Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

torsdag 11 maj 2017

Hyfs och stil


När man är ute och reser är det intressant/kul/upprörande att studera sina medmänniskor. Jo, det är rätt skoj på hemmaplan också men man har lite mer tid för sitt studerande när man sitter och väntar på ett flyg, har en omotiverat lång fikapaus eller bara sitter på en uteservering och sippar på ett glas rosé.

När folk ska på ett flygplan. Alltid lika förvånande att alla verkar vara nybörjare. Eller högaktningsfullt skita i sin omgivning. Eller både och. Hur svårt kan det vara att glida in på sin plats, släppa förbi dem som ska förbi och lirka upp handbagaget i hatthyllan stående vid sin stol och inte i mittgången och blockera. Värstingarna är de som DESSUTOM ska krångla av sig jackan, stänga av mobilen, plocka fram en bok och lite annat som stoppar upp boardingen. Virrvantar.

Även denna resa blev jag nekad att ta ombord min lilla väska på hjul. Med stigande förvåning noterade jag – medan jag låg på knä på asfalten och tömde väskan – en hel drös med MÄN, alla rullande avsevärt mycket större väskor än min. Ingen hindrade dem minsann. Att Brussels Airlines anser kvinnor mindre viktiga resenärer blev bekräftat när vi på hemvägen lät maken ta väskan. Inga protester då inte. Mailade jag Customer service? Jajamensan. Fick jag något bra svar? Trovärdig ursäkt? Nänämensan. Några standardfraser om att det var trist att jag upplevde deras service som inte särskilt bra bla-bla-bla. Underhållningsvärdet var ganska stort. I övrigt – nope. Så hur bekvämt det än är att flyga från Bromma, någon mer resa med Brussels Airlines blir det inte.

Till Bryssel reser alla möjliga sorters människor. Vad de gör där – förutom mellanlandar eller jobbar i EU – har jag ingen aning om. Det är väl inte en stad man har på topp-tio-listan över storstäder att besöka? Den var inte med på min bucket list i alla fall. Men alltid roligt att se nåt nytt.

Tiggarna och uteliggarna var fler än i Stockholm. De förstnämnda dessutom i sällskap av ett antal små barn. Arma ungar. Säger jag bara.
Hundskit på trottoarerna, så kolla i skyltfönster var inte att tänka på. Det gällde att hålla noggrann koll på var man satte fötterna.
Servicenivån? Jovars, så himla hjärtliga upplevde vi väl inte att brysslarna var. Undantaget snubben som hade kebab-haket på hörnet. Det enda matstället som var öppet när vi kom fram. Bästa käket på hela resan kan jag aningen förvånad notera.

Hotellet? Kanon. Där kan Hotell Hjalmar i Örebro lära sig hur ett 3-stjärnigt hotell ska se ut. Lite bullrig frukostrestaurang men så blir det ju med många gäster. Dock inte bullrigt nog för att dölja smaskandet från snubben som satt och slickade sig om fingrarna. Ett i taget. Med ett högljutt smaskande läte. Och därefter noggrant inspekterande varenda finger och resultatet av sitt slickande.
HÄRHARDUENSERVETT DITTJÄVLAMIFFO.
Skrek det bara inombords. Hade han fortsatt slicka av fingrarna efter den andra marmeladmackan hade jag antagligen pyst över. Alltså. Hur dåligt bordsskick får man ha? Vi gick innan han hade svalt sista tuggan, för säkerhets skull.

Apropå miffo. Dagens trump är nuförtiden inte så himla komiskt eller tragiskt. Det börjar bli riktigt skrämmande. Och skrämmande likt tyranner, despoter och diktatorer genom tiderna. Hur länge kan hans anhängare bara blunda? Så länge de får rikligt betalt, antagligen. Och jag undrar fortfarande varför han har så himla jättelånga slipsar.

Konstigheter i pressen då?
”Tre misstänkta gärningsmän försvann i en mindre blå Renault.” Var den ljusblå eller?
”Pensionsskojare” – ska det vara staten kanske?
”Superputten”
”Viktklubbare”
”Plingjobb”
Och på Aftonbladet TV kan man få se en bild med en fotomodell som inte har rakat sig på ett år. En kvinnlig. Om jag tittade? Verkligen inte.

En ”känd skådespelare” har dömts för hot mot journalister. ”Komiker” kallas han i en del medier. Nyfiken som jag är luskade jag runt lite men hittade inte vem det kan vara. Och man vet ju hur det där med ”känd” är. Man får reda på vem ”kändisen” är och ba’ ”VEMEDE’?”.
Men jag hittade listan över de tio otrevligaste kändisarna. Inga överraskningar där inte; Björn Ranelid, Bill Skarsgård, Erik Saade, Anna Book finns på listan där Martin Timell beskrivs som ett ”arbetsmiljöproblem” bland till och med garvade journalister. LOL.

Och nu är insamlingar till ”dövstumma” i ropet igen. Pressen varnar. Igen. De här tomtarna är varken döva eller stumma och som Expressen skriver:
Sveriges dövas riksförbund har till exempel ett 90-konto att sätta in pengarna på, och inte bössor på stan. Välj vem du ska skänka till, och använd de vanliga betalningsvägarna.
Japp, där kom det igen. Lägg inget i bössor på stan. Sätt in stålarna på nåt 90-konto i stället.

”För jämställdhet och rättvisa” föreslår nu S+MP+V att man ska slopa karensdagen vid sjukdom. Undrar om det innebär att man också slopar karensveckan för egna företagare?
HA-HA-HA!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.