Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

torsdag 16 februari 2012

Vår i luften?

OBS! Vaxdockor!

- Vi har vår i luften, var har ni er? var det någon lustigkurre som parafraserade den slogan som sitter ovanför huvudentrén till Åhléns City i Stockholm, för en massa år sedan.
Dagens Nyheter skriver i dag under rubriken "Håll ut - det våras för våren" att våren är i sikte. Man illustrerar artikeln med ett diagram som visar att i Stockholm har vårens debut flyttats fram från den 13 februari (2001) till den 9 april (förra året). Från 2008 har våren försenats med 2-3 veckor varje år och med den kurvan borde det innebära att våren kommer till stan någon gång under senare delen av april. Vadå i sikte? Kikarsikte då, eller?

Och Aftonbladet skriver att var fjärde pappa tycker det är "groteskt med förlossningar" och att de känner obehag att se en förlossning som de beskriver som "stressande och läskigt". Vem 17 skulle inte göra det? Vad är det för fel på de 75 procent av männen som INTE tycker det är lite obehagligt? Va?

Ett äldre par har mördats i Tullinge söder om stan. Mannens 41-årige son är nu gripen, misstänkt för morden. Det lär vara samme man som mördade sin mamma för ett antal år sedan, ett mord som han nu avtjänat sitt straff på psykkliniken för och släpptes ut för ett par månader sedan.
"Förhållandet mellan sonen och föräldrarna beskrevs som spänt" skriver AB. SPÄNT!? Dagens understatement, på ren svenska.
Jo, när man ser vissa barn kan man förstå de människor som tvekar att sätta ungar till världen. Hur vet man att det blir hyggligt folk av dem? Det finns en massa exempel på alldeles utomförträffliga föräldrar vars telningar utvecklas till riktiga värstingar. Förresten behöver de inte ens vara värstingar för att verka avskräckande. Det räcker med att de fullkomligt struntar i sina föräldrar, utom de gånger då de behöver hjälp och/eller stålar. Eller vädrar ett arv. Skrämmande. Och sen blir de itutade att man inte måste älska sina föräldrar.
Man behöver faktiskt inte älska sina barn heller. Så det så.

Riksbanken sänkte räntan i dag igen. Så bra för bankerna, då blir miljardvinsterna ännu högre i år. För inte har de några planer på vare sig sänkta boräntor eller höjda sparräntor.
De fyra storbankerna hade en sammanlagd rörelsevinst på nästan 80 miljarder kronor förra året. Inte så konstigt att de garvar hela vägen till banken...

Att åldras med grace verkar vara ett okänt fenomen numera. Den som vill se hur det blir när plastikkirurgi går över styr kan kolla in den här länken http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article14374036.ab.
Alltså, jag avstod från att gå skräckpromenaden när vi besökte Mme Tussauds för ett tag sedan. Vete fåglarna om inte den hade varit mindre skrämmande...

"Ranelids låt är helt sjuk i huvudet" var en rubrik som fladdrade förbi i dag. Den diagnosen trodde jag var förbehållen levande väsen.
I en annan rubrik beskrivs låten som "sexlåt".
Och nej, jag tänker inte titta på Melodifestivalen den här helgen heller.

Apropå rubriker. Hjärnan blir lite omtumlad när man har det stressigt. Bläddrade förbi platsannonserna och fastnade för rubriken "Två hypokondriker". Vem vill anställa två hypokondriker, hann jag tänka innan jag såg att det stod Hyperionkonsulter. Vad gör dom? Inte en aning faktiskt. Men man behöver två till sitt kontor i Solna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.