepp på barn (fast det finns faktiskt kvinnliga pedofiler också, men det kanske Kerstin inte känner till?), inga slagna, kuvade och kränkta kvinnor. Inga buffliga styrelseordförande, vd-ar eller andra okänsliga chefer. Alla krig skulle upphöra, alla mafiosos försvinna och världen skulle bli en lugn, fridsam och vänlig plats där vi kvinnor skulle leva i fred och harmoni. Och innan vi utrotar männen skulle vi såklart tanka ur dem en ansenlig mängd spermier för att försäkra oss om att inte kvinnosläktet skulle dö ut. Det är ju det enda vi egentligen behöver männen till. Tyvärr. Eller hur, Kerstin?

Snacka gärna med Gudrun Schyman också. Och hennes likar som kräver kvotering av kvinnor till alla bolagsstyrelser (hur det ska vara med de fackliga styrelserna är väl mer tveksamt?). Varför inte ta ett riktigt radikalt grepp och – som sagt – förbjuda män helt och hållet.
Problem solved.
Case closed.
Liksom.

PS.
Ironi är svårt. Särskilt i skrift.
Jag vet det.
Och för att det inte ska råda några som helst tvivel om dagens inlägg - JA, jag är IRONISK.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.