Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

torsdag 4 oktober 2012

Mycket stålar


Det är mycket diskussioner och skriverier om budgetar och skuggbudgetar nu.
Det vanliga brukar vara att de som inte sitter vid makten är de som är mest generösa. Komiskt, eller möjligen patetiskt, blir det när S nu gjort vänster om halt och skäller på Borg & Co för att de slösar med pengar som inte finns.
Alltså. För det första trodde jag att det var sossarnas paradgren. Låna pengar för att öka på bidragen och därmed öka bidragstagarnas beroende av S (och därmed säkra röster).
Nu har de i flera år skällt på regeringen för att hålla för hårt i plånkan. Man kan inte spara på hur många fronter som helst. Man måste satsa. Hur mycket stålar tänker ni lägga på hög? Ungefär så har det låtit.
För det andra, när regeringen nu plötsligt vill satsa, då blir de beskyllda för att slösa!
Jag fattar inte.
Eller det kanske jag gör.
Om regeringens satsningar nu skulle gå hem hos väljarna, riskerar oppositionen att få sitta i opposition i fyra år till. Och det vill de ju inte.
Å andra sidan, om S och MP nu stoppar regeringens satsningar lär inte regeringen vara sen med att påpeka vem det var som stoppade satsningarna för att minska arbetslösheten.
Känns som att S kanske har målat in sig i ett hörn där.
Men vad vet jag.

Störst humor bjuder i alla fall V på. Man vill skrota ROT och RUT och använda pengarna till att bygga hyresrätter. Vilka pengar? Om ROT och RUT slopas lär vi få en återgång till en massa svarta jobb och då blir skatteintäkterna noll. Inga pengar alls kommer in till statskassan.
Det är ungefär lika begåvat som att säga "Jag köpte stövlar på rea. Halva priset, 1500 spänn. Så jag passade på och köpte två par och sparade 3000! Vad ska jag göra med alla stålarna?"
Typ så.

Vetenskapens värld visade en BBC-dokumentär i måndags där man visat att det mest hälsosamma i träningsväg var 3x20 sekunder (jaa, sekunder!) stenhård, på-gränsen-till-att-spy-träning, i veckan. Man sa också att det var nyttigare att röra på sig någon gång i timmen än att sitta still hela dagen och sen köra som en tok ett par timmar på gymmet. Sermanpå! Min teori håller alltså. Stoppa i tvättmaskinen, tömma tvättmaskinen, hänga tvätt, plocka i och ur diskmaskinen, gå och handla, stå och sortera papper och så vidare. Genialt.

Ekot kunde härom dagen konstatera att romer är diskriminerade av både Statoil och OKQ8. De får inte hyra bil. Diskriminering javisst. Man skulle vilja veta vad det är som ligger bakom. Har de dåliga erfarenheter eller är det bara fördomar? Flera biluthyrare kör med åldersdiskriminering, både uppåt och neråt. Ska man gå på statistik borde i princip bara medelålders kvinnor med lång körvana få hyra bil.

Apropå fördomar. Såg Uppdrag granskning i går om Lars Vilks. Alltså, hur många rasistiska uttalanden ska han få komma undan med i konstens namn? Va?
Vad händer om man säger "negrer har en för människan obehaglig lukt" och påstår att det är en del av ett konstverk? (Citatet kommer för övrigt från Nordisk Familjebok från 1902.)
Helt sjukt faktiskt.
Hur mycket kostar karl'n i polisskydd? Det skulle jag vilja veta.

Författaren Richard Millet har ställt till med rejäl skandal i Frankrike med att i bokform hylla den norske terroristen. Om det nu också klassas som konst borde väl inte alla bli så himla upprörda? I konsekvensens namn. Kultur. Bah!

Kulturutbudet i tv är inte mycket att hänga i julgran. Det är ett förbenat tävlande i precis vad-som-helst i varenda förbenade kanal. Varför då? Jo, det går att sälja en massa reklamtid under programmen. Förstås. Stålar. Igen.
Matlagning, heminredning, gör-det-själv, dejting och förnedrings-tv i största allmänhet där sämsta deltagaren röstas ut.
Så himla fantasilöst.

Och apropå förnedrings-tv. Hollywood-frun Gunilla Persson. Jag vill fortfarande inte fullt och fast tro på att hon är på riktigt. Kan någon verkligen vara så innerligt korkad? Det måste väl ändå vara manus?
- Man ska inte skjuta djur, då kan dom bli fridlysta.
Alltså.
Å andra sidan finns det väl ingen manusförfattare som skulle kunna hitta på något så dumt?
Kanske är det på riktigt ändå?
Klockan går inte riktigt runt.
Det är inte skottat ända fram.
Inte många chips i den påsen.
Motorn går på tomgång.
Eller nåt.
Hon är definitivt inte den vassaste kniven i lådan. Som det verkar.
Men stålar har hon.
Mycket stålar...

För övrigt väntar jag på reparatören från Ikea. Ugnen funkar inte som den ska. Har inte gjort det sen den var ny. Och vem man än pratar med säger samma sak.
- Nää, Ikeas vitvaror är bara skit. Om det var prima prylar skulle väl Electrolux sätta sin logga på. Dom säger bara att det är Electrolux för att man ska tro att det är bra kvalitet...
Och sedan får man tipset att ställa termostaten på ungefär 30 grader mer än man egentligen vill ha, då funkar det.
Får hoppas en ny termostat löser problemet.
Annars får jag köpa ett par kanelbullar, dagen till ära.
Tur man har nära till bageriet.
Eller inte.







1 kommentar:

  1. Hjulet snurrar, men hamstern är död. Där har du en till som passar in på Gunilla..

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.