Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

måndag 22 januari 2018

Svenska kränkt-toppen


Alltså. Nu får väl ändå svenska folket ta och kamma till sig lite, va?
Hur mycket finns det att bli kränkt av? Egentligen?

Först var det alla som drog rassekortet när H&M visade en färgad kille (får man säga det förresten? Är inte alla färgade? Utom albinos då. Får man säga albino?) i en tröja med texten Coolest monkey in the jungle. Eller nåt sånt. Föräldrarna till den lille killen var däremot inte kränkta alls. Men i Sydafrika blev det kravaller och varuhusen fick stänga. Kan tycka att det luktar överreaktion ända hit.

I svallvågorna av den kränkningen blev det sedan Lindex som fick sig en släng av sleven. En mamma blev oerhört upprörd av tröjan med texten ”Too cool for school” och menade att tröjan förstärker kulturen bland killar att inte bry sig och att tröjtexten bidrar till pojkars dåliga resultat i skolan. Alltså. På riktigt? Mamman säger att ”pojkar måste få tillåtas att vara mer komplexa som människor än vad de traditionella könsrollerna säger”. Nej. Jag har inte citerat henne fel. 

Om Alexander Skarsgård känner sig kränkt vet jag inte, men det vilar en ”svår förbannelse” över honom enligt Expressen. Han har fått kämpa mot snyggstämpeln, sägs det. I decennier, dessutom, har han fått ”kämpa lite extra” bara för att han är så himla snygg. Tusse då. Stackars han.

Kan man tänka sig att den artikeln kränker folk som inte är lika hunkiga som Skarsgård? Eller lyllos alla som aldrig har behövt kämpa lite extra för att de ser alldeles för bra ut?
Hur man än gör finns det någon som blir kränkt. Tydligen.

Till exempel bruden som köpte ett par stövlar på nätet för 99 spänn, inklusive frakt, och kom på efter några månader att hon hade blivit medlem i nån shoppingklubb som drog 399 kronor från hennes konto varje månad och satte in på hennes shoppingkonto på sajten. Det står i tidningen att hon är ”van nätshoppare”. Borde hon då inte haja att ett par schyssta läderstövlar omöjligt kan kosta 99 spänn? Dumhuve. Läsa villkoren innan man godkänner dem brukar vara en fungerande strategi.

Socialminister Annika Strandhäll är ”väldigt upprörd” för att KPA har sänkt pensionerna för 150 000 människor. Det verkar vara så regeringen arbetar (nåja). Löfven brukar också bli ”väldigt upprörd”, ibland darrar han till och med på rösten när han gormar om att hemskheter som händer är ”oacceptabelt” och ”ska inte få förekomma” och så vidare. Men komma med något konkret eller göra något åt den dåliga integrationen, gängkrigen och det ökande våldet det kan han inte. Något att bli kränkt över, kanske?

Andra braskande nyheter idag:
Ola-Conny i chock (första-nyhet på Aftonbladet.se)
Så slipper du kalla vita fingrar.
Petter Northug har publicerat en fyllevideo på sin chef.
Höggravid Madde handlade blöjor och städprylar i mataffären.
Och Expressens största scoop: Björn Skifs avslöjar varför han nästan alltid har en Torshammare runt halsen.

Nä, om man skulle ta och försöka leta reda på något att bli kränkt över.
Och känna sig lite lagom trendig sådär.1 kommentar:

  1. Får jag be dig om en liten förändring. Bakgrunden du har gör det väldigt svårt att läsa texten. Kan du tänka dig att ändra den?
    Tack och kram.

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.