Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

måndag 3 september 2018

Valspurt


Någon mer än jag som är spyfärdig på valet? Inte nog med alla plakat som förfular hela stan, i snart sagt varenda tv-kanal ska det duelleras och debatteras och ältas och skällas och jagvetintevad. Spyr. Gör jag snart.

Sen kan jag inte låta bli att reflektera över några konstigheter. S har en massa ”jag vill” och ”jag vill inte” på sina plakat. Jag undrar (än en gång) vem eller vilka som tycker det motsatta? Är det någon enda människa som vill att plånboken ska avgöra vem som får vård, att man inte ska kunna leva på sin pension eller att de som kan jobba inte ska göra det? Och jag undrar dessutom hur många ”miljardärer” som ska bekosta allt som V lovar? ”Solna ska inte vara för bara dom rika” tycker V. Vem vill det?

Och sen allt skit som kastas. Folk är förundrade över hur mycket hat det finns på fotbollsläktarna. Djurgården – Hammarby i går där klackarna skriker ”horunge” och diverse könsord åt varandra och kastar bengaler. Vad hände med ”Heja NN friskt humör, det är det som susen gör!”? Liksom. Kan man inte bara heja på egna laget? Utan att slänga skit på motståndarna? Samma inom politiken. Kan man inte tala om HUR man tänker göra för att få igenom sina löften? I stället för att använda sin budget till att svartmåla andra?

Valfläsket börjar osa katt, tycker jag. När inte ens Magdalena Andersson kan räkna blir man aaaaaningen misstänksam mot alla löften som haglar över väljarkåren. Lite spännande också när man diskuterar de olika partiernas politik med andra (i vilket fikarum pratas det inte politik?). Argument för SD (fast det är få som säger det högt) som är helt i linje med Brexit- och Trump-kampanjerna. Fokus på en enda fråga, vilket samlar missnöjda gubbs. Att inte kvinnorna attraheras är lätt att förstå; tillbaka till 30-talet liksom. Eller de positiva omdömen som Jonas får för att han pratar som vanligt folk (precis som Trump) men man missar vad V faktiskt vill (skippa allt privat ägande, all makt till staten, höja skatten för alla osv). Eller alla som sympatiserar med KD för att ”Ebba är snyggast”; tillbaka till 30-talet där också.

Nä, man får göra TTs valkompass. Den förklarar lite närmare för- och nackdelar vid varje fråga så man hajar vad som menas (kvällstidningarnas är i princip obegripliga).

Eller så gör man som Leif GW. Röstar på samma parti som man alltid har gjort. För att man inte orkar sätta sig in i vad partiet vill nuförtiden? Och går på hur det var för 50 år sedan?

Läser man den senaste undersökningen från Yougov fattar man också att ekonomi inte verkar vara en prioriterad fråga detta val:
Hälften av svenskarna tror på en sämre boendeekonomi och en lägre disponibel inkomst om Socialdemokraterna får sitta kvar vid makten. Endast en tiondel tror på förbättrad ekonomi. Lika stor andel upplever också att de fått en sämre ekonomi under den gångna mandatperioden.

Såg förresten att det är Alfhild idag. Det är ett kvinnonamn va? Finns det någon under 100 som heter så? Rensade man inte bland namnsdagarna för några år sedan? Längre fram är det Åslög, Magnhild, Orvar och Tryggve. Mja, kanske de kommer igen. Jag känner till en Tryggve. Han var en basset hound…

Men alltså. Anna Book. Först var hon för fet och opererades och opererades igen och grät. Sen trashade hon hemmet och fick hjälp i tv och grät. Sen grät hon för att hemmet inte blev som hon hoppats. Sen opererade hon armarna i TV och grät. Sen bantade hon i tv och blekte tänderna så inihelvete och var först lite glad. Sen grät hon igen. Och nu har hon blivit lite tjockare för hon tyckte att hon blev för smal. Inte ett ord om de hysteriskt vita tänderna. Alltså. Finns det NÅGON enda människa som vill läsa en enda stavelse till om henne? Eller se ett enda tv-program till med henne? Va? Nästan lika uttjatat som valrörelsen, men den pågår inte lika länge. Tack och lov.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.