Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

måndag 5 december 2011

På hal is


"Bättre vara ute på hal is och ha det glatt, än att gå i lera och sörja" sjöng Robert Broberg. Så sant. Frågan är bara hur glatt Juholt hade det hos Skavlan i fredags (eller när det nu spelades in). Hal is är bara förnamnet.
Och vår egen slutsats framför TVn blev att Håkan är mannen som gav hybris ett ansikte.
Hjälp.
Säger jag bara.

Fast Carl Bildt är inte så mycket sämre när det gäller inställningen till sin egen person. Och vad har vi för utrikespolitik nuförtiden? Någon som vet? Mer än Bildt då, menar jag.

Götaland väntas få fem centimeter snö i natt. "Det kan stöka till det" säger SMHI. Klart att det gör det. Första snön kommer alltid som en överraskning. För alla. Hur mycket man än varnar för den.

På hal is befinner sig också kungen, nu igen. Han var visst inte så ovetande om polarnas kontakter med juggemaffian som han påstått. Bedrövligt. Men sanningen kommer ifatt oss alla förr eller senare. Fast är man kung kan man inte straffas, inte ens för de grövsta brott. Man kan inte ens ifrågasättas med det uråldriga system vi fortfarande klamrar oss fast vid. Galet.
"Vi kan inte ha en statschef som ljuger gång efter gång" säger en statsvetare.
Det kan vi visst.
Uppenbarligen.

Livet på Lundsberg. Hur kan pennalismen och hackkycklingsystemet komma som en överraskning? Har ingen läst Guillous "Ondskan". Förvisso från annan internatskola, men skillnaderna är väl inte så himla stora. Och inte hjälper det att Lundsbergs vänner lobbar in sina gamla elever för att intervjuas i medierna. Att det var okej på 40-talet att slå barn hjälper liksom inte i dagsläget. Sorry, men det där med internatskolor känns aningen förlegat.

En riktig familjetragedi utspelades i Gryts skärgård i helgen. En familj från Ystad skulle segla från Oskarshamn till Blidö men båten kapsejsade, far och dotter kämpar för sina liv medan mamman och hunden omkom i det sjugradiga vattnet. Det blåste 17-18 meter per sekund när det hände. Men snälla nån, inte ger man sig väl ut och seglar nu? I sånt väder dessutom?

Turerna kring Julian Assange blir alltmer absurda. Nu har han fått klartecken att överklaga beslutet från svensk domstol att begära honom utlämnad från England för förhör kring de misstänkta våldtäkterna. Man kan undra om det är ett reklamtrick från hans sida för att hålla intresset för sin egen person vid liv. Vilka andra skäl finns det? Han är ju oskyldig, säger han. Varför inte komma hit och berätta det då? Va?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.