Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

fredag 8 juli 2011

I väntan på...

I väntan på - vadå? Författaren visar framfötterna, eller visar fram fötterna? Foto: Ulla Barvefjord.

Alltså - kan det inte hända något stort snart? Någon liten katastrof nånstans på nåt undanskymt ställe och som inte ställer till så stor skada, men som pressen kan blåsa upp till en Stor Nyhet. Det börjar bli tröttsamt med alla krystade låtsasnyheter.

Förutom NAKEN funkar alltid ATTACK eller CHOCK i framförallt kvällspressen. I dag är det Ylva Johansson som går till "plötslig attack". Minsann, inte nog med att det var en attack. Den var plötslig också. Brukar inte attacker vara det? Läser man vidare, får man reda på att det var en ÖVERLÄPPSATTACK. Jojomänsan. Hon är förbannad på Juholts mustasch, den är en manlighetssymbol. Alltså, snart vill hon väl att alla män ska be om ursäkt för snorren också. Eller? Och ursäkta mig, men det finns en massa kvinnor som också har mustasch, men det kanske inte är något de här kvinnorna är så stolta över.

Apropå feminister. Allt fler röster höjs nu för att kvotera in kvinnor i svenska företags styrelser. Hur bra blir det på en skala? Jag hävdar med en druckens envishet att det bästa är att gå på kompetens. Oavsett om det gäller dagispersonal eller företagsledare. Faktiskt.

En präst har fått sparken från sitt utlandsuppdrag. Han gick på strippklubb och försvarade sig sedan med att det ingick i hans själasörjande arbete men att det kanske hade blivit lite väl mycket alkohol just den kvällen. Halleluja, säger jag. Pastor Jansson har återuppstått.

Martin E-type Ericsson säger att han också ångrar sitt besök på strippklubb. Han kanske också har AD/HD? Det är ju en massa kändisar som får den diagnosen nu och kan skylla alla sina skandaler på den. Praktiskt.

Fula grönsaker är svårsålda. Det skriver både Expressen och Aftonbladet. Den ena har bild på krokiga gurkor och den andra illustrerar nyheten med en krokig morot. Kreativitet på topp.

De undersköterskor som förnedrat och varit elaka mot gamla människor på ett äldreboende, har inte fått sparken. Chefen vågade inte kicka dem eftersom liknande fall anmälts till AD som givit de anställda rätt. Det är inte tillräckligt att bära sig illa åt, svära och vara elak och trycka ner en spya i halsen på en gammal kvinna som inte klarade att svälja. Så får man göra i dagens Sverige. Hade hon kommit för sent ett antal gånger hade man däremot kunnat avskeda henne. Det räknas som stöld. Och pengar är ju det viktigaste vi har i det här landet. Anställningstryggheten har gått för långt.

Ombyte förnöjer. I år är det COOP som säljer ful-färs och inte ICA. Alltid något nytt...

Och Juholt säger, enligt SvD, att han vill samarbeta med regeringen. Tacka fasen för det. Han har ju inga egna idéer att komma med.

Aftonbladet har också ATTACK bland sina viktigaste nyheter idag. Men det är en grävling som gått till attack mot ett antal personer i Motala. Se där - Ylva och grävlingarna. Bra titel på en bok.

Till och med DN hemfaller åt sensationsrubriker i sommartorkan. Man skriver att Babben Larsson ska bli sexturist i Afrika. Men inte är det någon ny karriär hon ska inleda som ett utslag av medelålderskris. Hon ska spela en utländsk turist på jakt efter unga afrikanska grabbar i en ny film. Hjälp.

Ska det hända något, ska det tydligen hända i Värnamo. Där har man hittat en granat i ett klädskåp på sjukhuset. Granaten var skarpladdad med obrukbar. Se där - en nyhet idag i alla fall. Bingo!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.